Îngrijirea corectă a tenului în sezonul rece. Ioana Marinescu: „Pielea are nevoie de multe active diferite”
Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, vine la Interviurile Spectacola, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre îngrijirea pielii în sezonul rece.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitată într-o nouă ediție a Pastilei de Frumusețe, realizată de Georgiana Ioniță, unde a vorbit despre îngrijirea tenului în sezonul rece. În primul rând, în acest proces extrem de important, specialista recomandă introducerea în rutina de îngrijire a retinoizilor, dacă aceștia nu erau deja folosiți.

„Pe perioada de toamnă, schimbările trebuie să fie foarte fine pentru ten, nu agresive, dar foarte evidente, pentru că tenul are nevoie de multe active diferite. În cazul în care pe perioada de vară am oprit folosirea retinoizilor, deși nu era nevoie să-i oprim, este momentul să reintroducem retinoizii în rutina noastră. Ori că alegem o formă de retinoizi lejeri, care să fie dedicați tipului de ten matur, sau că alegem retinoizi mai puternici, important este ca ei să fie introduși în rutina noastră într-un mod delicat și să fie introduși progresiv. Retinoizii trebuie folosiți o dată, de două ori pe săptămână, seara.”, a spus Ioana Marinescu, în cadrul emisiunii „Interviuriel Spectacola”.

Cum introducem antioxidanții în rutina noastră de toamnă

După retinoizi, Ioana Marinescu explică importanța folosirii antioxidanților periodic, în cadrul rutinei noastre de îngrijire.

„Alt lucru care ar fi minunat să înceapă să se întâmple, dacă vara nu am folosit, este să aducem în rutina noastră antioxidanții, care și pe perioada verii sunt incredibil de necesari, dar, pentru că în general vara ne rezumăm la o rutină restrânsă, cu siguranța toamna este necesar să îi introducem.”, a continuat fondatoarea Plush BIO.

Cum scapi de coșuri și de imperfecțiunile acneice. Ioana Marinescu: „Este important să nu folosim prea multe produse cosmetice”

Ce trebuie să facem dacă vrem să diminuăm hiperpigmentarea pielii după expunerea la soare

„În cazul în care pe perioada verii ne-am hiperpigmentat, ceea ce este des întâlnit, este momentul să facem ceva, pentru că dacă lăsăm tenul fără să încercăm să curățăm aceste urme ale soarelui, cu siguranță ele o să devină mai profunde și ne va fi cu atât mai greu să scăpăm de ele. Așa că, în acest sens, recomand să facem scruburi, care trebuie să fie blânde, gentile cu tenul și trebuie să fie făcute o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de tipul de ten. Acestea trebuie făcute constant. Ulterior scrubului, este important să folosim măști dedicate luminozității. Un ingredient minunat este cărbunele activ. Este un ingredient care se va vedea pe tenul nostru, în cel mai bun sens posibil. Cărbunele activ are calitatea de a normaliza secreția de sebum, apariția punctelor negre, de a lumina treptat hiperpigmentarea, dar are și calitatea d ea lăsa tonusul tenului la nivelul care trebuie. Pe perioada de toamnă sunt câteva lucruri care trebuie schimbate: să introducem retinoizi, antioxidanți, să avem grijă de luminozitatea tenului, să facem scuburi, dar foarte delicat și să-l hidratăm.”, a mai dezvăluit specialista.

Cauzele căderii părului. Ioana Marinescu: „În tinerețe facem multe greșeli”. Cum putem depăși această problemă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Andreea Cercel | Dată: 21 sep 2022, 19:25

Sursa foto: Dezbracatu, Instagram

Dezbrăcatu de la „Cronica cârcotașilor” a primit o factură uriașă la curent electric: „Este enorm”. Cât a avut de plătit prezentatorul / EXCLUSIV

Cristian Tudor Popescu, Facebook, Captură video Youtube

Cristian Tudor Popescu îl jignește dur pe Alexandru Arșinel: „Nu făcea să râdă decât curcile. A atârnat în meserie de fusta Stelei Popescu”

Andreea Bănică, foto Instagram

Andreea Bănică, nemachiată și fără filtre: „Tenul meu nu este perfect, am pistrui și pete” / FOTO

Alexandra Velniciuc, Puiu Șerban, captură video YouTube

Alexandra Velniciuc și soțul ei, în mijlocul unui scandal după interviul cu Măruță. Declarațiile care au deranjat lumea teatrului

Anamaria Prodan, Instagram, Ionela Prodan, captură video Youtube

Anamaria Prodan, parastas- festival în memoria mamei sale. Mici la grătar, sarmale la pirostrii și artiști de renume

Sursa foto: Teo Trandafir, Instagram

Teo Trandafir iubește din nou: „Nu am fost singură aproape niciodată”. Ce spune vedeta despre partenerul din viața ei

Tudor Chirilă, foto Facebook

Tudor Chirilă, operat în Germania: „Am fost diagnosticat cu un edem pe una din corzile vocale”. Cum se simte acum

Alexandru Arșinel, captură video Antena Play.

Ce avere a lăsat în urmă Alexandru Arșinel. Era unul dintre cei mai bogați actori

Alendru Arșinel, captură video Youtube TV

Cauza morții lui Alexandru Arșinel. Ce scrie în certificatul de deces

Sursa foto: Elena Merișoreanu, Facebook, captură video Youtube Catalin Maruta

Ce spune Elena Merișoreanu despre parastasul - festival organizat în memoria Ionelei Prodan: „Vor face acolo acolo sarmale la pirostrii, mititei, fripturi. O să vină și preoți.” / EXCLUSIV

Sursa foto: Connect-R și parintele Visarion, captură TV/ colaj foto

Ce spune Connect-R despre cazul preotului Visarion, acuzat de hărțuire sexuală și viol: "Încetați să mai credeți că preoții sunt sfinți!"

Captură video Youtube/ Eva Măruță

Eva Măruță, atac dur la adresa tatălui ei, după ce acesta a complimentat-o pe Denise Rifai: „Taci din gură” / VIDEO