Înțeapă un ac într-o banană și vezi ce se întâmplă.Acest truc este super util!
Data publicării:
Bananele nu sunt doar niște fructe foarte delicioase, ci și super sănătoase. Consumul a două banane pe zi poate face minuni pentru sănătatea ta, de exemplu. Dar v-ați gândit vreodată să înfigeți un ac într-o banană? Probabil că nu, dar ar trebui să o faci, pentru că este super la îndemână.

Cine s-ar fi gândit că folosirea unui ac ar fi de atâta ajutor atunci când vine vorba de decojirea unui fruct? Bărbatul din videoclipul de mai jos a făcut-o, iar rezultatul este destul de uimitor. El începe de sus, înțepând acul în banană și apoi îl mișcă de la stânga la dreapta, prin pulpa bananei. Apoi, se deplasează câțiva centimetri în jos și repetă procesul, până când ajunge la bază, potrivit .tips-and-tricks.co

Truc de magie

Și când deschide banana... Întreaga bucată de fruct a fost deja tăiată în felii! În acest fel, puteți mânca cu ușurință banana imediat după ce ați decojit-o. Bărbatul are și un sfat amuzant: folosește acest truc fără ca prietenul tău să vadă ce faci. Lasă-l apoi să descojească singur banana și să vadă cum iese deja tăiată în felii. Vor crede că ai făcut un truc magic!

Puteți vedea instrucțiunile cu acul în videoclipul de mai jos la minutul 1:47 :

Trucuri practice pentru ca bananele tale să nu se strice1. Atârnați-vă bananele

Bananele vor începe să se coacă din momentul în care sunt luate din copac. De îndată ce sunt smulse, tulpina va începe să elibereze gaz etilenă. Cu toate acestea, coacerea este încetinită atunci când agățați fructele. În plus, veți evita să vă învinețiți bananele pe chiuvetă sau pe bolul de fructe. Bineînțeles că vă puteți face propria construcție pentru a le agăța.

2. Cumpărați banane verzi

Dacă ne aflăm în supermarket și încercăm să alegem între bananele verzi și cele galbene, de multe ori optăm pentru cea de-a doua variantă. Pur și simplu, par mai gustoase! Totuși, este mai bine să alegem varianta verde. În acest fel, vor fi bune de mâncat după ce se vor coace puțin mai târziu. Sau să faci din ele un deliciu gustos atunci când sunt prea coapte!

3. Învelește tulpina în folie de plastic

Îți amintești de etilenă? Gazul pe care îl degajă tulpina? Există o modalitate de a preveni ca acesta să accelereze procesul de coacere! Pur și simplu înfășori tulpina în niște folie de plastic sau folie de aluminiu. Cel mai bine este să faceți acest lucru pentru fiecare banană în parte.

4. Pune fiecare banană coaptă în frigiderul tău

 Probabil că nu ai mai văzut asta până acum și nici nu ai decis că acolo ar trebui să păstrezi savurosul fruct galben. Dar este adevărat: păstrarea bananelor galbene și coapte în frigider poate prelungi durata de viață a fructului. Cu toate acestea, nu este o idee bună să faci acest lucru cu bananele verzi.

5. Congelează-ți bananele

O altă modalitate de a vă păstra bananele bune, este prin congelare! Sfatul nostru este să faci acest lucru atunci când sunt coapte. Nu aruncați de fapt fructul întreg acolo, cu tot cu coajă și tot, dar asigurați-vă că măcar le decojiți. Ai putea, de asemenea, să tai preventiv banana în bucăți. Acest lucru va face ca totul să fie mult mai ușor dacă doriți să folosiți fructele congelate într-o rețetă la un moment dat!


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului:   ac  banana  truc 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel