Interpretare vise. Ce înseamnă când visezi că zbori, că îți cad dinții, că moare cineva sau că ești însărcinată
Data actualizării:
Data publicării:
Iată care sunt cele mai comune vise și ce înseamnă ele.

Subiectul interpretării viselor prezintă interes de mulți ani. Mulți încearcă să înțeleagă semnificația profundă a viselor, în speranța că aceasta poate aduce clarificări cu privire la modul în care ar trebui să acționeze. 

Înțelegerea interpretărilor viselor

Celebrul psihanalist Sigmund Freud a descris visele ca fiind "calea regală" către inconștient și a sugerat că, prin studierea conținutului evident al viselor, putem scoate la lumină dorințele ascunse și inconștiente care duc la nevroză, potrivit unui studiu publicat în International Journal of Dreams Research.

Analiza simbolurilor viselor și atribuirea de semnificații acestora a devenit o sursă atât de divertisment, cât și de auto-reflecție în cultura populară. Au visele vreo semnificație? Poți afla dorințele și dorințele tale inconștiente prin interpretarea viselor tale?

Ceea ce vă spun visele și dacă acestea vă dezvăluie adevăratele sentimente depinde de diverși factori. În timp ce unele teorii moderne ale viselor sugerează că răspunsul este nu - că visele ar putea avea o componentă mai mult biologică sau chiar să se datoreze poziției de somn - acest lucru nu i-a împiedicat pe interpreți și analiști să încerce să identifice ce înseamnă temele și simbolurile comune ale viselor.

 


7 cele mai frecvente vise

Cercetătorii au descoperit că cele mai frecvente șapte vise sunt:  să visezi că ești atacat sau urmărit, că întârzii, că mor cei dragi,  cazi,  zbori,  mergi la școală și viața sexuală.

Să aruncăm o privire mai atentă asupra unora dintre cele mai frecvente vise și ce spun cărțile de interpretare a viselor despre ele.


9 vise comune și interpretările lor

 

Interpretare vise. Ce înseamnă când visezi că ai căzut de la înălțime

"Căderea exprimă adesea nevoia de a te lăsa mai mult în voia sorții și de a te bucura mai mult de viață”


Visele despre căderi de la înălțimi mari sunt foarte frecvente. Deși există un mit popular conform căruia dacă te lovești de pământ în vis vei muri în viața reală, pur și simplu nu este adevărat. Așadar, ce anume ar putea însemna cu adevărat visele despre cădere?

Potrivit multor interpretări populare ale viselor și a cel puțin unui studiu, visele despre căderi sunt un semn că ceva în viața ta nu merge bine.  Ar putea sugera că trebuie să te gândești din nou la o alegere, de exemplu, sau să iei în considerare o nouă direcție într-un anumit domeniu al vieții tale.

"Căderea este un vis foarte frecvent. Este un simbol al fricii în viața reală - poate de a eșua la locul de muncă sau în viața ta amoroasă", spune Russell Grant, autorul cărții "The Illustrated Dream Dictionary". "Căderea exprimă adesea nevoia de a te lăsa mai mult în voia sorții și de a te bucura mai mult de viață”, a adăugat el.

 


Interpretare vise. Ce înseamnă când visezi că ești dezbrăcat în public

Ai avut vreodată unul dintre acele vise ciudate în care apari la școală sau la birou complet dezbrăcat? Nu vă faceți griji. Să visezi că ești dezbrăcat nu este deloc neobișnuit.

Penney Peirce, autorul cărții "Dream Dictionary for Dummies", sugerează că a visa că apari dezbrăcat în public ar putea indica faptul că te simți ca un fals sau că ți-e teamă să îți dezvălui imperfecțiunile și neajunsurile.

 

Interpretare vise. Ce înseamnă când visezi că ești urmărit


Visele care prezintă faptul că ești urmărit de un atacator cunoscut sau necunoscut pot fi deosebit de terifiante. Și mulți oameni experimentează aceste tipuri de vise. Dar ce spun visele în care ești urmărit despre ceea ce se întâmplă în mintea ta?

Interpreții de vise sugerează adesea că astfel de vise înseamnă că încerci să eviți ceva în viața ta de zi cu zi. Tony Crisp, autorul "Dicționarului de vise", sugerează că a fi urmărit într-un vis ar putea indica dorința de a scăpa de propriile temeri sau dorințe.

Cheia pentru a înțelege ce ar putea însemna un astfel de vis depinde parțial de identitatea urmăritorului tău. Dacă acesta este:

Un animal: S-ar putea să vă ascundeți de propria furie, pasiuni și alte sentimente.
Un urmăritor necunoscut: Dacă urmăritorul tău este o figură misterioasă, necunoscută, ar putea reprezenta o experiență din copilărie sau o traumă din trecut.
O persoană de sex opus: Crisp sugerează că acest lucru înseamnă că vă este frică de dragoste sau că sunteți bântuit de o relație din trecut.


Interpretare vise. Ce înseamnă când visezi că îți pierzi dinții

Ce înseamnă când visezi că îți cad dinții? Penney Peirce, autorul cărții "Dream Dictionary for Dummies", sugerează că a visa despre pierderea dinților poate avea mai multe semnificații.

Ar putea însemna că ești îngrijorat de atractivitatea sau de aspectul tău, de exemplu. De asemenea, poate indica faptul că sunteți îngrijorat de capacitatea dumneavoastră de a comunica sau că sunteți îngrijorat că ați fi putut spune ceva jenant.

"Adevărata esență a dinților este capacitatea lor de a mușca, de a tăia, de a rupe și de a măcina", explică specialistul. "Dacă îți cad dinții, îți pierzi puterea personală și capacitatea de a fi asertiv, decisiv și autoprotector".


Interpretare vise. Ce înseamnă când visezi că moare cineva


Moartea este un alt subiect comun al viselor și unul care poate fi deosebit de deconcertant. Unele persoane visează uneori că moare cineva drag sau își visează chiar propria moarte. Interpretările populare ale viselor sugerează că astfel de vise reflectă anxietatea legată de schimbare sau teama de necunoscut.

"Ca și moartea, schimbarea poate fi înfricoșătoare pentru că - la fel ca și moartea - nu știm ce se află "de cealaltă parte" a schimbării, motiv pentru care mintea visătoare echivalează schimbarea cu moartea", sugerează Lauri Loewenberg în cartea sa "Dream on It: Dezleagă-ți visele, schimbă-ți viața".

Loewenberg crede, de asemenea, că a visa că moare o persoană dragă poate reflecta o teamă similară de schimbare, mai ales în ceea ce privește copiii noștri. Pe măsură ce un copil crește, mintea unui părinte începe să se întrebe unde s-a dus versiunea mai tânără a copilului. Visele despre moarte reflectă, prin urmare, un fel de doliu pentru trecerea timpului.

Studiile au arătat, de asemenea, că cei care se apropie de sfârșitul vieții și cei dragi din jurul lor au parte de vise semnificative și pline de sens, adesea legate de o prezență reconfortantă, de pregătirea plecării, de observarea sau implicarea cu persoana decedată, de cei dragi care așteaptă, de experiențe dureroase și de afaceri neterminate.

 

Interpretare vise. Ce înseamnă când visezi că dai un test


Studiile au constatat, de asemenea, că visele despre susținerea unui examen sunt frecvente. Potrivit lui Craig Hamilton-Parker, autorul cărții "The Hidden Meaning of Dreams", susținerea unui examen în vis ar putea dezvălui o teamă subiacentă de eșec.

"Examenele sunt experiențe stresante în care ești pus să îți înfrunți neajunsurile", scrie el. "Să visezi că nu reușești să dai un examen, că ai întârziat la unul sau că ești nepregătit arată că te simți nepregătit pentru provocările vieții de veghe."


Interpretare vise. Ce înseamnă când visezi că ești înșelat

Să visezi că soțul sau partenerul tău romantic te înșeală cu altcineva poate fi incredibil de neplăcut. În unele cazuri, oamenii încep chiar să se întrebe dacă visul ar putea fi cu adevărat real. Faptul că visezi că partenerul tău este infidel înseamnă că s-ar putea întâmpla? Sau că se întâmplă deja?

În timp ce aceste vise ar putea fi reflectarea temerilor de infidelitate, astfel de vise nu înseamnă că soțul/soția ta te înșeală sau te va înșela, spun Trish și Rob MacGregor, autorii cărții "Dicționarul complet al viselor: Un ghid de pat pentru a ști ce înseamnă visele tale".

"Acesta este un alt vis "ce-ar fi dacă" - testezi limitele realității", sugerează autorii.

Eve Adamson și Gayle Williamson, autoarele cărții "The Complete Idiot's Guide Dream Dictionary", susțin că visele despre infidelitate indică probleme legate de încredere, loialitate și comunicare într-o relație. "Dacă tu sau partenerul tău ați înșelat în vis, unul dintre voi nu primește ceea ce are nevoie de la acea relație în acest moment", scriu ei.

 


Interpretare vise. Ce înseamnă când visezi că că zbori

Mulți oameni visează că zboară. Visele despre zbor pot fi incitante și chiar eliberatoare, dar uneori pot fi și destul de înfricoșătoare (mai ales pentru cei care se tem de înălțimi).

Potrivit lui Tony Crisp, autorul "Dicționarului de vise", visele despre zbor au adesea două laturi foarte diferite. Ele pot reprezenta sentimente de libertate și independență. Pe de altă parte, ele pot indica, de asemenea, o dorință de a fugi sau de a scăpa de realitățile vieții.

"Zborul de unul singur apare cel mai frecvent", scrie el, "arătând aspectul independent al zborului. Dar pentru că implică adesea sentimente pozitive de plăcere, zborul poate reprezenta sexualitatea noastră... în special aspectele sale care exprimă libertatea față de normele și restricțiile sociale".

 

Interpretare vise. Ce înseamnă când visezi că ești însărcinată

Interpreții de vise sugerează adesea că visele despre sarcină reprezintă totul, de la creativitate la frică. David C. Lohff, autorul "Dicționarului de vise", consideră că visele despre sarcină ar putea reprezenta uneori temerile unei femei de a fi o mamă nepotrivită.

Autorul Tony Crisp, are o opinie diferită, sugerând că visele de sarcină indică faptul că visătorul își dezvoltă un anumit domeniu de potențial sau aprofundează o relație. Interpretul de vise Russell Grant scrie că aceste vise prezic vremuri dificile, potrivit Verrywell.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: dinti  insarcinata  interpretare vise  vis  visat 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă




pixel