Jamila face lumină în cazul „Prăjiturii ecler la tavă”: „Oameni au început să-mi spună că sunt o hoață de rețete. Procesul încă se judecă”
Data actualizării:
Data publicării:
Jamila a fost invitată în cadrul podcastului „HappyFishTV”, moderat de Gojira, unde a făcut noi dezvăluiri despre procesul „Prăjitura ecler la tavă”, care a declanșat a devărată avalanșă între ea și vloggerița Laura Laurenţiu.

Cazul „Prăjitura ecler la tavă” a declanșat o confruntare intensă între două dintre cele mai influente vloggerițe din domeniul culinar, Jamila și Laura Laurențiu. Disputa a escaladat rapid, generând o intensă dezbatere în mediul online. Conflictul a început în 2019, când Jamila a reclamat-o pe Laurențiu după ce aceasta raportat-o pe canalul de YouTube pentru încălcarea drepturilor de autor pentru titlul rețetei. În urma raportării, videoclipul Jamilei a fost şters de pe YouTube.

„Totul a fost despre Jamila, că Jamila a vândut. Numele ăsta vinde și numele ăsta accesează click-uri”

În cadrul podcastului "HappyFishTV", Jamila a subliniat că situația este în continuare în curs de soluționare în instanță, iar procesul este complex și dificil de înțeles pentru cei care nu sunt familiarizați cu domeniul YouTube-ului Ea a dezvăluit că a considerat acuzațiile aduse drept o nedreptate și că a căutat să-și apere drepturile prin intermediul căilor legale disponibile. Cu toate acestea, a afirmat că a fost supusă unui val de critici și acuzații nejustificate, care au avut un impact negativ asupra sa.

„Mi se pare că s-a dus totul într-o extremă. A fost atâta bătaie de joc pe chestia asta, că până la urmă a fost ceva serios, dar s-a dus într-o extremă. Eu nu am vrut să apar pe chestia asta, că nu mi se pare că asta mă reprezintă pe mine. Încă se judecă și nu pot să vorbesc foarte mult de chestia asta. Mie mi s-a închis un videoclip, mie o persoană mi-a închis un clip, pretinzând că are drept de autor pe un titlu, că toată lumea a spus «Jamila a furat rețeta, hoața, aoleu a furat Jamila rețeta». Ce rețetă? Eu nu am furat nimic de la nimeni. 

Persoana respectivă mi-a dat un raport pe YouTube, pe titlu! Titlul fiind «Prăjitură ecler la tavă». Prăjitura e prăjitură, eclerul e al francezului și tava e aia în care gătești. Persoana respectivă nu avea la OSIM marcă înregistrată. Eu am considerat că asta e o nedreptate, că mi s-a închis videoclipul ăla când persoana respectivă putea să vorbească cu mine înainte, putea să îmi zică. Putea multe lucruri să facă.

Oamenii nu au înțeles, pentru că în presă s-a dus totul în derizoriu și a apărut «Jamila se bate pentru rețetă». Totul a fost despre Jamila, nu a fost despre partea opusă. Totul a fost despre Jamila, că Jamila a vândut. Numele ăsta vinde și numele ăsta accesează click-uri acolo, nu accesează alt nume, Jamila accesează. Nu a pornit de la mine treaba asta. Eu am considerat că este o nedreptate să mi se întâmple asta și am zis să merg pe o chestie legală, de acolo jihadul”, a spus Jamila în cadrul podcastului „HappyFishTV”.

Youtube video image

„Oameni au început să-mi spună că sunt o hoață de rețete”

Deși continuă să lupte pentru drepturile sale în fața instanței, Jamila a mărturisit că a ales să evite subiectul și să nu se mai aștepte la nimic.

„Încă se judecă, e destul de complicat, pentru că e foarte greu să înțelegi speța asta, mai ales dacă tu nu ești din domeniul YouTube-ului și atunci asta a fost greu și pentru domnii judecători să înțeleagă speța. Ei s-au legat de cu totul alte lucruri. Oameni au început să-mi spună că sunt o hoață de rețete, că atât au putut ei să zică. Hai să spunem prin absurd că eu aș fi furat o rețetă, ceea ce nu s-a întâmplat în veci, dar restul oamenilor care au făcut rețeta asta, au furat și ei? Restul creatorilor de conținut care fac eclere de când le-au inventat francezii, toți fură rețete sau doar eu?

Nimeni nu mai inventează vreo rețetă, hai să nu ne dăm inventatori de rețete. Că luăm noi savarina și o punem în tavă sau eclerul și îl punem în tavă și nu-l mai facem în formă individuală, asta e fix nimic. Nu m-am enervat, dar atâta cerneală a curs pe subiectul ăsta și atâta hate nemeritat mi-am luat pentru că am încercat să-mi găsesc dreptatea. Că o am, că nu o am, asta e total irelevant până la urmă. Eu nu am vrut să vorbesc despre subiect, că tot hate-ul ajungea la mine și încă se judecă asta. Nu mă mai aștept la nimic”, a mai mărturisit Jamila în cadrul podcastului „HappyFishTV”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Lifestyle



sursa foto: Ozana Barabancea, Facebook

Ozana Barabancea, despre excluderea din juriul „Te Cunosc de Undeva”: „Niciodată nu mi s-a dat o explicație”

Sursă foto: Antena 1

Dany Boy a făcut-o cu ouă și cu oțet pe Mădălina Maricuț, fosta ispită de la Insula Iubirii. A spus public adevăratul motiv al despărțirii

Captură video: Antena Stars. Sursă foto: Facebook/Larisa Uță

Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea, îl atacă pe Capatos! Prezentatorul TV i-a dat replica în direct la TV: „D-aia te-ai dus la Bursucu”

Captură video: Pro TV. Captură video: Facebook/Poftiți pe la noi

Cătălin Cazacu nu s-a putut abține și a spus public ce crede despre Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu: „Na, pot să se supere pe mine”

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o săptămână excelentă

Sursă foto: Captură video „un PODCAST misto By Bursucu'”

Larisa Uță, mărturisiri cutremurătoare despre căsnicia cu Alin Oprea: „A fost și este alcoolic”

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Cornel de la Insula Iubirii nu s-a potolit nici după plecarea din emisiune, deși știa că Iustina e însărcinată. Ispita Loredana aruncă bomba

Captură video: Antena Stars. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Alin Oprea tună și fulgeră, după ce Larisa Uță a mărturisit că nu i-a fost infidelă. A spus în direct la TV cu cine l-ar fi înșelat, de fapt, fosta soție: „Au fost trei bărbați diferiți”

Captură video: Pro TV

Cătălin Cazacu, declarații neașteptate despre Lora în direct la TV. S-a dat de gol: „Stai, iartă-mă. Dăm înapoi”

Sursă foto: Captură foto Facebook Larisa Uță

Ce avere au de împărțit Alin Oprea și Larisa Uță. Femeia a dat cărțile pe față

Captură video: YouTube/Kanal D Romania. Sursă foto: Instagram

Ozana Barabancea îi dă replica Iuliei Albu, după criticile aduse. Creatoarea de modă a desființat-o: „Este o catastrofă umblătoare din punct de vedere vestimentar”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 4 zodii cu noroc la bani în această toamnă. Mihai Voropchievici: „Sunt șanse mari să primești o mărire de salariu”




pixel