Lunile în care se produc cele mai multe divorțuri, potrivit unor studii
Există cu adevărat un "sezon al divorțurilor"? Există perioade ale anului în care este mai probabil ca mariajele să se destrame decât în altele? Potrivit unui studiu din 2016 al Universității din Washington, sezonul divorțurilor este foarte real.

Datele arată că există un vârf sezonier, bianual, al cererilor de divorț, iar aceste vârfuri au loc în martie și aprilie. Cercetarea a fost realizată de profesorul asociat de sociologie Julie Brines și de candidatul la doctorat Brian Serafini, iar aceștia au susținut că vârfurile din perioada martie-august indică faptul că persoanele căsătorite solicită, în general, divorțul după sărbătorile de iarnă și de vară.

Lunile în care se produc cele mai multe divorțuri

Într-o declarație, Brines a susținut că oamenii căsătoriți "tind să înfrunte sărbătorile cu așteptări tot mai mari, în ciuda dezamăgirilor pe care le-au avut în anii trecuți. Ele reprezintă perioade din an în care există anticiparea sau oportunitatea unui nou început, a unui nou început, a ceva diferit, a unei tranziții către o nouă perioadă a vieții. Este ca un ciclu de optimism, într-un fel."

Dar acest optimism ia o întorsătură odată ce se termină sărbătorile.

Oricine a avut o relație pe termen lung vă poate spune că trecerea prin sărbători poate fi dificilă. Datele de la Universitatea din Washington sugerează că oamenii ezită să depună actele de divorț în timpul sărbătorilor - poate considerând aceste momente sacre - dar odată ce sărbătorile s-au terminat, atenție.

Vârful de depunere a cererilor de divorț din august are loc imediat după vacanța de vară, dar există un decalaj între Anul Nou și vârful din martie. Brines și Serafini cred că această întârziere se datorează mai mult logisticii decât orice altceva, observând că cuplurile care au decis să se despartă după Anul Nou trebuie să cântărească încă considerațiile financiare, să găsească avocați și să se confrunte cu faptul că tocmai și-au petrecut ultimul Crăciun împreună.

Rolul pe care finanțele îl joacă în momentul în care se înregistrează divorțul este, de asemenea, semnificativ. Cercetătorii de la Universitatea din Washington au investigat inițial efectele recentei recesiuni asupra "stabilității maritale". Cu toate acestea, odată ce vârfurile de depunere a cererilor de divorț au devenit vizibile, Brines și Serafini au observat, de asemenea, mici variații în datele legate de recesiune.
Un lucru pe care poate că îl știam deja: sărbătorile pot fi mortale pentru o relație.

Întotdeauna intrăm în vacanță cu așteptări foarte mari. "Aceasta va fi cea mai bună vacanță de vară din toate timpurile!" "Acest Crăciun va fi uimitor". Și ne putem strădui atât de mult în fiecare an pentru a încerca să facem acele momente cât mai speciale.

Cu toate acestea, odată ce sărbătorile se termină, veți rămâne cu orice realitate tristă care s-a ascuns în spatele bucuriei de sărbători tot timpul, potrivit yourtango.com

Citește și: Cum arată o despărțire sănătoasă. Psihologul Petronela Rotar explică: „Pot să mă raportez la omul acela, ca la un om care a fost, cândva, important în viața mea”

Ce este terapia holistică. Paula Neacșu a dezvăluit cum se produce vindecarea întregii ființe: „Se instalează tot felul de patologii, nu mai suntem în echilibru”/ EXCLUSIV

Zodiile care au șansa să se îmbogățească foarte ușor. Camelia Pătrășcanu: „Pot strânge avere și se bucură de averea lor”

Data: 17 sep 2023, 18:30
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului:   divort  perioada 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

Sursă foto: Unsplash.com/ Jackub Pasis

Care sunt cele mai frumoase semne zodiacale? Află care este cea mai atractivă trăsătură a zodiei taleMintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...