”Medicamentul” care l-a ajutat să scape de cancer. Mihai Dedu: Nu am ascuns. Datorită lui am luptat atât de tare
Data publicării:
Mihai Dedu a făcut mărturisiri impresionante despre lupta sa cu boala, descoperită întâmplător, în urma unui control de rutină.

Mihai Dedu, prezentator la PRO TV, a fost prezent în podcastul lui Damian Drăghici unde a povestit cum a ajuns să devină din omul sportiv un om sedentar, dar și cum niște banale analize de rutină i-au descoperit probleme medicale importante

”Am început să iau în greutate atunci, la 2-3 ani după ce m-am lăsat de sport. S-a muncit foarte mult noaptea, până să înceapă televiziunea, fiind slăbuț ziceai că îți permiți: Ei, nu mi se întâmplă mie.

Mâncatul după ora 00, seară de seară, s-a acumulat stres, s-a acumulat și oboseală, s-au acumulat carbohidrați. Ai naibii, cântăreau îngrozitor de tare. Mai întâi pe abdomen, apoi pe picioare, pe unde s-a mai pus. Nu țin cont, vin și te lovesc direct, iar dintr-un om de sport am ajuns să fiu și sedentar,  adică nu mai făceam nici mișcare. De ce?

Toate orele de noapte pe care le pierdeam trebuia să le recuperez prin somn. Când? Dimineață spre după amiază, când veneam la redacție și iar ne prindea noaptea. Iar noaptea nu mănânci salată, ci pizza sau ce se găsea la vremea respectivă, adică lucruri grele. Pe la 2-3 mai bagi și două cafele și două sticle de suc, cu zahăr”, a povestit prezentatorul Mihai Dedu în podcastul lui Damian Drăghici.

Un control de rutină, descoperirea unui început de cancer

Mihai Dedu a explicat că a avut două tentative de slăbire. ”Una în 2000, când d-a născut copilul, când am ajuns la 139 de kilograme și am scăzut până la 92 de kg, cu dietă, cu alergare, Încă eram tinerel, puțin peste 30, și puteam să îmi fac eu  procesele mele. Totuși, nu uiți ce ai lucrat în școală și am pus în practică. Celula nu uită, de aia este nenorocire cu zahărul. Când i-ai dat, și-a adus aminte ce bine îi este și cere în continuare. (...) Am fost așa subțirel până prin 2010. După am crescut din nou, dar treptat, pentru că nu a mai fost vorba de mâncare. S-a acumulat stres foarte tare. Au existat probleme și cu școala copilului, și cu părinți, și cu nevasta, și cu serviciul. Toate se adună și se sedimentează, se cimentează. Iar dacă s-au cimentat, mai spargi? Nici pick-hammer-ul nu mai face față și uite așa, ușor, ușor, viscerele au început să geamă, iar grăsime ca lumea, probleme... Nu am mai ajuns la performanța aceea, dar slavă Domnului că nu am mai ajuns, că nu cred că aș mai fi reușit să dau jos. Am ajuns la 131 kg.

Au existat niște probleme medicale, destul de mari, descoperite în mod întâmplător. Nu m-am simțit rău, doar o glicemie crescută pe acest fond de consum extrem de sucuri și am zis: Hai să vedem totuși, dar de ce? Și a fost mare glicemia și de acolo  am început etapizat, treptat să fac tot felul de investigații care au dus și la acea informare de către medic: Nu e bine, nu e bine deloc. Era un început clar, se vedea  și pe ecografie, fără discuție, un început de cancer. Era într-o fază incipientă, dar dacă nu aș fi mers și nu aș fi continuat pe același regim. (...) M-a speriat foarte tare doctorul, dar îi mulțumesc. 

Au existat repercursiuni din cauza acestei informații, și pe partea sufletească, și pe parte mentală, psihică, și în familie. Nu am ascuns. Adică nu i-am ascuns copilului chestia asta. I-am spus: Dacă se întâmplă ceva cu tatăl tău, nu trebuie să... probabil că atâta fost să fie. Dar deocamdată există  multă speranță, doar că trebuie să muncesc. Copilul mi-a ridicat extrem de tare moralul, el a fost acel medicament de care am avut nevoie. Datorită lui am luptat atât de tare și am adus ceea ce părea imposibil”, a mai spus Mihai Dedu.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Sonia Baciu
Categorie: Lifestyle



sursa foto: Ozana Barabancea, Facebook

Ozana Barabancea, despre excluderea din juriul „Te Cunosc de Undeva”: „Niciodată nu mi s-a dat o explicație”

Captură video: Pro TV. Captură video: Facebook/Poftiți pe la noi

Cătălin Cazacu nu s-a putut abține și a spus public ce crede despre Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu: „Na, pot să se supere pe mine”

Sursă foto: Antena 1

Dany Boy a făcut-o cu ouă și cu oțet pe Mădălina Maricuț, fosta ispită de la Insula Iubirii. A spus public adevăratul motiv al despărțirii

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o săptămână excelentă

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Cornel de la Insula Iubirii nu s-a potolit nici după plecarea din emisiune, deși știa că Iustina e însărcinată. Ispita Loredana aruncă bomba

Captură video: Pro TV

Cătălin Cazacu, declarații neașteptate despre Lora în direct la TV. S-a dat de gol: „Stai, iartă-mă. Dăm înapoi”

Sursă foto: Antena 1

Danny Boy și Mădălina de la Insula Iubirii s-au despărțit. Ispita a făcut anunțul

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 4 zodii cu noroc la bani în această toamnă. Mihai Voropchievici: „Sunt șanse mari să primești o mărire de salariu”

 Mariana Cojocaru. Captură video: YouTube/ Playtech Stiri

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Sursa foto: Simona Gherghe, Instagram

Simona Gherghe nu s-a mai abținut. Adevăratul motiv pentru care a plecat de la Acces Direct. A recunoscut abia după 5 ani: „Am trecut prin niște perioade foarte grele”

Captură video: Pro TV

Cum va fi vremea în țară, în următoarele zile. Busu anunță prognoza meteo până marți

Sursă foto: Antena 1. Captură video: YouTube/Kanal D

S-a aflat câți bani primea lunar Simona Gherghe la început de carieră în televiziune. Teo Trandafir a rămas uimită: „Erai pe opulență”


Care este unul dintre cei mai buni mijlocași din Superliga

Mai mulți jucători din țara noastră sunt remarcați, după...



pixel