Mezelurile, extrem de periculoase pentru sănătate. Dr. Radu Țincu trage un semnal de alarmă: Foarte nociv
Data publicării:
Dr. Radu Țincu, medic primar de toxologie, avertizează asupra consumului de mezeluri, dar și asupra semipreparatelor.

Doctorul Radu Țincu, medic primar de toxologie, a fost invitatului lui Cătălin Măruță, în cadrul podcastului de pe Youtube. În acest context, acesta a dezvăluit care sunt cele mai nocive alimente pentru sănătate, la care ar trebui imediat să renunțăm. Printre primele mâncăruri expuse de doctor se numără mezelurile. Radu Țincu trage, pe această cale, și un semnal de alarmă.

"Eu nu încurajez consumul de mezeluri. Eu nu mănânc mezeluri de ani de zile. Nu spun că trebuie să le elimini din alimentație complet, dar e bine să nu mâncăm în fiecare zi, să nu abuzăm de ele, pentru că ele conțin, în principiu, nitrați, care fac un lucru prost în organism, dincolo de efectele toxice pe termen lung, mai fac un lucru, modifică hemoglobina, adică oxidează fierul din hemoglobină și va mai funcționa normal. Chestia asta poate duce, la un moment dat, la afectarea capacității de transport a oxigenului. Putem mânca, mai mergem la restaurant, dar nu trebuie să facem zilnic lucrul ăsta. Ar trebui, în mare parte, zilnic, să ne concentrăm mai mult pe alimentație.", a spus Dr. Radu Țincu în cadrul podcastului Acasă la Măruță.

Ce părere are medicul despre semipreparate

Medicul nu are o părere deloc bună nici  despre produsele semipreparate, pe care le cumpărăm din supermarket și sunt gata de a fi mâncate în câteva minute. Acesta avertizează asupra faptului că ele provoacă consecințe nocive și, totodată, de aici pornesc și problemele digestive, de care se plâng foarte mulți oameni.

"Preferăm, ceea ce e foarte nociv, să luăm caserola semipreparată, să o băgăm la microunde două minute și să o mâncăm. Nu e ok. Haide să gătim și să mâncăm lucruri făcute în casă. Am mulți pacienți care vin că au probleme cu digestia și vin balonați. Îi întreb, pe mulți dintre ei, ce mănâncă. Evident, răspunsul e semipreparate sau multă carne, în detrimentul fructelor și legumelor. Dar îi mai întreb un lucru: Cum mâncați? Și aflu că mănâncă la birou, pe masă, în timp ce scriu la laptop, că mănâncă în mașină, în timp ce conduc.

E o prostie, pentru că, chiar dacă noi suntem super performanți ca organism, creierul nu reușește să se concentreze la toate lucrurile deodată. El are nevoie să controleze digestia și, ca să facă asta, trebuie să te concentrezi la mâncare, trebuie să vezi mâncarea. Dacă noi mâncăm în timp ce vorbim la telefon și conducem, tubul digestiv nu poate să digere mâncarea. E normal să fii balonat. Eu nu sunt de acord cu copiii care mănâncă la tabletă, la televizor, pentru că altfel nu pot mânca. Mulți dintre ei nu ști nici ce mănâncă, asta e o mare problemă.", a continuat el.

Ce le recomandă Dr. Radu Țincu celor care vor să nu mai mănânce mult

"Un prim lucru este să micșorăm farfuria. Dacă punem o farfurie mai mică, vom tinde să punem mai puțină mâncare, dacă punem o farfurie mai mare vom pune cu siguranță mai multă. De ce mâncăm mult? Pentru că nu mâncăm periodic, glicemia scade foarte mut și atunci când mâncăm, organismul are nevoie d eo cantitate foarte mare de glucide și mâncăm mult și repede, ca să aducem glicemia la normal. Altă cauză este că suntem depresivi.", a mai spus doctorul.


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: alimente  carne  mezeluri  nocive  sănătate 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel