Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Și-a văzut băieții, după o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Ne-am luat în brațe, am plâns, însă copiii mei sunt confuzi”
Cărțile despre parenting sunt o sursă bogată de informații și sfaturi pentru părinți, acoperind o varietate de subiecte legate de îngrijirea și educarea copiilor, inclusiv dezvoltarea lor, comunicarea eficientă cu cei mici, gestionarea conflictelor în familie și multe altele.
Mihaela Bilic a adus în atenție o perspectivă asupra preferințelor alimentare ale copiilor, contrazicând regulile convenționale din cărțile de parenting. Într-o postare recentă pe pagina sa de Facebook, medicul nutriționist a subliniat că gusturile copiilor nu sunt influențate de obiceiurile alimentare ale părinților și că fiecare individ își dezvoltă propriile preferințe pe baza experiențelor personale.
„Când acru e yammy și albastru e cîh. Gusturile nu se discută… zice o vorbă. Și nu se moștenesc. Fiecare își dezvoltă propriile gusturi de-a lungul vieții pe baza experiențelor culinare și trăirilor emoționale. Însă cele mai amuzante și mai neașteptate sunt preferințele gustative ale bebelușilor, care nu au nicio legătură cu obiceiurile alimentare ale părinților. Deunăzi o prietenă îmi povestea modalitatea cel puțin bizară prin care și-a înțărcat bebelușul: s-a dat cu albastru de metilen pe sâni timp de o săptămână, sub pretextul că “are buba” și cu speranța că cel mic se va opri din supt. Nu de alta, dar abia împlinise 2 ani.
Vă împărtășesc și vouă această idee, care merită folosită în cazurile disperate. Biata femeie a încercat și alte leacuri băbești pe modelul zeamă de lămâie pusă pe sfârcuri. Dar copilul gusta și se lingea pe buze pentru că lui plăcea gustul acru, așa ca în loc să renunțe la sân, mai degrabă îl căuta! Asta ca să contrazicem toate regulile și sfaturile găsite în cărțile de parenting, care spun că gustul acru și amar este respingător pentru bebeluși”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.
Te-ar putea interesa și: Pericolul care se ascunde în chipsurile la cuptor. Mihaela Bilic, avertisment: „Le-am aruncat. Data viitoare îmi iau clasice”
Medicul nutriționist a subliniat că preferințele alimentare ale copiilor sunt deseori influențate de aspectul vizual al mâncării, iar unele culori sau consistențe pot fi chiar respinse.
„Deși e greu de crezut, trebuie să acceptați că identitatea gustativă a copiilor voștri nu e decisă de voi. Ce poate să-i influențeze cel mai mult când vine vorba de alegeri alimentare? Aspectul vizual! Un copil poate refuza mâncarea din simplul motiv că nu-i plac culorile, că nu arată bine ca și consistență sau pentru că este prea multă în castron/farfurie. Există copii care nu mănâncă tocăniță pentru că are prea multe ingrediente amestecate și alții care nu vor paste cu sos roșu. Însă albastru pare a fi incompatibil cu ceva bun de mâncat… dovada că poate fi folosit ca metodă de înțărcat”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.
Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă devii vegetarian. Mihaela Bilic: „Toate studiile au arătat”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Lifestyle
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Anca Hâncu, doctor în...