Mihaela Bilic explică schimbarea radicală din viața ei: La 40 de ani să începi e foarte greu
Data actualizării:
Data publicării:
Mihaela Bilic a explicat momentul în care viața ei a luat o întorsătură bruscă. După 40 de ani, ea a renunțat la stilul de viață de zeci de ani pentru a avea cât mai multe experiențe unice.

„Acum 10-12 ani mi-am schimbat viața”, spune Mihaela Bilic, în podcastul lui Damian Drăghici.

„Ce s-a întâmplat?”, a întrebat artistul.

„Am obosit. Eu am fost educată și crescută de părinții mei pe metoda asta un pic mai proletaro-serioasă, adică facem treabă, lucrurile valoroase în viață se câștigă cu efort mult, munca e principalul obiectiv, joaca e pierdere de timp.

Adică foarte mult pe rațional. Și eu am fost o fire analitică. Am dat multă putere și mult spațiu și atenție minții, ignorând mult, spre total, emoțiile și corpul.

Nu am făcut-o ca să neg ceva, așa am crezut eu că e normal. Ajunsesem într-o epuizare și într-un impas. Nu știu dacă a fost și vârsta și pragul de 40 de ani, dar sentimentul pe care l-am trăit era că am bifat în viață tot ce părea că-ți aduce satisfacție și fericire, iar eu, culmea, aveam sufletul gol și eram mai tristă ca niciodată, neînțelegând care era greșeala, iar fundătura a fost tristețea”, răspunde Mihaela Bilic.

Momentul în care a realizat că își dorește o altă viață

Stilul de viață pe care l-a avut până la 40 de ani, spune Mihaela, s-a datorat educației primite, dar și influenței pe care a avut-o cultura americană asupra ei. Astfel, printr-o conjunctură dată de Univers, Mihaela Bilic a realizat că poate simți și prin emoții, ignorând total mintea și rațiunea. Simțind gustul acestor noi experiențe, cunoscuta nutriționistă a decis să-și schimbe total destinul.

„Probabil erau și valorile luate de la filmele americane, de la tot ce vezi și construiești, și din educația pe care o primești. Am creat un tablou fals. Ca la Cenușăreasa, am creat un pantof în care nu intrau degetele și nu știam de ce doare.

Ca o fire dezechilibrată și excesivă ce eram, am avut așa, ca un fel de trezire a simțurilor într-un context profund nefeminin. Am fost la un test drive pentru niște mașini, eu nefiind vreo fanatică în acest domeniu.

Universul îți găsește tot felul de metode din astea la care nu te aștepți, care te iau prin surprindere. Mi-am dat seama că trăirile pe care le ai prin intermediul simțurilor, acolo unde mintea e rece și ea nu știe, se opresc la nivelul gâtului, chiar mintea rumegă. Corpul este total neimplicat în tot acest proces”, spune Mihaela Bilic.

Youtube video image

Cum a simțit schimbarea bruscă din mentalitatea ei

Nutriționista mai explică și faptul că la 40 de ani o astfel de trecere este foarte dificilă, așa că ar dori să dea timpul înapoi, deși tot ea spune că a făcut partea mai grea din viață fix la început.

„În schimb, dacă încerci să interacționezi prin simțuri, la nivelul corpului te simți bulversat, iar mintea nu știe să pună definiții. Ea e puțin ignorată. Dându-mi seama că sunt aceste două entități pe care eu nu le-am tratat în echilibru, ci am ales-o pe cea rațională până la 40 de ani, am zis că din acest moment nu mai țin cont de ea și aleg simțuri.

Nici asta nu e o decizie echilibrată, că a fost greu de tot, dar a fost mai bine. Nu că aș mai da timpul înapoi, dar îmi pare rău pentru că la 40 de ani să începi să faci schimbarea e foarte greu.

Adică eu aveam trăiri pe care probabil le au copiii la vârste foarte mici. Eu trebuia să recuperez o mulțime de experiențe. Privind în urmă, pot să spun că am făcut partea grea la început, iar apoi am început joaca, dar joaca asta e tare faină.

Eu zic că e în continuare work in progress. Inclusiv cu muzica. Acum vreo 5 ani m-am hotărât eu să merg la festival la Untold, eu singură, de s-au îngrozit toți cunoscuții mei. Am pornit spre Cluj fără rezervare și fără bilet, genul acesta de experiențe, fără plase de siguranță”, încheie Mihaela Bilic, în podcastul lui Damian Drăghici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Lifestyle



sursa foto: Ozana Barabancea, Facebook

Ozana Barabancea, despre excluderea din juriul „Te Cunosc de Undeva”: „Niciodată nu mi s-a dat o explicație”

Sursă foto: Antena 1

Dany Boy a făcut-o cu ouă și cu oțet pe Mădălina Maricuț, fosta ispită de la Insula Iubirii. A spus public adevăratul motiv al despărțirii

Captură video: Antena Stars. Sursă foto: Facebook/Larisa Uță

Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea, îl atacă pe Capatos! Prezentatorul TV i-a dat replica în direct la TV: „D-aia te-ai dus la Bursucu”

Captură video: Pro TV. Captură video: Facebook/Poftiți pe la noi

Cătălin Cazacu nu s-a putut abține și a spus public ce crede despre Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu: „Na, pot să se supere pe mine”

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o săptămână excelentă

Sursă foto: Captură video „un PODCAST misto By Bursucu'”

Larisa Uță, mărturisiri cutremurătoare despre căsnicia cu Alin Oprea: „A fost și este alcoolic”

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Cornel de la Insula Iubirii nu s-a potolit nici după plecarea din emisiune, deși știa că Iustina e însărcinată. Ispita Loredana aruncă bomba

Captură video: Antena Stars. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Alin Oprea tună și fulgeră, după ce Larisa Uță a mărturisit că nu i-a fost infidelă. A spus în direct la TV cu cine l-ar fi înșelat, de fapt, fosta soție: „Au fost trei bărbați diferiți”

Captură video: Pro TV

Cătălin Cazacu, declarații neașteptate despre Lora în direct la TV. S-a dat de gol: „Stai, iartă-mă. Dăm înapoi”

Sursă foto: Captură foto Facebook Larisa Uță

Ce avere au de împărțit Alin Oprea și Larisa Uță. Femeia a dat cărțile pe față

Captură video: YouTube/Kanal D Romania. Sursă foto: Instagram

Ozana Barabancea îi dă replica Iuliei Albu, după criticile aduse. Creatoarea de modă a desființat-o: „Este o catastrofă umblătoare din punct de vedere vestimentar”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 4 zodii cu noroc la bani în această toamnă. Mihai Voropchievici: „Sunt șanse mari să primești o mărire de salariu”




pixel