Părintele Pimen Vlad, cea mai puternică rugăciune. Trebuie să o rostești în fiecare zi: „Neîncetat, nu contează locul”
Data publicării:
Părintele Pimen Vlad a dezvăluit cât este de importantă rugăciunea în viața noastră.

Rugăciunea trebuie să facă constant parte din viața noastră, fie că mergem la slujbă, ori că suntem acasă, pe stradă sau la serviciu. Trebuie să-i mulțumim în fiecare clipă lui Dumnezeu pentru că existăm, dar și pentru toate lucrurile frumoase sau lecțiile pe care ni le oferă, spune părintele Pimen Vlad. Așadar, există o regulă importantă când ne rugăm, dar și mai multe cuvinte pe care le putem spune, pentru a ne ține departe de necazuri și pentru a avea parte de sănătate atât noi, cât și cei dragi.

„Știți care e cea mai puternică rugăciune? Care pleacă din inimă. Tu dacă îi spui la un om ceva din inimă, el se cutremură, pentru că tu i-ai spus asta. Dacă din toată inima strigi la Dumnezeu, este un loc în Sfânta Scriptură la Moise, când Moise avea nevoie de Dumnezeu și el nu făcea nimic. Dumnezeu l-a întrebat „Moise, de ce strigi la mine?”, El îl vedea că strigă, dar nu făcea nimic. El striga din inimă, „Doamne, unde ești?”. Nu înseamnă că strigi cu voce tare, trebuie să plece de la inimă.”, a declarat părintele Pimen Vlad.

Citește și: Pr. Pimen Vlad: Degeaba avem toate bogățiile lumii dacă ne lipsește cel mai important lucru!

Rugăciunile pe care le poți rosti în fiecare zi

Așadar, nu sunt importante doar cuvintele pe care le rostești, ci este important cum faci asta, spune părintele Pinem Vlad. Chiar dacă sunt mulți cei care se roagă, puțini o fac cu gândul la Dumnezeu și implicați cu inima în acest proces. 

„Indiferent de care e rugăciunea, că ai spus „Tatăl Nostru”, „Doamne miluiește”, „Maica Domnului, ajută-mă”, „Doamne Hristoase, miluiește-mă”, să fie din inimă. Dacă tu nu știi ce i-ai spus lui Dumnezeu, stai și te gândești la afacere și tu citești rugăciune, cum să te înțeleagă Dumnezeu, când tu nu te înțelegi? De asta rugăciunea cea mai puternică trebuie să plece din inimă și date la o parte grijile acestea. Când stau de vorbă cu Dumnezeu, stau de vorbă cu el.”, a continuat acesta.

Te-ar putea interesa și: Pr. Pimen Vlad, despre două minuni mai puțin cunoscute. Te vor cutremura

Ce spune despre oamenii din biserici, în zilele noastre

Mai mult, preotul și-a dorit să vorbească și despre cum se comportă oamenii în zilele noastre în biserici, unde extrem de multe persoane nu se mai concentrează pe cele sfinte, ci pe bârfe pe alte lucruri superficiale.

„Și astăzi, ce se întâmplă în biserică, te duci acolo, coboară Hristos pe pământ cu tot cerul și tu stai la bârfă cu vecinul la biserică, nici nu-l bagi în seamă pe Dumnezeu sau stai și îi judeci pe ceilalți cu privire la cum au venit îmbrăcați. Tot ce faci tu, de fapt, ajungi și îți aduni osândă, în loc să faci ceva care să-ți fie de folos. 

Neîncetat vă rugați, nu contează locul, nu există loc în care să nu poți să te rogi. Trebuie să-ți transformi viața într-o rugăciune.”, mai spune preotul.

VEZI și: Pr. Pimen Vlad, despre boala secolului. De unde pornește greșeala care ne distruge inima și creierul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO
pixel