Părintele Pimen Vlad, sfat pentru creștini: „Nu vă mai faceți idoli din oameni!” Rugăciunea care-i aduce liniștea în fiecare seară
Data publicării:
Părintele Pimen Vlad a venit cu câteva noi sfaturi importante pentru toți credincioșii.

Părintele Pimen Vlad a oferit câteva sfaturi importante pentru toți creștinii care vor să cunoască cu adevărat smerenia, dar și pentru cei care-și propun să meargă pe muntele Athos. Mai mult, invitat în conferința „Fain și Simplu”, găzduită de Mihai Morar, acesta a vorbit și despre încrederea pe care trebuie să o acordăm oamenilor, care, de cele mai multe ori, ajung să ne dezamăgească și să ne încalce așteptările.

„Având încredere în oameni, deci mă aștept să mă dezamăgească, să mă mintă, adică știu lucrurile astea, pentru că sunt neputințe omenești. Asta nu înseamnă că nu am încredere în ei, pentru că știu, el a căzut azi, mâine pot să cad eu. Am încredere în oameni, cu toate că știu că poate unii mă dezamăgesc, dar știu că e firesc, nu există om perfect. Dumnezeu ne vrea smeriți, nu drepți. Nu mai veniți pentru oameni în Athos, veniți pentru Maica Domului, fiindcă ea nu o să vă dezamăgească niciodată. Nu vă mai faceți idoli din oameni. Încrederea totală e în Dumnezeu. Poți să te folosești un om, folosește-te, dar nu devia de la dragostea de Dumnezeu și de Maica Domnului.”, a spus părintele Pimen Vlad în cadrul conferinței „Fain și Simplu” moderată de Mihai Morar.

Citește și: De ce nu au voie femeile în Athos. Părintele Pimen Vlad: „De atunci s-a dat ordin împărătesc să nu mai intre femeie acolo”

Cea mai puternică rugăciunea către Maica Domnului

În final, acesta le-a spus oamenilor prezenți în sală și una dintre cele mai importante rugăciuni, care este îndreptată direct către Maica Domnului și pe care trebuie să o spunem în orice moment sau în orice loc ne aflăm, pentru putere și sănătate.

„Născătoare de Dumnezeu, Fecioară, bucură-te! Ceea ce ești plină de har, Marie, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău, că ai născut pe Mântuitorul sufletelor noastre. Aceasta este o rugăciune scurtă. Puteți să o învățați toți și să o spuneți Maicii Domnului pentru că are foarte mare putere. (...) Cinstiți-o pe Maica Domnului. Spuneți rugăciunea aceasta și o să aveți inima scrisă cu litere de aur de Maica Domnului”, a continuat acesta.

VEZI și: Cea mai puternică rugăciune. Pr. Pimen Vlad: De aici pleacă! Strigă așa la Dumnezeu!

Mihai Morar: „Mi se pare minunat”

Aceste rânduri l-au făcut pe Mihai Morar să retrăiască niște clipe magice din copilărie, când bunica sa îl sfătuia mereu să se roage în acest fel. În final, părintele Pimen Vlad spune că lui îi aduce în fiecare seară liniștea, atunci când alte gânduri îi acaparează mintea și nu-i permit să se odihnească.

„Mi se pare minunat, eu de le la bunica mea asta trei rugăciuni le-am învățat și ne punea să le spunem mereu: „Înger, Îngerașul meu”, „Născătoarea” și „Tatăl Nostru”.”, a completat Mihai Morar.

„Eu și acum o spun (n.r. rugăciunea „Născătoarea de Dumnezeu”) când nu-mi vine somnul și să vezi ce repede vine.”, spune părintele Pimen Vlad.

Citește și: De ce nu trebuie să ne temem de moarte. Maica Antonia din Elveția: „Viața de pe pământ e doar o pregătire pentru ce urmează”

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




pixel