Pericolul care se ascunde în spatele bronzului perfect. Ce se întâmplă, de fapt, când te expui la soare și cum îți afectează asta sănătatea
Data publicării:
Pielea bronzată ascunde un pericol uriaș pentru sănătate, iar medicii dermatologi explică concret de ce.

Odată cu sezonul cald apar și primele arsuri solare, care, de cele mai multe ori, nu sunt anticipate. Extrem de multe persoane, în special femeile, tind să stea ore în șir la soare, pentru a obține acel bronz perfect, desprins din reviste. Cu toate acestea, pielea arsă, dar și cea perfectă înnegrită de razele soarelui indică probleme destul de serioase de piele, atrag atenția medicii dermatologi. 

„Pielea se bronzează în cel mai fericit caz, însă se poate și arde, iar aici este cea mai mare problemă, pentru că piesa expusă necontrolat la soare ajunge în fața riscului de arsură solară, care este de diferite grade, de la cea ușoară, până la stadii avansate. Este important să folosim crema cu protecție solară tocmai pentru a preveni arsurile solare. Arsura solară induce niște modificări în celulele pielii noastre și, din păcate, acestea se îmbolnăvesc, se defectează ADN-ul lor și pot apărea leziunile. Pielea nu uită niciodată această arsură solară.”, a declarat Dr. Amalia Anghel, medic dermatolog. 

Citește și: Riscurile consumului de carne procesată asupra sănătății. Medicul Mihail Pautov trage un semnal de alarmă

Cum alegem crema cu protecție solară perfectă

Când vine vorba de alegerea cremei perfecte cu protecție solară există mai multe criterii pe care trebuie să le iei în calcul. Totuși, de departe cea mai eficientă rămâne cea cu factor de protecție 50, care ne poate proteja corpul într-un procent extrem de mare, explică specialista. Totuși, dacă o aplicăm doar înainte de a ieși din casă asta nu garantează faptul că vom fi protejați de razele violente ale soarelui pe tot parcursul zilei, atrage ea atenția.

„În primul rând, trebuie să alegem filtrul maxim, cel de 50, ceea ce înseamnă o protecție de 97%, adică blocăm radiația când ajunge în contact cu pielea noastră, ceea ce e ideal. Însă e menținut acest efect o perioadă de timp, pentru că nu suntem protejați toată ziua, trebuie să aplicăm crema la 2-3 ore, iar dacă intrăm în apă trebuie să o aplicăm după ce ieșim din apă. 

Avem spray cu factor, pe care-l putem reaplica ușor, inclusiv peste machiaj, pudră, multe variante de reaplicat. Spray-ul ne ajută și pentru corp.”, mai spune aceasta.

Te-ar putea interesa și: Anca Alungulesei, alimentele care ajută concentrarea, energia și memoria. Sunt la îndemâna oricui

Pericolul care se ascunde în spatele bronzului perfect

În final, specialista a explicat și care sunt riscurile și simptomele negative care se ascund în spatele pielii perfect bronzate, la care, din nefericire, extrem de multe femei râvnesc.

„Noi ne întâlnim cu radiația solară în fiecare zi, deci este suficientă Vitamina D, nu trebuie să ne expunem excesiv la soare. Nu mergem să ne bronzăm cu gândul că vom avea mai multă Vitamina D. Trebuie să respectăm un interval orar la care ne expunem la soare, trebuie să stăm sub umbrelă, folosim haine, pălărie. Din păcate, pielea bronzată pe care ne-o dorim nu este o piele sănătoasă. Când ne bronzăm, pielea se usucă și se ridează, începe să îmbătrânească prematur, iar unele uleiuri deshidratează pielea.”, mai spune specialista.

Citește și: Băutura care ajută la purificarea sângelui. Trebuie să o consumi timp de 21 de zile, pe stomacul gol

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle



Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop săptămânal 21-27 octombrie cu Mihai Voropchievici. Zodia care va străluci pe toate planurile

Sursă foto: Captură foto Instagram Mihai Bendeac/Theo Rose

Cum a reacționat Mihai Bandeac, după ce a aflat câți bani a dat Theo Rose pe rochia de mireasă. Actorul i-a transmis un mesaj

Sursa foto: Cristina Spătar, Instagram

Cristina Spătar, dezvăluiri despre relația cu Vicențiu Mocanu și neîmplinirea pe care o are: „De asta nu renunț”

Elena Udrea și Alexandrov Adrian, sursa foto Instagram

Adrian Alexandrov, mărturisiri emoționante despre Elena Udrea. Ce îi spune fetiței despre absența mamei

Sursă foto: Captură foto Instagram Lora/Ilinca Vandici

Lora, mesaj tranșant pentru Ilinca Vandici, după ce prezentatoarea TV a comentat despre nunta cântăreței: „Mi se pare penibil”

Sursă foto: Captură foto Podcast „În Oglindă”

Marian Mexicanu, declarații tranșante despre Paula Lincan. Ce spune artistul despre fosta soție: „ A fost o femeie rea. M-a gonit ca pe un câine”

Sursă foto: Instagram/ Oana Roman, Marius Elisei

Fiica Oanei Roman își câștigă singură banii, la doar 10 ani: „Câștigă de vreo patru ori mai mult decât primește pensia alimentară”

Andreea Bălan, Andreea Antonescu, captură video Youtube, Instagram

Săndel Bălan, adevărul despre absența Andreei Antonescu de la concertul Andreei Bălan. Ce dezvăluiri a făcut tatăl artistei: „Între ele s-a tăiat filmul”

Oana Roman, captură video Youtube, a7tv

Oana Roman a răbufnit, după ce a fost criticată dur că și-a cumpărat haine vintage: „Sunteți atât de ipocrite și de penibile”

Diana Matei și Marian Cleante/sursă foto: instagram Diana Matei

Diana Matei, secretele unei căsnicii de peste 20 de ani cu Marian Cleante. Cum au trecut peste opoziția familiei

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Iustina Loghin, de la Insula Iubirii, probleme neașteptate cu doar câteva zile înainte ca ea și Cornel să devină părinți: „Mi-am dat jos de la mână inelul de logodnă și verigheta”

Sursă foto: Captură foto Instagram Adrian Alexandrov

Cum s-au cunoscut Elena Udrea și Adrian Alexandrov: „A spus o chestie cu care mi-a atras atenția”




pixel