Preotul Vasile Ioana, despre pacea interioară și Postul Paștelui: „Societatea modernă a furat-o. Omul este bogat când are pace”
Preotul Vasile Ioana a fost invitat în cadrul emisiunii Vorbește lumea, unde a dezvăluit cum putem dobândi pacea inetrioară. 

Suntem în Postul Paștelui, când, pe lângă faptul că trebuie să ne abținem de la mâncarea de origine animală, mai trebuie să ne găsim și pacea interioară, spune preotul Vasile Ioana. Societatea modernă ne influențează negativ în acest sens, întrucât ne face de foarte multe ori să ne „pierdem” printre tentațiile care vor duce la dispariția păcii interioare extrem de rapid, continuă părintele.  

„Cea mai mare bogăție pe care poate să o aibă un om  în lumea asta este să aibă pace, să doarmă liniștit pe perna lui, după cum spunea țăranul. Asta înseamnă că ești mulțumit cu ceea ce ești și cu ceea ce faci. Am întâlnit oameni bogați, dar degeaba, pentru că nu aveau pace, am întâlnit oameni cu poziții înalte, dar erau super agitați, stresați. Degeaba ai poziție, frumusețe fizică, dacă nu ai pace. Degeaba ai bani și putere, dacă tu ești într-o permanentă agitație. Omul este bogat când e liniștit și are pace. Dobândirea păcii e foarte importantă, dar societatea modernă în care trăim a furat-o. Ne-a furat timpul și pacea, ne-a băgat în consum și frici, frica strică pacea.”, a declarat preotul Vasile Ioana, în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV.

Te-ar putea interesa și: Halva turcească de casă. Rețeta specială a lui Vlăduț de la Neatza: „Un desert de post, foarte accesibil pentru orice gospodină”

Care este primul lucru prin care ne pierdem pacea interioară

Prima dată când ne pierdem pacea cu noi înșine este în momentul în care ne facem gânduri prea mărețe și nu suntem împliniți cu ceea ce avem în prezent. După asta, urmează și altele, precum nemulțumirea de sine și haosul din programul zilnic. 

„Primul moment în care o pierdem este risipirea minții, adică gândurilor nostre li se propun tot felul de lucruri și trăim în social și ieșim din noi. De fapt, pacea este să stai cu tine, să fii bine cu tine, să te liniștești, dacă trăiești tot timpul în mediul online, te ține în afara ta. Trebuie să oprești totul la un moment dat, să închizi telefonul și să stai cu tine.

Pacea ne-o mai pierdem prin nemulțumire, suntem tot timpul nemulțumiți. Dacă îți dorești tot timpul să ai ceva, dacă nu iubești realitatea ta își pierzi pacea. Trebuie să oprim fluxul de răutate care vine spre noi, să nu trăim în nemulțumire, pentru că ne aduce o tulburare interioară.

O altă sursă a pierderii păcii este haosul general de lăcomie. Tot timpul vrei ceva nou, deci dacă vrem să avem pace trebuie să schimbăm ceva la noi.”, continuă preotul.

VEZI și: Rețetă de chec de post. Cum obții un preparat pufos și gustos, fără lapte sau ouă

Cum putem dobândi pacea

Pacea o putem redobândi doar printr-un singur mod, spune preotul, care este mai simplu decât ți-ai fi imaginat.

„Prin Iisus Hristos obținem pacea. El a venit să ne dea pacea Lui. Dacă faci puțină rugăciune, vine o pacea dată de Duhul cel Sfânt. Doar așa se poate obține pacea. Pacea vine, de fapt, din organizare. Dacă vrei să ai pace într-o viață haotică, nu vei putea, pune ordine mai întâi. Pune-ți în minte mai puține task-uri, dar fă-le bine, trebuie să înveți să spui și nu. Trebuie să-ți cunoști măsura, să știi cât poți.”, a mai spus preotul Vasile Ioana. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Andreea Cercel | Dată: 17 Martie 2023, 11:58

Camelia Pătrășcanu

Horoscop karmic, cu Camelia Pătrășcanu. Zodia care are parte de relații tensionate: „Pot apărea reproșuri”

Octavian Strunilă, Smiley, Matei Dima, Vladimir Draghia/foto Instagram/ captură video YouTube

Octavian Strunilă, topul celor mai netalentați actori din România: „Matei Dima, Drăghia și Smiley. Am și argumente”

Silviu Purcărete, captură video Youtube

Reacții în lumea teatrului, dupa retragerea lui Silviu Purcărete de la Premiile Uniter. Lia Bugnar: „Nu are ce să caute pe aceeași listă cu voi”

Războinicii, captură foto Survivor

Eliminare neașteptată la Survivor România. Cine a părăsit competiția: „Mi-am dat seama că nu sunt atât de tare”

Cătălin Scărlătescu, captură video Instagram

Cine este femeia care l-a ajutat pe Cătălin Scărlătescu să intre în televiziune: „A sunat telefonul și mi-a spus...”

Anamaria Prodan, Carmen Harra/ foto Instagram/ captură video YouTube

Carmen Harra, prognostic despre relația Anamariei Prodan cu iubitul misterios: „Mama ei a îndreptat-o spre cineva”

Foto Freepik

Condimentul care combate răceala, previne căderea părului și hidratează pielea

Mădălina Crețan, captură video Youtube

Nosfe și-a prezis moartea? Soția artistului, șocată de ce a găsit în telefonul său: „E imposibil să nu mă șocheze. Nu am mai vorbit asta niciodată cu el”

Sursa foto: Nicoleta Luciu, Facebook

Nicoleta Luciu, desființată de fani, după ultima ei apariție: „Arată jalnic. Refuz să cred că este ea”

Camelia Pătrășcanu, captură video YouTube

Camelia Pătrășcanu, Horoscop - Lună Nouă în zodia Berbec: Zodia care se îndrăgostește

Sanda Ionescu, foto Facebook

Astrolog Sanda Ionescu, previziuni despre intrarea lui Pluton în Vărsător: „Schimbări masive ce vor influența sute de generații”

Carmen Harra, captură video Youtube

Carmen Harra, previziuni despre un mare război și soarta sistemului bancar: „Intrăm într-un an karmic, când lucrurile trebuie să se balanseze”