Preotul Vasile Ioana, despre pacea interioară și Postul Paștelui: „Societatea modernă a furat-o. Omul este bogat când are pace”
Data actualizării:
Data publicării:
Preotul Vasile Ioana a fost invitat în cadrul emisiunii Vorbește lumea, unde a dezvăluit cum putem dobândi pacea inetrioară. 

Suntem în Postul Paștelui, când, pe lângă faptul că trebuie să ne abținem de la mâncarea de origine animală, mai trebuie să ne găsim și pacea interioară, spune preotul Vasile Ioana. Societatea modernă ne influențează negativ în acest sens, întrucât ne face de foarte multe ori să ne „pierdem” printre tentațiile care vor duce la dispariția păcii interioare extrem de rapid, continuă părintele.  

„Cea mai mare bogăție pe care poate să o aibă un om  în lumea asta este să aibă pace, să doarmă liniștit pe perna lui, după cum spunea țăranul. Asta înseamnă că ești mulțumit cu ceea ce ești și cu ceea ce faci. Am întâlnit oameni bogați, dar degeaba, pentru că nu aveau pace, am întâlnit oameni cu poziții înalte, dar erau super agitați, stresați. Degeaba ai poziție, frumusețe fizică, dacă nu ai pace. Degeaba ai bani și putere, dacă tu ești într-o permanentă agitație. Omul este bogat când e liniștit și are pace. Dobândirea păcii e foarte importantă, dar societatea modernă în care trăim a furat-o. Ne-a furat timpul și pacea, ne-a băgat în consum și frici, frica strică pacea.”, a declarat preotul Vasile Ioana, în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV.

Te-ar putea interesa și: Halva turcească de casă. Rețeta specială a lui Vlăduț de la Neatza: „Un desert de post, foarte accesibil pentru orice gospodină”

Care este primul lucru prin care ne pierdem pacea interioară

Prima dată când ne pierdem pacea cu noi înșine este în momentul în care ne facem gânduri prea mărețe și nu suntem împliniți cu ceea ce avem în prezent. După asta, urmează și altele, precum nemulțumirea de sine și haosul din programul zilnic. 

„Primul moment în care o pierdem este risipirea minții, adică gândurilor nostre li se propun tot felul de lucruri și trăim în social și ieșim din noi. De fapt, pacea este să stai cu tine, să fii bine cu tine, să te liniștești, dacă trăiești tot timpul în mediul online, te ține în afara ta. Trebuie să oprești totul la un moment dat, să închizi telefonul și să stai cu tine.

Pacea ne-o mai pierdem prin nemulțumire, suntem tot timpul nemulțumiți. Dacă îți dorești tot timpul să ai ceva, dacă nu iubești realitatea ta își pierzi pacea. Trebuie să oprim fluxul de răutate care vine spre noi, să nu trăim în nemulțumire, pentru că ne aduce o tulburare interioară.

O altă sursă a pierderii păcii este haosul general de lăcomie. Tot timpul vrei ceva nou, deci dacă vrem să avem pace trebuie să schimbăm ceva la noi.”, continuă preotul.

VEZI și: Rețetă de chec de post. Cum obții un preparat pufos și gustos, fără lapte sau ouă

Cum putem dobândi pacea

Pacea o putem redobândi doar printr-un singur mod, spune preotul, care este mai simplu decât ți-ai fi imaginat.

„Prin Iisus Hristos obținem pacea. El a venit să ne dea pacea Lui. Dacă faci puțină rugăciune, vine o pacea dată de Duhul cel Sfânt. Doar așa se poate obține pacea. Pacea vine, de fapt, din organizare. Dacă vrei să ai pace într-o viață haotică, nu vei putea, pune ordine mai întâi. Pune-ți în minte mai puține task-uri, dar fă-le bine, trebuie să înveți să spui și nu. Trebuie să-ți cunoști măsura, să știi cât poți.”, a mai spus preotul Vasile Ioana. 


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: pacea interioara  postul pastelui  sfaturi  vasile ioana 


DC Media Group Audience

Sursă foto: Instagram/ Theo Rose

„Mă usuc de nervi”. Tensiuni între Theo Rose și Anghel Damian: „M-am supărat pe el că mi-a dat mie de făcut treaba asta”

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură foto Antena 3

Trei zodii își schimbă viaţa complet în această primăvară. Mihai Voropchievici: „Nu există un moment mai bun de a lua decizii importante în carieră”

Alina Badic, captură YouTube/ B1TV

Alina Bădic, horoscopul săptămânii. Zodiile care vor avea parte de o perioadă excelentă

Sursa foto: Mihai Voropchevici, facebook

Horoscop cu Mihai Voropchevici. Zodia pentru care începutul primăverii nu va fi unul prietenos

Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Care este cel mai mare păcat. Părintele Vlad Pimen, de la muntele Athos: „O să întâlnești acolo în fața lui Dumnezeu, când te duci la judecată”

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, avertisment pentru patru zodii. Cum afectează conjuncția Mercur-Neptun, fiecare semn zodiacal

Captură video: Pro TV

Golden Buzz pentru Violeta Botezatu, la Românii au talent. A fost un moment unic în istoria emisiunii / video

Ștefania și Speak/ captură video Youtube/ BADASSMOM

„Iar e tare-n gură”. Tensiuni între Speak și Ștefania. Artistul a făcut publică o discuție cu mama sa

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii martie. Două zodii vor fi „lovite” în această perioadă

Captură video: Pro TV

Carla Munteanu i-a impresionat pe jurații de la Românii au talent cu momentul său: „E o artă dificilă pentru o fată”

Daniela Simulescu, astrolog DC News și ASTROSENS

Daniela Simulescu, horoscop 4 - 10 martie 2024. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 4-10 martie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de multe reușitepixel