Preotul Vasile Ioana, despre pacea interioară și Postul Paștelui: „Societatea modernă a furat-o. Omul este bogat când are pace”
Data actualizării:
Data publicării:
Preotul Vasile Ioana a fost invitat în cadrul emisiunii Vorbește lumea, unde a dezvăluit cum putem dobândi pacea inetrioară. 

Suntem în Postul Paștelui, când, pe lângă faptul că trebuie să ne abținem de la mâncarea de origine animală, mai trebuie să ne găsim și pacea interioară, spune preotul Vasile Ioana. Societatea modernă ne influențează negativ în acest sens, întrucât ne face de foarte multe ori să ne „pierdem” printre tentațiile care vor duce la dispariția păcii interioare extrem de rapid, continuă părintele.  

„Cea mai mare bogăție pe care poate să o aibă un om  în lumea asta este să aibă pace, să doarmă liniștit pe perna lui, după cum spunea țăranul. Asta înseamnă că ești mulțumit cu ceea ce ești și cu ceea ce faci. Am întâlnit oameni bogați, dar degeaba, pentru că nu aveau pace, am întâlnit oameni cu poziții înalte, dar erau super agitați, stresați. Degeaba ai poziție, frumusețe fizică, dacă nu ai pace. Degeaba ai bani și putere, dacă tu ești într-o permanentă agitație. Omul este bogat când e liniștit și are pace. Dobândirea păcii e foarte importantă, dar societatea modernă în care trăim a furat-o. Ne-a furat timpul și pacea, ne-a băgat în consum și frici, frica strică pacea.”, a declarat preotul Vasile Ioana, în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV.

Te-ar putea interesa și: Halva turcească de casă. Rețeta specială a lui Vlăduț de la Neatza: „Un desert de post, foarte accesibil pentru orice gospodină”

Care este primul lucru prin care ne pierdem pacea interioară

Prima dată când ne pierdem pacea cu noi înșine este în momentul în care ne facem gânduri prea mărețe și nu suntem împliniți cu ceea ce avem în prezent. După asta, urmează și altele, precum nemulțumirea de sine și haosul din programul zilnic. 

„Primul moment în care o pierdem este risipirea minții, adică gândurilor nostre li se propun tot felul de lucruri și trăim în social și ieșim din noi. De fapt, pacea este să stai cu tine, să fii bine cu tine, să te liniștești, dacă trăiești tot timpul în mediul online, te ține în afara ta. Trebuie să oprești totul la un moment dat, să închizi telefonul și să stai cu tine.

Pacea ne-o mai pierdem prin nemulțumire, suntem tot timpul nemulțumiți. Dacă îți dorești tot timpul să ai ceva, dacă nu iubești realitatea ta își pierzi pacea. Trebuie să oprim fluxul de răutate care vine spre noi, să nu trăim în nemulțumire, pentru că ne aduce o tulburare interioară.

O altă sursă a pierderii păcii este haosul general de lăcomie. Tot timpul vrei ceva nou, deci dacă vrem să avem pace trebuie să schimbăm ceva la noi.”, continuă preotul.

VEZI și: Rețetă de chec de post. Cum obții un preparat pufos și gustos, fără lapte sau ouă

Cum putem dobândi pacea

Pacea o putem redobândi doar printr-un singur mod, spune preotul, care este mai simplu decât ți-ai fi imaginat.

„Prin Iisus Hristos obținem pacea. El a venit să ne dea pacea Lui. Dacă faci puțină rugăciune, vine o pacea dată de Duhul cel Sfânt. Doar așa se poate obține pacea. Pacea vine, de fapt, din organizare. Dacă vrei să ai pace într-o viață haotică, nu vei putea, pune ordine mai întâi. Pune-ți în minte mai puține task-uri, dar fă-le bine, trebuie să înveți să spui și nu. Trebuie să-ți cunoști măsura, să știi cât poți.”, a mai spus preotul Vasile Ioana. 


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: pacea interioara  postul pastelui  sfaturi  vasile ioana 


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”



pixel