Principalele diferențe dintre cremele de zi și de noapte. Ioana Marinescu: „Ar trebui să știm asta și din tinerețe să gestionăm bine îmbătrânirea pielii” / VIDEO
Data publicării:
Ioana Marinescu a dezvăluit cum trebuie să arate o îngrijire cât mai corectă a tenului atât pe perioada zilei, cât și a nopții.

Ioana Marinescu, Fondator IMar Skin, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitata Georgianei Ioniță Toader, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical, unde a vorbit despre unul dintre cele mai dezbătute subiecte ce țin de îngrijirea tenului: diferența dintre cremele de zi și de noapte. Chiar dacă foarte multe femei tind să folosească același produse atât în rutina de îngrijire de zi, cât și în cea de seară, acest lucru reprezintă o mare greșeală, spune specialista, care dezvăluie cele mai mari diferențe dintre cele două produse.

„Una dintre întrebările frecvente este aceea dacă putem folosi o cremă și de zi și de noapte. Este foarte important de știut că cele două categorii ar trebui să fie două zone distincte. Ziua, tenul este foarte expus poluării, razelor UV, este foarte sensibil, este expus stresului oxidativ, iar în această perioadă tenul are nevoie de formule care să-l protejeze foarte bine. Cremele de zi nu trebuie să fie foarte untoase, pentru că machiajul nu va rezista. O cremă grasă o să lucească și nu vrem asta. Ca ingrediente, cremele de zi trebuie să aibă antioxidanți, este regula esențială pentru o cremă de zi, ele ar trebui să nu lucească, să aibă o textură lejeră, care să matifieze, chiar dacă tenul este unul uscat. Mai mult, cremele de zi nu ar trebui să conțină anumite ingrediente, precum retinoizi, care fotosensibilizează.”, a declarat Ioana Marinescu, în cadrul emisiunii de la Spectacola, DC News și DC Medical.

SPF-ul, necesar în rutina de îngrijire de zi

Protecția solară este unul dintre ingredientele care nu trebuie să lipsească din nicio rutină de îngrijire pe timp de zi, atrage atenția Ioana Marinescu. Fie poți opta pentru o cremă de zi care să conțină acest lucru, fie poți aplica un produs diferit, mai spune ea.

„Este minunat ca fiecare să facă maximul pe care îl poate face pentru tenul său. Există și creme cu protecție solară, astfel să folosești o singură cremă. Protecția solară se știe însă că este un stimulent al acneei, astfel încât dacă tenul este predispus coșulețelor, este important ca protecția să aibă la bază o cremă care să neutralizeze această posibilitate. Depinde de cât de riguros ne facem ritualul, de cât timp avem pentru asta și de cât de mult preț punem pe îngrijire. Îmbătrânirea cutanată vine și este reversibilă. Ar trebui să știm asta și din tinerețe să gestionăm bine și să prevenim mult partea de îmbătrânire a pielii. O protecție de 30 pentru piele e decent, spun eu.”, a continuat specialista.

Cum arată crema de seară ideală

În timp de cremele de zi trebuie să aibă o textură cât mai lejeră, produsele de seară sunt ceva mai untoase, mai grase, cu o textură extrem de hidratantă, spune Ioana Marinescu.

„Cremele de noapte sunt niște formule spectaculoase, mie îmi plac foarte tare. Aici vorbim de foarte multe ingrediente, avem texturi cu care putem să ne jucăm. Dacă ziua avem nevoie de texturi mai lejere, pe perioada de noapte texturile pot fi mai untoase, care intră foarte bine în piele, dar până atunci are nevoie de puțin masaj, lucru care stimulează microcirculația. O cremă de seară mai trebuie să hrănească foarte bine, pe perioada nopții, crema trebuie să fie foarte blândă, dar și foarte intensă, foarte multe ceramide trebuie să aplicăm seara. Nivelul de hidratare se menține și el foarte bine în acest fel.”, mai spune Ioana Marinescu.

Urmărește întreaga emisiune:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: creme de noapte  creme de zi  ingrijire  ioana marinescu  ten 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Marina Almășan, foto Facebook

Marina Almășan luptă împotriva conducerii TVR 2. Realizatoarea TV a depus plângere penală pentru hărțuire și abuz în serviciu: „Continui să fiu hărțuită”




pixel