Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu a dezvăluit...
Brânza cottage este folosită de persoanele care vor să dea jos kilogramele în plus. Dar dincolo de dorința de a slăbi, această brânză, asemănătoare cu ricotta, conține multe proprietăți care au făcut-o remarcată ca regina nutriției. De aceea, în ultimul timp, s-a observat cum consumatorii din supermarketuri o cumpărau. Poate că nu este o brânză care să fie apetisantă la prima vedere, datorită aspectului granulat, care contrastează cu consistența sa cremoasă.
Așa cum am menționat, brânza cottage a fost întotdeauna cumpărată din magazine, alături de crema de brânză sau brânza de Burgos (n.r. brânză proaspătă, făcută din lapte de oaie). Cu toate acestea, rețetele virale de pe TikTok și recomandările nutriționiștilor au readus în prim-plan acest produs lactat foarte specific anilor '70. Acum, experții în nutriție îi acordă statutul de aliment sănătos datorită caracteristicilor sale principale: bogat în proteine și sărac în grăsimi.
Brânza cottage este un tip de brânză proaspătă, care se caracterizează printr-o textură granulată și umedă. Această brânză se produce din cheagul laptelui, în general de vacă, dar poate fi făcută și cu lapte de capră sau de oaie. Spre deosebire de alte brânzeturi care trec printr-un proces de maturare prelungit, brânza cottage este produsă mai rapid, relatează 20minutos.es.
Sursă foto: Freepik/ededchechine
1. Ajută la pierderea în greutate: Brânza de tip cottage este recomandată de nutriționiști în dietele de slăbire datorită conținutului său scăzut de grăsimi. Acest produs lactat reprezintă o sursă bogată de proteine. În timp ce o brânză normală conține în mod obișnuit peste 300 de calorii, brânza de tip cottage are doar 80 de calorii la 100 de grame. Cu un consum moderat, poți savura brânza chiar dacă scopul tău este să slăbești. De asemenea, conținutul său ridicat de proteine, deoarece conține zer și cazeină, oferă un efect îndelungat de sațietate.
2. Întărește masa musculară și sănătatea oaselor: Acest tip de brânză se remarcă și prin conținutul său ridicat de proteine. Compusă din zer și cazeină, oferă un efect de sațietate pentru o perioadă lungă de timp și o absorbție lentă. Asta înseamnă că, dacă ai un plan corect de antrenament muscular, proteinele din brânza cottage previn pierderea în masă. În plus, ca sursă de minerale precum calciul și fosforul, este esențială și întărirea oaselor.
3. Bogată în vitamine: Brânza de tip cottage conține și vitamine care o fac să fie apreciată de experții în nutriție. Consumul acestui tip de produs lactat aduce beneficii pielii datorită aportului de vitamina A și se remarcă și prin conținutul de vitamine din complexul B. Cel mai important este aportul de vitamina B12, ceea ce transformă brânza de tip cottage într-un aliat în dieta vegetariană, deoarece această vitamină se găsește în cea mai mare parte în carne.
4. Aport mare de seleniu: Este un nutrient esențial pentru menținerea sănătății organismului. De aceea, acest aport mare de seleniu din brânza de tip cottage aduce beneficii majore sănătății, ajutând sistemul imunitar și acționând ca antioxidant. Este, de asemenea, o sursă de potasiu și magneziu, alte două minerale care protejează sănătatea inimii, a rinichilor și contribuie la recuperarea musculară.
5. Potrivită pentru diabetici: Brânza de tip cottage reprezintă o opțiune bună în dieta persoanelor care suferă de diabet datorită sursei sale de magneziu, care aduce beneficii printre care se numără reglarea nivelurilor de zahăr din sânge. Consumul de brânză de tip cottage previne rezistența la insulină, având un indice glicemic scăzut, situându-se în general între 0 și 40."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Lifestyle
Daniela Simulescu a dezvăluit...