Proiect UNMB: Ambasadori muzicali - în filme-portret ce pot fi urmărite online
Ambasadorii muzicali ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti pot fi urmăriţi online din luna decembrie pe canalele oficiale de pe internet ale UNMB.

Ambasadorii muzicali ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti pot fi urmăriţi online din luna decembrie pe canalele oficiale de pe internet ale UNMB.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, proiectul "Tineri muzicieni, ambasadori ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti" - "Young Musicians, Ambassadors of the National University of Music Bucharest", finanţat din Fondul de Dezvoltare Instituţională (FDI), şi-a propus iniţial organizarea de concerte în câteva mari capitale ale lumii pentru cele mai bune ansambluri studenţeşti din UNMB, cu scopul promovării internaţionale a studenţilor implicaţi şi a universităţii şi, nu în cele din urmă, a artei interpretative din România şi a culturii române.

"Cum pandemia a restricţionat deplasările şi concertele cu public, proiectul a trebuit să fie adaptat la noua situaţie, aşa că promovarea celor mai buni studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti s-a făcut prin realizarea unor filme-portret, în care studenţii să se prezinte şi să interpreteze ceva reprezentativ pentru ei", se arată în comunicat.


Câţiva dintre studenţii, masteranzii sau doctoranzii UNMB cărora le-au fost dedicate filmele de prezentare sunt Eduard Antal (orgă), Constantin Borodin (violoncel), Maria Diana Petrache (pian), Adriana Cîlţea (harpă), Ştefan Cazacu (violoncel), Andrei Petrache (compoziţie), Daniel Dascălu (pian), Irina Naneş (flaut), Marta Popovici (vocal jazz).

Filmele realizate de Sorin Antonescu şi Virgil Oprina, sunt coordonarea managerului de proiect Cezar Paul Bădescu, vor fi difuzate pe canalele oficiale de pe internet ale UNMB (site-ul unmb.ro, Youtube, reţele sociale etc.), şi sunt propuse, spre redifuzare, instituţiilor partenere din străinătate, se mai arată în comunicat. 

Autor: Florentina Arcu | Dată: 14 dec, 16:41

Marius Manole, sursa instagram

Marius Manole, revelație la 42 de ani. Depresia l-a schimbat complet: „Eu am greșit calea, dar nu este niciodată prea târziu să te întorci din drum”/ EXCLUSIV

Horoscop, foto Pixabay, autor Hermann Traub

Horoscop SEPTEMBRIE 2021. Previziuni pentru fiecare zodie

Cove, foto Instagram

Cove, adevărul despre plecarea din PRO TV și noua emisiune de la PRIMA TV: „Viața e plină de…surprize- surprize” EXCLUSIV

Unsplash.com/ autor Timothy Dykes

Horoscop. Top 3 cele mai inteligente zodii. Geniul malefic, Înțeleptul și Istețul

Ivan Patzaichin, alaturi de sotia sa, Georgiana

Povestea incredibilă de dragoste trăită de Ivan Patzaichin. Femeia pe care a iubit-o până la ultima suflare: „A fost dragoste la prima vedere”

Dan Negru, sursa foto Facebook

Recunoașteți personajul. Este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România

Zodii incompatibile, sursa pixabay/ autor Ryan McGuire

Zodiile care nu au ce căuta împreună: Compatibilitate ZERO. Relații sortite eșecului

Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

Dieta lui Cătălin Scărlătescu: Alimentul la care nu poate renunța: „Am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc”

Horoscop Chinezesc. Foto: Pixabay.com / autor woodpeace1

Horoscop Chinezesc. Iulie-august 2021. Astrolog Nicoleta Ghiriș: Perioadă guvernată de energia de multiplicare, o energie a viitorului

Unsplash.com/ autor Ivana Cajina

Zodiacul DEFECTELOR. Adevărul „gol-goluț” despre fiecare semn zodiacal

Gândaci, sursa pixabay/

Cum să scapi de gândacii din casă și să eviți apariția lor. Cele mai bune soluții

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Mihai Voropchievici, Horoscop rune Octombrie 2021. Berbecul și Vărsătorul întâlnesc marea dragoste

Ziua Mondială a Artei. Evenimente culturale în toată țara

Astăzi, 15 aprilie, atât instituțiile de spectacole și...