Rase de caini de vânătoare
Data publicării:
Iată principalele rase de câini de vânătoare.

Exista o varietate de rase de caini incadrate intr.-o diferite categorii, iar fiecare dintre acestea este única in felul sau. Una dintre cele mai cunoascute grupe este cea a cainilor de vanatoare. Patrupezii din aceasta categorie sunt folositi de catre oameni la aportare sau la urmarirea vanatului. In ciuda rolului lor de vanatori, cainii din aceasta grupa sunt foarte iubitori si devotati proprietarilor lor,  sunt extrem de activi si sunt foarte afectuosi fata de toti membrii familiei. 


In ceea ce priveste originile cainilor de vanatoare, acestia provin din Marea Britanie si Europa. Acestia au fost conceputi pentru a isi insotii proprietarii in expeditiile la vanatoare, fiind responsabili cu aducerea sau urmarirea vanatului. Acestia se bazeaza pe instinctele lor naturale pentru a duce la bun sfarsit cerintele proprietarilor lor. 

Iata cateva dintre cele mai cunoscute rase de caini de vanatoare:

Beagle

Rase de caini Beagle se numara printre cele mai populare din lume. Acestia sunt caracterizati prin loialitatea, gradul de afectiune ridicat si inteligenta lor. In ceea ce priveste fizionomia unui Beagle, acestia sunt de talie medie, cu ochi mari, caprui, urechi lungi, lasate si cu o aparenta induiosatoare care nu-ti permite sa ii refuzi.


Deoarece sunt adesea incapatanati, acest lucru poate ingreuna dresajul unui Beagle. De asemenea au tendita sa latre mai mult decat alte rase de caini. Cu toate acestea, cu un dresaj corespunzator, acestia pot deveni un companion perfect!


Cateva dintre caracteristicile acestuia pot fi:
    • Activi si energici
    • Loiali 
    • Necesita ingrijirea si imbaierea de rutina 
    • Nu este recomandat sa fie lasat singur
    • Are o compatibilitate ridicata cu alte animale


Cainii din aceasta rasa sunt caini energici, cu structura ateletica, iar cea mai mare placere a lor este sa adulmece o varietate de mirosuri in aer liber. Astfel, cainii din rasa Beagle au nevoie de miscare sustinuta, zilnica, timp de cel putin una sau doua ore. 

Golden Retriever

Cu o istorie de peste 200 ani, entuziasti si foarte afectuosi, dar potriviti si pentru misiuni de cautare si salvare sau ca ghizi utilitari, cainii Golden Retriever sunt o rasa de o versatilitate nemaiintalnita. In plus, trebuie mentionate si trasaturile acestei rase, marcate prin frumusetea data de blana aurie si constitutia robusta. Astfel, aceasta rasa este perfecta pentru orice familie iubitoare de blanosi.


Cateva dintre caracteristicile acestuia pot fi:

    • Dedicati, afectuosi si prietenosi
    • Prezinta o nevoie de toaletare medie
    • Inaparleste frecvent
    • Are tendinta de a latra
    • Nivel de energie mediu
    • Iubeste copiii

Cainii din aceasta rasa adora mancarea si astfel sunt predispusi la obezitate. Este important sa fie hraniti corespunzator, limitand oferirea de recompense suplimentare la minimul posibil. Hrana unui Golden Retriever trebuie sa fie de inalta calitate, dar redusa in grasimi, pentru a limita riscul de luare in greutate in excces. 


Vizsla

Inzestrati cu  abilitati native precum aportul sau urmarirea mirosului, chiar si atunci cand sunt in apa, cainii din rasa Vizsla sunt caini de vanatoare versatili, adaptandu-se cu usurinta atat la campie, cat si la paduri sau apa. 


Usori si supli, puternici si de o frumusete rapitoare, cainii Vizsla sunt intr-o armonie perfecta. Prietenosi, echilibrati si increzatori din fire, acestia sunt perfecti pentru a trai in interior, dar vor necesita timp indelungat in aer liber.


Rasa Vizsla provine din Ungaria, este incadrata in categoria cainilor de talie medie   cu  durata  medie de viata este de 12-15 ani.


Cateva dintre caracteristicile acestuia pot fi:
    • Necesita timp moderat pentru toaletare
    • Necesita timp in aer liber
    • Este prietenos cu oamenii
    • Rasa de cainii, in general, sanatoasa
    • Nu are tendinta de a latra


Acestea sunt doar trei dintre rasele de caini de vanatoare. Nu uita, indiferent de rasa de caini pe care ti-o doresti, asigura-te ca ai analizat bine decizia de a avea un caine si de a ii oferi tot ceea ce are nevoie pentru o dezvoltare armonioasa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Editor Team
Categorie: Lifestyle



sursa foto: Ozana Barabancea, Facebook

Ozana Barabancea, despre excluderea din juriul „Te Cunosc de Undeva”: „Niciodată nu mi s-a dat o explicație”

Sursă foto: Antena 1

Dany Boy a făcut-o cu ouă și cu oțet pe Mădălina Maricuț, fosta ispită de la Insula Iubirii. A spus public adevăratul motiv al despărțirii

Captură video: Antena Stars. Sursă foto: Facebook/Larisa Uță

Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea, îl atacă pe Capatos! Prezentatorul TV i-a dat replica în direct la TV: „D-aia te-ai dus la Bursucu”

Captură video: Pro TV. Captură video: Facebook/Poftiți pe la noi

Cătălin Cazacu nu s-a putut abține și a spus public ce crede despre Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu: „Na, pot să se supere pe mine”

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o săptămână excelentă

Sursă foto: Captură video „un PODCAST misto By Bursucu'”

Larisa Uță, mărturisiri cutremurătoare despre căsnicia cu Alin Oprea: „A fost și este alcoolic”

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Cornel de la Insula Iubirii nu s-a potolit nici după plecarea din emisiune, deși știa că Iustina e însărcinată. Ispita Loredana aruncă bomba

Captură video: Antena Stars. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Alin Oprea tună și fulgeră, după ce Larisa Uță a mărturisit că nu i-a fost infidelă. A spus în direct la TV cu cine l-ar fi înșelat, de fapt, fosta soție: „Au fost trei bărbați diferiți”

Captură video: Pro TV

Cătălin Cazacu, declarații neașteptate despre Lora în direct la TV. S-a dat de gol: „Stai, iartă-mă. Dăm înapoi”

Sursă foto: Captură foto Facebook Larisa Uță

Ce avere au de împărțit Alin Oprea și Larisa Uță. Femeia a dat cărțile pe față

Captură video: YouTube/Kanal D Romania. Sursă foto: Instagram

Ozana Barabancea îi dă replica Iuliei Albu, după criticile aduse. Creatoarea de modă a desființat-o: „Este o catastrofă umblătoare din punct de vedere vestimentar”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 4 zodii cu noroc la bani în această toamnă. Mihai Voropchievici: „Sunt șanse mari să primești o mărire de salariu”




pixel