Se poate trăi din actorie? Anca Dinicu, despre singurul actor român care poate face asta
Data publicării:
Actrița Anca Dinicu a vorbit despre traiul actorului și ”limitările” pe care le are actorul de teatru.

Anca Dinicu este cunoscută pentru apariții în producții de televiziune, precum ”În puii mei”, unde a fost recomandată de colegul său, Vlad Drăgulin, și de unde a început relația profesională cu Mihai Bendeac, care i-a propus o colaborare de lungă durată, având de asemenea multiple apariții în piese de teatru.

Prezentă în emisiunea online ”Aproximativ Discuții” cu Gojira, Anca Dinicu a fost întrebată unde se simte mai bine. Răspunsul ferm și rapid  al actriței a fost că la teatru. Cât privește ”trăitul din actorie, în România”, Anca Dinicu a precizat că ”din actorie poți, dar, nu cred că poți să trăiești bine, adică să poți să își permiți o chirie în centru și să mănânci ce vrei. Dacă faci doar teatru.

Acum, bine, că dacă ești Marius Manole și ai trei spectacole pe zi, poți. Dar nu le ai. Nu le are oricine. Ajunsesem la un moment dat să am aproape câte un spectacol pe zi. Da, așa da. Dar dacă ai unul singur pe săptămână, nu-ți ajunge să își plătești chiria.

 

Dacă ești angajat (.n.r. la teatru) și faci doar atât, nu faci televiziune, nu mai faci și o reclamă, nu trăiești. Eu, cu salariul de la teatru, pot să îmi plătesc chiria. Și atât”, a explicat Anca Dinicu în emisiunea menționată.

Teatru de stat față de teatru privat

 

După modelul american, unde teatrul privat are un statul deosebit și mai puțin convențional și din care se poate obține și un statul social, Anca Dinicu a fost întrebată care este diferența, în România, între teatrul privat și cel de stat, subliniind motivul pentru care mulți dintre actorii români își doresc să fie angajați la teatrele de stat.

”Este o formă de apartenență: Unde ești actor? Și când nu ai un teatru acasă la tine, să ai tu o căsuță, și să zici că ești actriță la teatrul de comedie.

Păi să zici: Sunt actor. Unde? Păi puteți să mă vedeți la Sala Polivalentă, la Sala Palatului, în club.

Cred că este o chestie de ego. Sunt actriță acolo. Să te identifici cu instituția aia. Sunt actor la Teatrul Național. E o chestie care ține doar de mine, de statut.

M-am angajat de un an, până acum am fost independent. Nu era bine, că nu știi, e de pe o zi pe alta. Luna asta am două spectacole, luna viitoare am cinci.

Nu știi. Reclame, nu prea, aia nu prea. Au fost ani buni în care trăiam cu 1.000 de lei pe lună, dar trăiam fericită, nu îmi trebuia mai mult. Și cu cât faci, cu atât îți dorești să faci mai mult”, a mai spus Anca Dinicu.

Mai multe în video: 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Sonia Baciu
Categorie: Lifestyle


DC Media Group Audience

Starul filmelor pentru adulți, care a filmat 300 de scene în doar 6 luni, dezvăluie impactul brutal pe care l-a avut asupra corpului ei / video

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram/Shift. Sursă foto: Instagram/Ruby

JO a vrut să știe toată lumea asta despre Ruby și Shift. Artista a dezvăluit totul, în direct la TV 

Sursă foto: Captură foto Antena 1

De ce ar fi refuzat Diandra să plece împreună cu Andrei de pe insulă. Ispita Eric a dezvăluit adevăratul motiv

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Mircea Badea o face praf pe Dana Budeanu: Meltenism!

Sursă foto: Instagram/Karmen

Divorț șoc în lumea mondenă! Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu s-au despărțit, după 5 ani de căsnicie. Motivul pentru care au decis să-și spună „adio”

Captură video: Instagram/observatorantena1

Oana Ormenișan a fost cerută în căsătorie! Care a fost reacția prezentatoarei de la Observator când a văzut inelul de logodnă / Foto

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram Karmen

Ioana Ginghină a vorbit public despre divorțul dintre Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu: „Mai vedem noi dacă rămân lucrurile așa, pe prietenie”

Captură video: Pro TV

Zanni s-a despărțit de iubita lui! Câștigătorul Survivor All Stars s-a dat de gol: „Presimt că o să am o nevastă care merită totul”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 9-15 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care își va întâlni marea dragoste

Sursă foto: Instagram Karmen

Karmen Simionescu a presimțit divorțul de soțul ei! Ce declara în urmă cu câteva luni

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/Gând la gând cu Teo

JO s-a dat de gol și a spus asta despre Andrei Bănuță, în direct la TV. Artista nu s-a abținut: „Sunt foarte asumată”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Cristina Șișcanu, rețetă de maioneză cu de 5 ori mai puține calorii decât varianta clasică: „Se face doar din 3 ingrediente. E foarte gustoasă”




pixel