Sfântul Patapie, tămăduitor de cancer și multe boli. Rugăciunea pe care creștinii ortodocși trebuie să o rostească
Sfântul Cuvios Patapie este pomenit în calendarul creştin ortodox în ziua de 8 decembrie.

Astăzi, 8 decembrie, Sfântul Cuvios Patapie este pomenit în calendarul creștin ortodox. În această zi este bine să rostim rugăciunea Sfântului Patapie, care ne va schimba viața. Totodată, astăzi este bine să ținem post Postul reprezintă ascultarea de porunca lui Dumnezeu.

Rugăciunea Sfântului Patapie, vindecătorul de boli grave

„Laudă a creștinilor și apărător al monahilor te-ai arătat Patapie, părintele nostru. Prin nevoință, prin pătimiri și rugăciuni ai acum indrăznire către Dumnezeu a mijloci neîncetat pentru noi, cei păcătoși și vrednici de osânda.

Izbăvește pe robii tăi din ispite și din boli și de toate felurile de primejdii, Cuvioase Patapie. De toată cursă vrăjmașului și de năvăliri și de primejdii și nevoi, sfinte Patapie, păzește-ne fără de vătămare cu mijlocirea ta, cerând iertare de greșale pentru toți de la Hristos Dumnezeu.

Slavă Celui ce S-a proslăvit prin ține, slavă Celui ce ți-a dat ție putere, slavă Celui ce ne-a luminat pe noi prin nevoință ta. Amin”. 

Cine a fost Sfântul Patapie

S-a născut în cetatea Teba de pe malul Nilului, în Egipt, din părinţi evlavioşi.

"Venind în vârstă desăvârşită, a trecut cu vederea deşertăciunea lumii acesteia şi, lăsând casa, părinţii şi prietenii, s-a făcut monah". (Vieţile Sfinţilor)

Alegând viaţa pustnicească, Sfântul Patapie s-a retras în ţinuturile deşertice ale Egiptului.

S-a făcut vestit şi pentru înţelepciunea sa, fiind căutat şi lăudat de oameni, motiv pentru care a părăsit pustia şi a plecat la Constantinopol.

"Aici, făcându-şi o colibă aproape de Vlaherna, lângă zidul cetăţii, s-a închis într-însa şi se odihnea acolo, ca în pustie, neştiut de nimeni, afară numai de singurul Dumnezeu, Care ştie pe cei ce sunt ai Săi, vorbind cu El prin neîncetată rugăciune". (Vieţile Sfinţilor)

"Dar precum nu poate cetatea a se ascunde, stând pe vârful muntelui, aşa şi omul cel cu fapte bune, care a venit într-o desăvârşită sfinţenie. Pentru că Dumnezeu preamăreşte pe cei ce-L preamăresc pe El şi descoperă pe cei ce s-au umplut de darul Său şi pentru folosul altora". (Vieţile Sfinţilor)

Deci şi acest desăvârşit întru sfinţenie, Sfântul Cuvios Patapie, care era înzestrat cu mari haruri, tămăduind prin rugăciune pe cei aflaţi în suferinţe, a fost descoperit celor bolnavi.

Sfântul Patapie, ajungând la adânci bătrâneţi, s-a săvârşit în pace, încredinţând Domnului duhul său, relatează Agerpres. 

Data: 08 dec 2022, 07:55
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului:   rugaciune  sfantul patapie 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru a doua jumătate a lunii septembrie. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Sursă foto: Unsplash.com

4 zodii își pot găsi sufletul pereche pe 20 septembrie. Te numeri și tu printre ele?

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Sursa foto: Mihaela Constantinescu, captură TV/ kanal D

Fosta soție a lui Mihai Constantinescu, devastată de dorul regretatului artist. Cum are grijă de sufletul lui: „Îmi este cumplit de dor de el!”

Mona Segall, captură video Youtube/ Fain & Simplu cu Mihai Morar, Instagram

Mona Segall, producătoarea America Express, renunță la show-ul de succes: „Nu vrea să mai filmeze în...”

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursa foto: Elena Merișoreanu, captură YouTube/ kanal d

Elena Merișoreanu, rețeta inedită de murături, pe care o prepară în fiecare toamnă. Care este ingredientul secret al artistei: „Așa îți ții bărbatul pe lângă casă”

Sursă foto: Unsplash.com/ Jackub Pasis

Care sunt cele mai frumoase semne zodiacale? Află care este cea mai atractivă trăsătură a zodiei tale

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”Cristi Constantin și Ciprian Florescu, la Mi-Th Influencer

Thea Haimovitz vă invită, duminică, la ora 11.00, să...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...