Sfaturi de curățenie prețioase de pe vremea bunicii tale care funcționează și astăzi
Data publicării:
Suntem siguri că le cunoașteți: acele sfaturi utile pe care vi le dădea bunica și pe care le folosiți și astăzi. S-ar putea să nu știi încă despre toate aceste sfaturi vechi de curățenie, motiv pentru care le împărtășim cu tine astăzi. Cu siguranță îți vor face viața un pic mai ușoară! Iată cele câteva sfaturi de curățenie mai vechi, dar atât de utile.

Fără agenți de curățare scumpi și chimici; doar câteva sfaturi de curățare ale bunicii pentru a face treaba!

 Ștergerea prafului de pe ventilatoare cu o față de pernă

Ștergerea prafului de pe ventilatoarele de tavan este o treabă foarte plictisitoare. Sunt sus, la tavan, ceea ce înseamnă că este dificil să ajungi corect la palete. Din fericire, există un sfat vechi și la îndemână pentru asta și tot ce ai nevoie este o față de pernă. Puneți fața de pernă peste lamă și apoi trageți carcasa spre dumneavoastră, ștergând praful pe măsură ce înaintați. În acest fel, vei preveni o mare mizerie data viitoare când vei porni ventilatorul de tavan.

 Îndepărtează lipiciul cu ajutorul uleiului

Sigur, acele tatuaje temporare lipite sunt o tonă de distracție pentru copii, dar nu sunt tocmai ușor de îndepărtat. Același lucru este valabil și pentru alte lucruri lipicioase din casă, cum ar fi autocolantele de pe fundul vaselor proaspăt cumpărate și smoala de sub pantofi. Din fericire, bunica are un sfat și pentru asta. Folosește doar un pic de ulei! Aplică puțin ulei de măsline pe o cârpă moale și folosește-o pentru a freca suprafața lipicioasă. Vei observa că lipiciul va dispărea complet într-o clipă.

 Folosește săpunul împotriva petelor de arsură

Nu-ți face griji: oala sau tigaia ta nu este imediat distrusă atunci când ai ars ceva din greșeală și totul este lipit pe fund. Pur și simplu umple oala cu apă fierbinte și câteva picături de detergent de vase, adu-o la fierbere și apoi folosește o spatulă pentru a îndepărta cu grijă bucățile și petele arse, odată ce acestea se înmoaie.

 Omoară buruienile cu apă clocotită

Una dintre cele mai mari și mai enervante treburi din grădină este îndepărtarea tuturor buruienilor. Acestea cresc foarte repede între dale și, de asemenea, peste tot în restul grădinii tale. Un sfat simplu și eficient pentru a scăpa de ele este să torni apă clocotită peste buruieni pentru a le ucide. Un sfat în plus: adăugați o lingură de sare în apa clocotită pentru a o face și mai eficientă.

 Scutură-ți ouăle pentru a afla dacă s-au fiert suficient

Dacă faci ouă încondeiate, de exemplu, vei avea nevoie de ouă fierte tari. Dar cum știi exact când ouăle tale sunt fierte exact cum trebuie? Trucul simplu pentru a te asigura că scoți ouăle la momentul potrivit pentru ca gălbenușul să fie bine fiert este să scuturi oul. Dacă se simte ca o piatră, este gata. Dacă simțiți că se agită ceva înăuntru, va trebui să mai fiarbă puțin timp.

Lustruiți argintul cu pastă de dinți

Ai planificat o cină de lux la tine acasă și observi în ultimul moment că argintăria ta nu mai este la fel de strălucitoare și imaculată ca altădată? Dă-i o lustruire bună folosind pasta de dinți! Frecați pasta de dinți pe argintărie folosind o cârpă moale, clătiți-o cu apă și apoi uscați-o cu o cârpă curată. Argintăria ta va străluci ca niciodată și vei fi gata pentru cină!

 Îndepărtează petele de transpirație din haine cu suc de lămâie

Amestecă niște suc de lămâie și sare împreună și aplică acest lucru pe pata de transpirație respectivă. Lasă să stea și să se absoarbă timp de o jumătate de oră și apoi clătește hainele cu oțet și apă caldă. Ultimul pas este să pui hainele în mașina de spălat și să le speli așa cum ai face-o în mod normal. Acest agent de curățare natural este complet sigur de utilizat, chiar și pe țesăturile delicate sau de epocă.

 Curăță bijuteriile folosind apă minerală

Apa minerală fără aditivi precum lămâia sau alte arome va face ca bijuteriile tale din aur să strălucească ca niciodată. Combină apa minerală cu săpun de vase și înmoaie-ți bijuteriile din aur în ea timp de cinci minute. Această combinație de ingrediente îndepărtează murdăria și se asigură că bijuteriile tale vor arăta ca noi.

Lustruiește cuprul cu ketchup de roșii

La fel cum poți lustrui argintul cu pastă de dinți, poți reda strălucirea inițială obiectelor tale din cupru folosind ketchup de roșii. Aplicați o lingură bună de ketchup pe o cârpă, presărați puțină sare peste ea și apoi frecați amestecul pe vasele, cănile sau alte obiecte din cupru. Culoarea roșie-maronie a cuprului va reveni, iar obiectele dvs. vor arăta ca și cum ar fi noi.

 Punerea florilor în apă fierbinte

Vrei să dai florilor ofilite o nouă șansă la viață? Pune-le în apă fierbinte. Lasă-le acolo până când apa se răcește. În momentul în care apa se va fi răcit, florile vor fi din nou proaspete. Tăiați marginile tulpinilor și puneți florile înapoi în apă normală, rece, porivit tips-and-tricks.co

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: sfaturi  trucuri 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox




pixel