Specialiștii ne dezvăluie care sunt pașii simplii pentru a avea o viață fericită
Data publicării:
Care este secretul unei vieți fericite? Dacă ați ști care este acel secret, ați putea să vă concentrați asupra lui? Nu ar fi minunat? Dacă vă gândiți la oamenii de succes, aceștia au un lucru în comun: sunt foarte buni la ceva. Oamenii fericiți sunt buni la a fi fericiți.

 

Deși s-ar putea să nu fie întotdeauna ușor, concentrarea pe doar două lucruri ne poate îmbunătăți considerabil viața, conform Psychology Today.

Implică-te în "aici și acum".

Vedeți viața ca pe o joacă în loc de muncă.

Vom avea o viață bună dacă vom face aceste două lucruri în mod constant. Deși conceptele sunt ușor de înțeles, punerea lor în practică poate fi supărătoare.

Nu ne gândim la "aici și acum" atunci când ne gândim la viitor sau când stăruim asupra trecutului. Aici apar problemele. Dacă mintea noastră este în trecut sau în viitor, nu suntem aici și acum.

De ce este atât de dificil să fii prezent?

Pe măsură ce navigăm prin viață, se întâmplă lucruri bune, cum ar fi să ne bucurăm de mâncăruri delicioase și să ne îndrăgostim. Acest lucru creează amintiri, iar noi dorim să repetăm acest lucru. Începem să ne gândim să facem bani pentru a ne întoarce în destinații de care ne-am bucurat în trecut. Căutăm modalități de a ieși la pensie sau de a moșteni o mulțime de bani, astfel încât să nu mai trebuiască să muncim niciodată. Dorințele noastre creează în noi nemulțumirea pentru "aici și acum". Ne dorim gloria zilelor trecute și a dorințelor din trecut.

Pe parcurs, se întâmplă lucruri rele. Ne putem îndrăgosti și apoi să ne despărțim. Inimile noastre sunt devastate. Putem eșua la ceva, cum ar fi un eveniment sportiv, și suntem batjocoriți sau ridiculizați. Ne amintim acest lucru și, astfel, ne petrecem mult timp încercând să prevenim ca acest lucru să se mai întâmple. Putem fi consumați de frică și anxietate. Experimentăm frica, dorințele, grijile și pofta.

În procesul tuturor acestor frustrări, nu ne mai aflăm în "aici și acum". Pierdem din vedere toată frumusețea din jurul nostru. Încercăm să controlăm realitatea și, de fapt, avem puțin control asupra vieții. Și, deși uneori câștigăm controlând circumstanțele, de multe ori nu reușim.

Modalități de a ne implica în "aici și acum"

Fiți atenți. La ce ne gândim? Ne gândim la trecut sau ne îngrijorăm dacă cineva ne place? Toate adjectivele afectează calificative date despre ceea ce se întâmplă - nu sunt ceea ce se întâmplă, ci o critică. Toate gândurile care se amestecă în a fi aici și acum includ sălășluirea în trecut, îngrijorarea cu privire la ce crede altcineva sau îngrijorarea cu privire la viitor.

Atunci când ne dăm seama că nu suntem pe deplin angajați în "aici și acum", respirăm adânc și ne recentrăm atenția. Putem face acest lucru pe tot parcursul zilei. Observați acest lucru: atunci când conducem, suntem cu adevărat atenți? Când vorbim cu cineva, ascultăm, sau când mâncăm, savurăm cu adevărat mâncarea, suntem cu adevărat angajați pe deplin cu simțurile noastre?

Totul se rezumă la a fi prezent. Putem avea gânduri, angajamente și reflecții filosofice, dar comentariul este diferit, ne dezvăluie aceeași sursă.

Alte tehnici

Trebuie să învățăm cum să medităm. Meditația ne va învăța despre ceea ce se întâmplă cu adevărat în interior. Când intrăm în această stare, suntem atenți la respirație și suntem cu gândurile noastre. Scopul este de a liniști aceste gânduri. Deși s-ar putea să nu ne putem opri gândurile să vină, nu trebuie să le acordăm toată atenția. Pe măsură ce devenim mai buni la meditație, atunci putem începe să trăim o viață meditativă pe tot parcursul zilei.

A fi în "aici și acum" pe tot parcursul zilei este posibil. Este nevoie doar de muncă.

Fiți creativi și apreciați arta. Stați în fața unui tablou și lăsați ca tot ceea ce se află în tablou să se ridice în voi, emoțiile voastre. Lăsați să curgă și nu încercați să o controlați. Nu încercați să criticați tabloul. Simțiți-o pur și simplu.

Dacă vă place să fiți în natură, stați în bătaia vântului, simțiți soarele pe față și ascultați păsările. Simțiți și ascultați. Fiți prezenți. Și, pe măsură ce treceți pe parcursul zilei, implicându-vă în diverse lucruri, întrebați-vă cu regularitate: "Sunt prezent aici și acum?".

Pe măsură ce ne dezvoltăm abilitatea de a fi prezenți, vom deveni fericiți. Ne vom da seama că fericirea locuiește în "aici și acum".

Vedeți viața ca pe o joacă și nu ca pe o muncă

Pentru o persoană, a merge la sală și a face exerciții fizice poate fi ceva incitant. Pentru alții, mersul la sală sună ca o muncă și epuizant, iar ei stau departe de asta. Iar atunci când trebuie să facă lucruri fizice, cum ar fi cumpărăturile, parchează cât mai aproape de ușă pentru a evita să meargă mult pe jos. Ei evită viața în loc să se implice în tot ceea ce le aduce viața. Uneori trebuie să stăm jos pentru perioade lungi de timp, cum ar fi în avion.

Dacă muncim din greu pentru a cumpăra o mașină pentru a-i impresiona pe alții, atunci viața este mai mult muncă decât distracție. Joaca înseamnă să facem lucruri pe parcursul zilei, să vedem câți bani câștigăm și apoi să facem ceea ce ne permitem. Dacă facem o muncă pe care o urâm, nu ne jucăm.

Dacă avem o slujbă pe care o iubim, dar este o provocare, cum putem să o facem mai bună? Putem să ne cunoaștem colegii, să fim recunoscători pentru salariile noastre și atâtea alte moduri de a ne vedea provocările în mod diferit. O cheie pentru o viață de succes, dar și fericită, este să vedem viața ca fiind jucăușă.

O viață fericită nu este greu de obținut

Putem avea o viață fericită. Primul pas este să facem aceste două lucruri: Implică-te în "aici și acum" și privește viața ca pe o joacă, nu ca pe o muncă. Haideți să creăm cu adevărat vieți frumoase.


Autorul articolului: Cristina Nacar
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: fericire  psihologie  secrete 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul



pixel