Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia pentru care relația cu bani se va schimba radical de anul viitor
Termometrul cu mercur nu mai poate fi deținut acasă. Deținerea unui astfel de obiect se consideră a fi infracțiune. Care sunt considerentele pentru care termometrul cu mercur este considerat un obiect periculos a explicat dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de Urgență, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.
”Teoretic intoxicația cu mercur poate fi inhalatorie sau digestivă. Toată lumea s-a ferit de faptul că mercurul poate avea efecte neurologice sau digestive. În general, are efecte asupra sistemului nervos central, rinichi, plămâni, iar la copil, expunerea la mercur, duce la dificultăți de dezvoltare neurologică.
Când apar simptomele neurologice sau digestive, adică greață, vărsături, trebuie să apelăm la medic. Riscurile potențiale trebuie luate în calcul”, a explicat dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de Urgență, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.
”Dacă știm să utilizăm termometrul cu mercur, nu sunt probleme. În principiu, se părăsește încăperea în care s-a spart un vas cu mercur. Trebuie să îl manevrăm cu mănuși de cauciuc sau platic, cu o bucată de carton. Sunt biluțe foarte mici. Trebuie să fim atenți la covor, că de acolo este dificil de colectat.
După ce mercurul a fost colectat, se plasează într-un vas cu apă și se predă. E infracțiune deținerea unui termometru cu mercur. Este lege din 2014. Scrie în art. 359 din Codul Penal. Probabil nu funcționează prea bine partea cu predarea lor. Teoretic există anumite farmacii care preiau termometrele cu mercur.
Argumentele sunt cele care țin de toxicitatea mercurului”, a mai explicat dr. Tudor Ciuhodaru, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: ciuhodaru mercur termometru
Iată ce-ți rezervă astrele...