Țineți căpșunele în apă sărată înainte de a le consuma. Un truc care te scapă de multe surprizele neplăcute
Data publicării:
Primăvara și vara ne place să ne bucurăm gusturile cu o porție de căpșune proaspete, dar acum vedem fructele dulci cu totul alți ochi. Pe rețelele de socializare au apărut filmulețe în care vedem persoane care își scufundă căpșunele într-un recipient cu apă sărată. Și motivul este mai puțin apetisant decât te-ai aștepta. 

Cu toții găsim uneori o insectă în bolul nostru de fructe, dar interiorul fructelor noastre poate conține și viermi.

Într-un videoclip TikTok, o femeie demonstrează ce se întâmplă dacă ții căpșunele în apă sărată. După ce căpșunele au stat un timp în apă, viermi mici  vor ieși din fructe. În mod normal, i-ai consuma fără să știi.

Multe persoane clătesc fructele sub un jet de apă înainte de a le mânca. Dar pentru a vă asigura că aceste căpșune sunt curate pe interior, este nevoie de puțin mai mult efort. Pentru a elimina viermii și alte insecte din fructe, ar trebui să umpleți un vas cu apă și să adăugați sare.

Odată ce sarea s-a dizolvat, puteți apoi scufunda căpșunele în apă. Lăsați-le așa până la o jumătate de oră. Viermii și alte insecte mici vor ieși din căpșune în baia de sare.

De altfel, există numeroase videoclipuri  pe rețelele sociale cu oameni care încearcă  acest experiment. Rezultatul este adesea același: dacă preferați să nu mâncați viermii din căpșune, puneți-le mai întâi într-o baie de saramură. Mulți oameni au descoperit deja că vietăți destul de neplăcute trăiesc în căpșune.

Căpşunele, zeci de proprietăţi și beneficii  

 

Având efect antibiotic, bactericid, antiinflamator, tonic, nutritiv, remineralizant, alcalinizant al sângelui şi de reducere a colesterolului, căpşunul este una dintre plantele cele mai cultivate şi folosite în scop terapeutic.

În scop terapeutic sunt folosite atât frunzele, cât şi rizomul şi fructele căpşunului. Planta şi fructele sunt bogate în vitamine (C, B1, B2, E), acid salicilic, elagic şi pantotenic, proteine, săruri de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, sodiu, proteine şi zaharuri.

Astfel, căpşunele sunt recomandate pentru tratarea reumatismului, afecţiunilor renale, gutei, constipaţiei, hipertensiunii arteriale, tulburărilor hepato-biliare, eczemelor, insomniilor, acneei, obezităţii şi a multor altor afecţiuni. Citeşte aici mai multe informaţii despre beneficiile căpşunelor pentru sănătate.

Citește continuarea pe STIRI DIASPORA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: apa  capsune  sare  truc 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel