Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
Boala de care suferă soția actorului, Will Smith, a fost subiectul de discuție a multor oameni, după întâmplarea care a avut loc la Premiile Oscar. Alopecia se manifestă prin căderea părului iar, în unele cazuri, există chiar și riscul ca părul să nu mai crească niciodată, explică doamna doctor Pavelina Andrei, pentru Spectacola. De asemenea, ne putem confrunta și cu mai multe tipuri de alopecie, iar cauzele apariției acestei boli sunt multiple.
"Există mai multe tipuri de alopecie, care cel mai des apar datorită deficitului nutrițional. Se fac niște analize de sânge, pentru a depista dacă pacientul respectiv este subnutrit, dacă ține o dietă sau dacă are un deficit de vitamine și proteine.
Bolile tiroidiene sunt o altă categorie de afecțiuni, care pot duce la căderea părului. Mai sunt anumite afecțiuni care pot duce la agravarea sau declanșarea căderii părului și, anume, dermartita seboreică, afecțiuni endocrinologice. Căderea părului mai poate fi dată și de cancere, de chimioterapie, de anumite medicamente. Poate să fi alopecie în plăci sau mai putem vorbi și de alopecie dată de sifilis.", a explicat Dr. Pavelina Andrei, pentru Spectacola.
De asemenea, există și anumite obiceiuri, pe care unele femei le fac destul de des, ce duc la căderea părului, în timp.
"Pot întreține căderea părului, anumite obiceiuri, precum faptul că pacientele își prind părul într-o coadă strâns, pentru că, fiind strâns, face tracțiunea la nivelul firului de păr, îl trage. Agenții fizici care sunt folosiți în vopseluri mai pot duce la căderea părului. Vopsitul frecvent, anumite patologii, care se pot asocia cu căderea părului, printre care și sifilisul, care dă alopecia. Mai sunt cazuri, în care căderea părului este declanșată de stres, iar la bărbați aceste lucruri se pot observa și la nivelul bărbii. Ne mai confruntăm și cu căderea părului sezonieră, care apare de obicei primăvara și/sau toamna și care nu interferă cu absolut nimic. ", a mai completat aceasta.
"Până la 50-100 de fire de păr sunt normale să cadă, pe zi, pentru că părul se regenerează. Dar, în momentul în care noi începem să avem un ghemotoc mai mare de păr căzut, când ne pieptănăm, ne spălăm, atunci, cu siguranță, trebuie să ne investigăm și să vedem să nu fie altă problemă. Căderea părului trebuie văzută ca o cauză secundară, ca urmare a unei alte afecțiuni. Pielea vorbește despre sănătatea organismului din interiorul nostru și părul este unul dintre semnele care ne arată că ceva în organism nu funcționează bine. Putem descoperi o afecțiune autoimună, boală sistemică și boală cu transmitere sexuală. ", a mai spus doamna doctor.
"Așteptările trebuie să fie realistice, în baza descoperirii afecțiunii, care a dus la căderea părului. În funcție de afecțiunea de bază, se va vedea dacă mai poate crește părul sau nu, existând tratament, dacă depistezi cauza. Deci vorbim despre tratamentul afecțiunii de bază și, apoi, sunt tratamentele locale care merg de la substanțe topice aplicate, șampoane, până la proceduri precum mezoterapia, PRP, care stimulează creșterea firului de păr și stopează căderea acestuia. De asemenea, se mai practică și injectarea la nivelul scalpului de substanțe pe bază de cortizon.
Cu cât se întârzie prezentarea la medic, pentru a depista cauza dinn spatele căderii părului se pot diminua șansele de stimulare a creșterii firului de păr, conduita terapeutică să fie mai greu de gestionat existând, în unele cazuri (foarte mici) și riscul unei alopecii totalis sau universalis.", a explicat Dr. Pavelina Andrei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Lifestyle
Tagurile articolului: alopecie caderea parului cauze ce spun medicii sfatul medicului tratament will smith
Mi-Th Influencer, emisiunea...