Umanul pictoriței Irina Cristescu: „Omenescul și puritatea din noi”. Operele, realizate într-o perioadă de 10 ani
Data publicării:
Irina Cristescu a vorbit, în exclusivitate pentru Spectacola, despre expoziția "Human", care a avut loc joi, 17 noiembrie, la Galeria Galateca.

Irina Cristescu a avut cel de-al doilea vernisaj din România. La un an distanță de expoziția "Are you ready for love?", care a avut loc în sala Foaier a Senatului României, pictorița vine mai aproape de public, printr-o nouă manifestare artistică. 

”Human” vernisajul de la Galeria Galateca, își așteaptă publicul, timp de 10 zile. 31 de opere ale Irinei Cristescu, realizate pe parcursul a 10 ani, care scot la lumină umanul și puritatea omenească, pot fi admirate de publicul larg. 

Selecția curatorială marchează încheierea unei etape de expresie estetică și începerea unui nou drum în exprimarea artistei, dar și o aprofundare, o continuare a temei recurente din creația sa, explorarea naturii umane, în toată complexitatea. Portretele Irinei sunt paradoxale, exprimând concomitent o luptă de a rămâne autentic și aliniat cu sinele propriu, într-o societate ce etichetează, încapsulează și impune auto-limitări, dar și o bucurie de a regăsi în culoare și atenția pentru detaliu un mijloc de expresie direct, ce transcede și acționează asupra privitorului prin pârghii ale pshologiei umane universal valabile.Expoziția prezintă o multi-fațetare a oglindirii, a stratificărilor și segmentărilor nealiniate. Transformă personajele sale în niște ființe abstractizate, niște măști ce îngroapă adânc autenticitatea, esența și ceea ce simțim cu toată ființa noastră.

 


„Este o selecție curatorială puțin diferită, aici, în expoziție. Avem  31 de piese expuse. Este vorba de partea umană. Expoziția este intitulată „Human”, tocmai pentru a sublinia omenescul și puritatea din noi. Piesele au fost selecționate din diferite perioade de timp, începând cu 2011, până în 2020, iar curatoarea mea a ales aceste lucrări și a considerat important, pentru că în expoziția precedentă, multă lume nu a avut acces și am avut un mare apel de la oameni că vor să le vadă. Și atunci, am făcut o selecție mai mare, la care lumea poate să aibă acces”, a declarat Irina Cristescu pentru Spectacola.

Expoziția, disponibilă pentru publicul larg


Frumoasa pictoriță este extrem de încântată de aprecierile primite în urma primului vernisaj, care s-a desfășurat însă într-un cadru restrâns. Acum, artista invită publicul larg să-i admire picturile. 

„În prima expoziție din România, a fost, mai degrabă, o instalație de oglinzi. A fost concepută o instalație de 300 de metri de oglinzi. Aici, regăsim mai multe portrete ale umanității și un mic fragment din instalație. Ele au fost realizate pe o perioadă de 10 ani, sub diferite tehnici, mixte. Fiecare tablou are povestea lui, definind o altă etapă și o altă trăire din viața mea, care se oglindește și în viața celorlalți. Pentru că prima expoziție a primit o critică foarte pozitivă, curatoarea acestei expoziții a zis „vreau să o aduc la nivelul publicului larg” . Prima expoziție, fiind la Senat, a fost cu acces închis, dar aici lumea are oportunitatea de a veni în următoarele 10 zile expoziția”, ne-a mai spus artista. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Arta
Tagurile articolului: human  irina cristescu  pictorita  vernisaj 


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Sursă foto: Youtube/ Radu Tibulca

Menajera lui Cătălin Botezatu, incident neplăcut în locuința designerului: „Nu am auzit-o țipând”. Femeia și-a dat demisia imediat 

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Sursă foto: Instagram/Dan Cruceru

Dan Cruceru nu vrea să mai audă de Survivor România! De ce refuză să mai prezinte celebrul reality show: „Este traumatizant. Nu merită”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Tavi Colen a rupt tăcerea și a vorbit despre idila cu Gabriela Cristea. Reacția prezentatoarei Denise Rifai când a auzit răspunsul

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 20 - 26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o mare reușită 

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Sursă foto: Freepik

Top trei alimente care te vor ajuta să îți regenerezi ficatul și să slăbești

Captură video: YouTube/Românii au talent

La doar 11 ani, Maria Clara Postelnicu a cucerit inimile juraților de la Românii au Talent. Andra: „Prevăd un viitor extraordinar pentru tine” / VIDEO

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”
pixel