5 lucruri pe care să le faci atunci când te confrunți cu arsuri la stomac
Data publicării:
Acidul gastric care se întoarce în esofag duce la acea senzație de arsură în piept și este foarte neplăcută. Iată ce să faci pentru a scăpa de aceste probleme. 

Factorii declanșatori sunt individuali, spune pentru LIVESTRONG.com gastroenterologul David Poppers, MD, PhD, profesor clinician în cadrul departamentului de medicină de la NYU Grossman School of Medicine. Al tău ar putea fi total diferit, cum ar fi ceapa, usturoiul, cofeina, ciocolata sau mâncatul aproape de ora de culcare.


Cel mai bun remediu pentru arsurile la stomac este să practici moderația atunci când mănânci, mai ales când vine vorba de alimentele tale declanșatoare. Menținerea unei greutăți sănătoase și, în special, evitarea excesului de grăsimea din jurul burții este, de asemenea, importantă, spune Dr. Poppers.


1. Tratamente fără prescripție medicală 


Simțiți că vă arde? Există diverse medicamente pe care le puteți încerca pentru ușurare. Dr. Poppers sugerează să folosiți "cea mai mică doză a celui mai sigur medicament pentru cea mai scurtă perioadă de timp necesară", spune el.


Arsurile la stomac nu sunt un simptom frecvent pe care îl experimentează personal. Dar pentru acele episoade unice, el ar putea apela la un antiacid fără prescripție medicală. "Acestea neutralizează acidul pe care corpul dumneavoastră îl produce în mod normal", spune el.


2. Blocați arsura cu pectină de fructe


De îndată ce începeți să mâncați, stomacul dumneavoastră se pregătește pentru mâncare prin producerea de acid, spune gastroenterologul Amir Masoud, MD, purtător de cuvânt al Asociației Americane de Gastroenterologie, pentru LIVESTRONG.com.


Atunci când alimentele solide îmbie acidul lichid, lichidul se ridică în partea de sus - și asta îl plasează chiar sub sfincterul esofagian inferior, adică clapeta care se poate deschide și permite acidului să iasă din stomac în esofag.


Medicamentul Gaviscon este un antiacid și alginat, și funcționează prin formarea unei bariere de protecție peste acid.


Ca o opțiune nemedicamentoasă, Dr. Masoud ia pectină de fructe, pe care o folosiți pentru gemul de casă și care este disponibilă în pachete la magazinul alimentar. "Pun pectină într-un pahar de apă și o beau dacă am arsuri la stomac", spune el.


Alternativ, Dr. Masoud poate mânca un măr sau o pară - două fructe bogate în pectină - la masă. "Mă împiedică să mănânc prea mult, absoarbe acest acid și formează un strat de gel deasupra lui", explică el.


3. Stați în poziție verticală


Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a combate arsurile la stomac este să evitați să stați culcat timp de aproximativ două-trei ore după ce ați mâncat, spune Bruce D. Greenwald, MD, profesor de medicină în cadrul diviziei de gastroenterologie și hepatologie de la University of Maryland School of Medicine, pentru LIVESTRONG.com.


4. Reduceți cantitatea de alimente 


"Am fost crescut în clubul farfuriilor curate", spune Dr. Greenwald. "Dacă este în farfuria mea, sfârșesc prin a o mânca".


Dacă și tu ești membru al acestui club, cea mai conștientă mișcare este să recunoști acest obicei și apoi fie să alegi o farfurie mai mică în care să îți îngrămădești mâncarea, fie să iei porții mai mici de mâncare, astfel încât atunci când îți golești farfuria, să mănânci în mod natural tot mai puțin, spune el.


5. Pregătiți-vă cu un IPP (Inhibitorii pompei de protoni)


IPP sunt inhibitori ai pompei de protoni și afectează pompa de acid din stomac. Trebuie să le luați cu aproximativ 30 de minute înainte de a mânca pentru cele mai bune rezultate, înainte ca alimentele să pornească pompele de acid pentru a vă ajuta să digerați mâncarea.


IPP-urile fără prescripție medicală includ medicamente cu omeprazol (Prisolec), esomeprazol (Nexium) și lansoprazol (Prevacid).


"A lua un IPP pentru o perioadă scurtă de timp poate duce la o ușurare de durată mai lungă", spune Dr. Greenwald.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: arsuri  remedii  sănătate  stomac 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec




pixel