Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
Stresul este o reacție naturală a corpului, fizică și psihică, la experiențe negative și pozitive, deopotrivă. Prin stres, creierul și corpul răspund la solicitări. Orice provocare - cum ar fi performanța la locul de muncă sau la școală, o schimbare semnificativă a vieții sau un eveniment traumatic - poate fi stresantă.
„Pe termen scurt, stresul poate fi benefic pentru sănătatea și siguranța noastră, ajutându-ne să facem față situațiilor dificile. Multe persoane spun că lucrează mai bine în condiții de stres. Pe termen lung apare, însă, cronicizarea, iar stresul atinge un nivel care determină pierderea controlului, teamă și anxietate. Când devine cronic, stresul poate cauza o multitudine de simptome, afecțiuni și dezechilibre la toate nivelurile: fizic, mental și emoțional”, a declarat dr. Petronela Nechita, medic primar psihiatru în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași.
Stresul cronic ne poate distruge sănătatea: afectează în egală măsură sistemul nervos central, cardiac, respirator, endocrin, imunitar, digestiv, muscular și reproducător. „Este extrem de important să acordăm atenție modului în care ne ocupăm de factorii de stres minori și majori, astfel încât să știm când să solicităm ajutor”, consideră dr. Nechita.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: anxietate petronela nechita psihiatru strs
Mi-Th Influencer, emisiunea...