Andreea Raicu l-a desființat pe Călin Georgescu: Trăim în libertate, nu în frică!
Andreea Raicu, cunoscută...
Accidentul vascular cerebral (AVC) este o urgență medicală care vă pune viața în pericol. Nu puteți preveni întotdeauna un accident vascular cerebral, dar vă puteți reduce semnificativ riscul de a suferi un AVC schimbându-vă stilul de viață, inclusiv dieta. Și nu, nu trebuie să aveți o dietă perfectă pentru a v reduce riscul de AVC, ci doar trebuie să faceți ușoare modificări care fac o mare diferență. Toate aceste modificări au ca efect reducerea colesterolului, cel care este vinovat de depunerea de plăci pe vasele de sânge și de înfundarea acestora. Iată cele șase modificări dietetice pe care trebuie să le faci pentru a-ți reduce riscul, potrivit Asociației Stroke (link direct sursa informației):
1) Consumați mai multe fructe și legume
Nu este vorba doar de reducerea consumului de mâncare tip fast-food sau junk-food, ci de creșterea consumului de fructe și legume care poate reduce riscul de accident vascular cerebral.
Experții Asociației Stroke spun că fructele și legumele sunt surse importante de vitamine și minerale și că ar trebui să consumă cinci porții de fructe și legume în fiecare zi
Unii experți recomandă alimente bogate în potasiu, cum ar fi cartofi dulci și albi, banane, roșii, prune uscate și pepeni, sau alimente bogate în magneziu, cum ar fi spanacul, pentru prevenirea accidentului vascular cerebral.
2) Mai multe fibre
Fibrele nu numai că vă ajută să vă simțiți mai repede și pentru mai mult timp sătui, vă îmbunătățesc și digestia și previn constipația, ci și reduc riscul de accident vascular cerebral.
Asta pentru că alimentele bogate în fibre ajută la reducerea cantității de colesterol din sânge. Cele mai bune sunt cerealele integrale, orezul brun sau cușcușul din grâu integral.
3) Proteinele sănătoase
Proteinele joacă multe roluri vitale în organism, cum ar fi alimentarea procesului de transport al oxigenului prin sânge, în tot corpul. Dar consumul de grăsimi saturate vă poate crește colesterolul, așa că încercați să reduceți cantitatea pe care o consumați și alegeți proteine mai sănătoase, cum ar fi bucăți slabe de carne, fasole, linte sau ciuperci. Ar trebui, de asemenea, să consumați două porții de pește în fiecare săptămână, în special pești grași precum macroul, sardinele sau somonul, deoarece aceștia conțin acizi grași omega-3, care pot preveni formarea cheagurilor de sânge și duc la scăderea tensiunii arteriale.
Citește mai departe pe DC MEDICAL
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: accident vascular sănătate
Andreea Raicu, cunoscută...
Florin Ristei a lansat un...