Horoscop, vineri, 22 noiembrie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Zahărul este foarte periculos pentru organism, iar asta nu mai e o noutate pentru nimeni. Totuși, există extrem de multe alimente pline de îndulcitori, la care nici nu te-ai fi gândit până acum. Anca Alungulesei avertizează că trebuie să fim conștienți asupra cantității de zahăr pe care o introducem în organism, pentru că, în caz contrar, ne supunem creierul, dinții, dar nu numai, la grave probleme de sănătate.
„Noi ne naștem și alergăm tot timpul după zahăr, pentru că în momentul în care consumăm alimente dulci, ele ne ajută să supraviețuim și atunci creierul a învățat că acesta ajută la supraviețuire. Vestea bună este însă că nu avem nevoie de atât de mult zahăr ca să supraviețuim. Pe lângă faptul că-ți distruge dinții, afectează creierul, e bine să vedem cu ochii noștri, pentru că doar altfel te poți îndepărta de acest consum. Corpul nostru are abilitatea de a gestiona, însă doar până la un punct, iar noi trebuie să-l ajutăm. Cheia este să nu oprim, ci doar să gustăm, să nu devenim dependenți de zahăr.”, a declarat Anca Alungulesei, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.
Pentru a dovedi că ceea ce spune e adevărat, Anca Alungulesei a făcut un experiment unde a pus pe masă cele mai consumate alimente de către oameni cu cantitatea de zahăr pe care o resimte organismul din fiecare în parte.
„Dacă micul dejun este lapte cu cereale, un pahar cu lapte are 3 cuburi, iar 100 de grame cerealele tot 3 cuburi. La prânz, dacă mâncăm, spre exemplu, o porție de cartofi prăjiți, aceasta are 25 de grame de zahăr, adică 7 cuburi de zahăr, dar dacă mâncăm înainte și o salată, corpul atenuează acest șoc. Dacă punem și câteva linguri de ketchup, mai avem două cuburi de zahăr.
La gustare, dacă optezi pentru o amandină, aceasta are la bază mult, mult zahăr, 16 cuburi de zahăr. Corpul așa percepe, ca și cum ai mânca atât de mult zahăr. O felie de pâine are și ea cam 12 grame, iar dacă faci un sandviș, se dublează.”, a mai dezvăluit aceasta.
Când vine vorba de alcool, nutriționistul spune că vinul este cel mai recomandat, la acest capitol. Un pahar de vin conține doar un cub de zahăr, în timp ce berea este mai dăunătoare pentru organism. Totuși, și acesta trebuie să fie consumat moderat, în cantități mici.
„Berea are mai mult zahăr decât vinul, deci dacă punem în balanță, ce să consumăm ca și băutură alcoolică, este de preferat vinul. Este foarte important să avem o imagine realistă, dacă vrei să te păcălești singur, este în regulă, însă sunt oameni care vor să afle adevărul. Corpul nostru poate să susțină zilnic 6 lingurițe de zahăr, cam 25 de grame. Dacă consumi fibre, legume înainte de a mânca paste sau cartofi prăjiți, nu mai crește glucoza la fel de mult. Zahărul există în majoritatea alimentelor procesate de pe piață.”, a mai spus Anca Alungulesei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alimente anca alungulesei cartofi prajiti ketchup paste zahar
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Anca Hâncu, doctor în...