Alimentele pline de zahăr pe care le consumăm zilnic. Anca Alungulesei avertizează: „Corpul nostru poate să susțină zilnic 6 lingurițe pe zi”
Data publicării:
Anca Alungulesei a dezvăluit care sunt cele mai dăunătoare alimente din comerț, ce ne pot afecta organismul destul de tare, pe termen lung.

Zahărul este foarte periculos pentru organism, iar asta nu mai e o noutate pentru nimeni. Totuși, există extrem de multe alimente pline de îndulcitori, la care nici nu te-ai fi gândit până acum. Anca Alungulesei avertizează că trebuie să fim conștienți asupra cantității de zahăr pe care o introducem în organism, pentru că, în caz contrar, ne supunem creierul, dinții, dar nu numai, la grave probleme de sănătate.

„Noi ne naștem și alergăm tot timpul după zahăr, pentru că în momentul în care consumăm alimente dulci, ele ne ajută să supraviețuim și atunci creierul a învățat că acesta ajută la supraviețuire. Vestea bună este însă că nu avem nevoie de atât de mult zahăr ca să supraviețuim. Pe lângă faptul că-ți distruge dinții, afectează creierul, e bine să vedem cu ochii noștri, pentru că doar altfel te poți îndepărta de acest consum. Corpul nostru are abilitatea de a gestiona, însă doar până la un punct, iar noi trebuie să-l ajutăm. Cheia este să nu oprim, ci doar să gustăm, să nu devenim dependenți de zahăr.”, a declarat Anca Alungulesei, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV. 

citește și: Chipsurile, dăunătoare pentru organism. Avertismentul nutriționiștilor: „Nici măcar nu conțin cartofi. Au substanțe dăunătoare organismului”

Cât zahăr există, de fapt, în paste, cartofi prăjiți sau ketchup

Pentru a dovedi că ceea ce spune e adevărat, Anca Alungulesei a făcut un experiment unde a pus pe masă cele mai consumate alimente de către oameni cu cantitatea de zahăr pe care o resimte organismul din fiecare în parte.

„Dacă micul dejun este lapte cu cereale, un pahar cu lapte are 3 cuburi, iar 100 de grame cerealele tot 3 cuburi. La prânz, dacă mâncăm, spre exemplu, o porție de cartofi prăjiți, aceasta are 25 de grame de zahăr, adică 7 cuburi de zahăr, dar dacă mâncăm înainte și o salată, corpul atenuează acest șoc. Dacă punem și câteva linguri de ketchup, mai avem două cuburi de zahăr. 

La gustare, dacă optezi pentru o amandină, aceasta are la bază mult, mult zahăr, 16 cuburi de zahăr. Corpul așa percepe, ca și cum ai mânca atât de mult zahăr. O felie de pâine are și ea cam 12 grame, iar dacă faci un sandviș, se dublează.”, a mai dezvăluit aceasta. 

VEZI și: Ce să NU pui niciodată în salată. Mihaela Bilic avertizează: „300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru”

Băutura alcoolică cu cel mai puțin zahăr

Când vine vorba de alcool, nutriționistul spune că vinul este cel mai recomandat, la acest capitol. Un pahar de vin conține doar un cub de zahăr, în timp ce berea este mai dăunătoare pentru organism. Totuși, și acesta trebuie să fie consumat moderat, în cantități mici. 

„Berea are mai mult zahăr decât vinul, deci dacă punem în balanță, ce să consumăm ca și băutură alcoolică, este de preferat vinul. Este foarte important să avem o imagine realistă, dacă vrei să te păcălești singur, este în regulă,  însă sunt oameni care vor să afle adevărul. Corpul nostru poate să susțină zilnic 6 lingurițe de zahăr, cam 25 de grame. Dacă consumi fibre, legume înainte de a mânca paste sau cartofi prăjiți, nu mai crește glucoza la fel de mult. Zahărul există în majoritatea alimentelor procesate de pe piață.”, a mai spus Anca Alungulesei. 

Citește și: Alimentele nocive pentru sănătate. Anca Alungulesei avertizează: „Efectele sunt dramatice. Ne mănânce în interior”


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alimente  anca alungulesei  cartofi prajiti  ketchup  paste  zahar 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”



Adevărul despre banane. Ce efect au asupra rinichilor

O alimentație echilibrată este baza unei vieți...

pixel