Oana Roman, revoltată după ce a testat cel mai scump sendviș din România. Prețul a stârnit o reacție acidă din partea vedetei
Frecția cu apă și oțet sau cunoscută și sub denumirea de baie cu apă rece și oțet a fost o practică tradițională în trecut, utilizată pentru a reduce febra la copii și adulți. Cu toate acestea, în prezent, această metodă nu este recomandată și este considerată învechită din punct de vedere medical.
De ce nu e bine să aplicăm comprese cu apă și oțet
Dr. Radu Țincu, medic primar Terapie Intensivă și Toxicologie, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL de ce nu este bine să aplicăm comprese cu apă și oțet atunci când avem febră. Metoda este una folosită încă din cele mai vechi timpuri, dar efectele sunt negative.
"Avem foarte multe alte alternative antitermice. Oțetul este acid, acid acetic, și poate fi iritant pentru piele, poate determina la pacienții cu alergii, reacții alergice, în special la copii. Sunt tot felul de dermatite care apar după folosirea acestui remediu.
Recomand mai bine împachetarea cu un prosop cu apă la temperatura camerei, antitermice și ulterior dacă după administrarea de ant termice febra nu cedează, evaluare medicală pentru a vedea care este cauza exactă a febrei", a explicat dr. Radu Țincu, medic primar Terapie Intensivă și Toxicologie, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.
Citește continuarea pe DC MEDICAL
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Anca Hâncu, doctor în...