Banane, fructele minune pentru sănătate. Numeroase beneficii pentru organism
Data publicării:
Bananele pot face cu adevărat minuni pentru organism. Nu doar energia provenită din consumul acestora le recomandă pentru consumul zilnic, ci și multe alte beneficii uimitoare.

Bananele sunt extrem de sănătoase și delicioase. Acestea conțin mai mulți nutrienți esențiali și oferă beneficii pentru digestie, sănătatea inimii și pierderea în greutate. În afară de faptul că sunt foarte hrănitoare, acestea sunt, de asemenea, o gustare foarte convenabilă.  Bananele sunt printre cele mai populare fructe din lume. Originar din Asia de Sud-Est, acestea sunt acum cultivate în multe părți calde ale lumii. Bananele variază în culori, dimensiuni și formă.Cel mai comun tip este Cavendish, care este un tip de banană de desert. Verde când este necoapte, se îngălbenește pe măsură ce se maturizează. Bananele sunt bogate în fibre, antioxidanți și mai mulți nutrienți. O banană de dimensiuni medii are aproximativ 105 calorii.

Iată câteva dintre beneficiile bananelor:

Bananele conțin nutrienți care moderează nivelul zahărului din sânge Bananele sunt bogate în pectină, un tip de fibre care conferă cărnii forma sa structurală spongioasă, potrivit unui studiu. Bananele necoapte conțin amidon rezistent, care acționează ca fibrele solubile și scapă de digestie. Atât pectina, cât și amidonul rezistent pot modera nivelul zahărului din sânge după mese și pot reduce pofta de mâncare prin încetinirea golirii stomacului. Mai mult, bananele se clasează, de asemenea, de la nivel scăzut la mediu pe indicele glicemic (IG), ceea ce reprezintă o măsură - de la 0 la 100 - a vitezei cu care alimentele cresc nivelul zahărului din sânge.

Bananele pot îmbunătăți sănătatea digestivă- Fibrele alimentare au fost legate de multe beneficii pentru sănătate, inclusiv o digestie îmbunătățită. O banană de dimensiuni medii are aproximativ 3 grame de fibre, ceea ce face ca bananele să fie o sursă de fibre destul de bună, potrivit unui studiu.

Bananele conțin două tipuri principale de fibre:

Pectină: scade pe măsură ce banana se coace.
Amidon rezistent: găsit în banane necoapte.
Amidonul rezistent scapă de digestie și ajunge în intestinul gros, unde devine aliment pentru bacteriile benefice din intestin. În plus, unele studii cu eprubete propun că pectina poate ajuta la protejarea împotriva cancerului de colon.

Bananele pot ajuta la scăderea în greutate Niciun studiu nu a testat direct efectele bananelor asupra pierderii în greutate. Cu toate acestea, bananele au mai multe atribute care ar trebui să le transforme într-o mâncare prietenoasă pentru slăbit. Pentru început, bananele au relativ puține calorii. O banană medie are puțin peste 100 de calorii - totuși este, de asemenea, foarte hrănitoare și sățioasă. Consumul mai multor fibre din legume și fructe, cum ar fi bananele, a fost în mod repetat legat de scăderea greutății corporale și de scăderea în greutate.

Bananele pot sprijini sănătatea inimii - Potasiul este un mineral esențial pentru sănătatea inimii - în special pentru controlul tensiunii arteriale. În ciuda importanței sale, puțini oameni primesc suficient potasiu în dieta lor. Bananele sunt o sursă excelentă de potasiu. O dietă bogată în potasiu poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, iar persoanele care mănâncă mult potasiu au un risc cu 27% mai mic de boli de inimă, potrivit unor studii

Ameliorarea simptomelor depresiei Potrivit unui sondaj de opinie efectuat pe un eșantion de pacienți diagnosticați cu depresie, consumul de banane ajută la ameliorarea simptomelor acestei tulburări psihice, inducând o stare de bine. Explicația dată de oamenii de știință este aceea că bananele conțin triptofan, un tip de proteină pe care organismul o transformă în serotonină (hormon asociat cu relaxarea, îmbunătățirea stării de spirit și declanșarea sentimentelor de fericire) .

Calmarea înțepăturilor de insecte- Un remediu natural eficient pentru tratarea înțepăturilor de insecte este aplicarea părții interioare a cojii de banane direct pe înțepătură, pentru reducerea umflăturii și calmarea iritației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: banane  beneficii  sănătate 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”




pixel