Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
O alimentație sănătoasă și echilibrată poate contribui la creșterea imunității, atât de necesară mai ales în sezonul rece, dar mai ales în această perioadă în care infecțiile respiratorii afectează un număr mare al populației.
Pentru a nu experimenta în niciun fel infecțiile sezoniere, dar nici COVID-19, în oricare dintre mutațiile sale, susține nutriționistul Simona Carniciu, ”există un secret”, acela de a avea imunitatea pusă la punct.
”Avem două variante: ne facem un salt și o sporim cu vaccin, și atunci vom avea țintit pe ceea ce ne-am vaccinat sau partea cealaltă, să avem o imunitate foarte bună, pentru că de obicei avem o imunitate foarte scăzută, din cauza stilului de viață, din cauza stresului.
Nu este ca și cum acum ne-o sporim, ci doar o aducem la funcționarea ei corectă”, a declarat dr. Simona Carniciu, expert în boli metabolice și nutriție, la Antena 3.
Potrivit specialistului este important să avem un microbiom intestinal foarte sănătos și echilibrat, căci de acolo se pornește creșterea imunității.
”Ne trebuie legume și fructe care ne ajută. Nu trebuie să uităm de condimente, care sunt la fel de interesante din punct de vedere al antiinflamatorilor, al substanțelor antioxidante, care ne ajută. Mai sunt unele antivirale, antibacteriene, antifungice. Sunt 8000 de plante, legume, fructe, care au în compoziția lor probabil de 20-30 de ori mai multe substanțe care acționează într-un sens benefic pentru noi, care se numesc fitonutrienți”, a mai spus Carniciu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alimentatie antibiotic ciocolata sănătate