Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Nivelul de alcool în sânge, cunoscut și sub numele de alcoolemie, rezultată în urma consumului de băuturi alcoolice. Nivelurile pot varia de la 0% (fără alcool) la peste 0,4% (un nivel potențial fatal).
Alcoolul este ingredientul intoxicant care se găsește în bere, vin și lichior. Atunci când beți o băutură care conține alcool, stomacul și intestinul subțire absorb rapid alcoolul și îl introduc în sânge. Alcoolul este o toxină pentru organism, așa că ficatul metabolizează apoi alcoolul pentru a-l filtra din sânge.
Dacă bei mai repede decât poate ficatul tău să proceseze alcoolul, alcoolemia crește și poți simți efectele beției, numită și intoxicație. În general, ficatul poate procesa aproximativ o băutură alcoolică pe oră. O băutură alcoolică este definită de obicei ca fiind 340 g de bere, 141 g de vin. Cu toate acestea, diferite beri și vinuri pot conține procente diferite de alcool.
Cantitatea de alcool din sânge poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv:
- Cantitatea de alcool pe care o beți.
- Cât de repede beți.
- Cât de multă mâncare ați mâncat înainte de a bea.
- Vârsta și greutatea
"În general, depinde și de concentrația pe care o atinge consumul acela, dar, în general, între 7 și 12 ore. Asta înseamnă că pe timpul nopții, dacă noaptea nu se mai consumă, se metabolizează și a doua zi de dimineață poți să te gândești, dacă nu a fost un consum intens și exagerat, că nu mai ești pozitiv", a declarat George Cristian Curcă, în exclusivitate pentru DC Medical.
Citește continuarea pe DC MEDICAL
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alcool sănătate sange