Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
Coada calului provine de la o specie sălbatică, cunoscută și sub numele de Equisetum arvense, iar compoziția sa nutrițională variată este utilă în tratamentul unor afecțiuni și boli. Chiar dacă nu au trecut mulți ani de când această plantă a devenit populară, utilizarea cozii de cal datează de secole în urmă.
Medicul și botanistul Dioscorides Anazarbe a recomandat coada calului pentru oprirea sângerărilor și vindecarea rănilor în Grecia romană. Pe de altă parte, în medicina arabă, coada calului era folosită ca remediu împotriva problemelor de ficat.
Coada calului este o plantă cunoscută pentru că aduce o mulțime de beneficii organismului și pentru că este bogată în siliciu. Utilizarea sa se întinde de la Grecia Antică până în prezent. Este un lucru obișnuit să găsești produse cosmetice care conțin coada calului sau unul dintre derivații săi, deoarece este cunoscut faptul că utilizarea sa este eficientă pentru îngrijirea părului, unghiilor și pielii. Coada calului are și alte beneficii multiple pentru organism, deoarece are proprietăți diuretice, purificatoare, astringente, cicatrizante și hemostatice.
Consumul acestei plante sub formă de ceai sau infuzie acționează ca un diuretic natural, crescând cantitatea de urină eliminată de organism. Printre varietatea mare de componente, putem găsi potasiu, saponine și flavonoide, nutrienți care cresc semnificativ secreția de urină. Pe de altă parte, acești compuși contribuie și la ameliorarea posibilelor cistite, chiar și insuficiența renală, prin eliminarea toxinelor produse. Unii oameni sunt supraponderali din cauza unei probleme grave de retenție de lichide. Includerea infuziilor de coada calului în dieta lor ar putea fi un remediu bun pentru tratarea acestei probleme. Cu toate acestea, coada calului nu are niciun beneficiu asupra eliminării grăsimilor. Prin urmare, ar trebui să fie întotdeauna folosită ca o completare a unei alimentații sănătoase și a unui stil de viață sănătos, relatează 20minutos.es.
Te-ar putea interesa și: Alimentele la care Dana Săvuică a renunțat complet: „La recomandările medicilor”. Care sunt plăcerile nevinovate ale vedetei / video
Te-ar putea interesa și: Deserturile care nu ne pun în pericol silueta. Mihaela Bilic: „Faptul că e pufoasă și aerată ne dă impresia că mâncăm mult”
Conținutul ridicat de siliciu face această plantă un ingredient excelent pentru a îmbunătăți sănătatea părului. Siliciul se găsește în mod natural în păr, iar pierderea sau deteriorarea acestuia slăbește în mod semnificativ părul și îi reduce volumul. Consumul de coada calului conferă părului un aspect mai bun și îl umple de strălucire. De asemenea, coada calului contribuie la o bună hidratare a părului, ceea ce înseamnă o textură mai bună a părului. Se crede că utilizarea produselor de îngrijire a părului care conțin coada calului ajută la întârzierea apariției firelor albe.
Te-ar putea interesa și: Ce să mănânci după vârsta de 35 de ani. Carmen Brumă, top 3 sfaturi alimentare pentru femei
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Mi-Th Influencer, emisiunea...