Ce este coada calului. Acestea sunt beneficiile pe care le poate aduce sănătății tale
Data actualizării:
Data publicării:
Coada calului o plantă cu multe beneficii pe care le poți găsi în șampoane, capsule și infuzii. Totodată, această plantă te ajută să slăbești și aduce beneficii organismului.

Coada calului provine de la o specie sălbatică, cunoscută și sub numele de Equisetum arvense, iar compoziția sa nutrițională variată este utilă în tratamentul unor afecțiuni și boli. Chiar dacă nu au trecut mulți ani de când această plantă a devenit populară, utilizarea cozii de cal datează de secole în urmă.

Medicul și botanistul Dioscorides Anazarbe a recomandat coada calului pentru oprirea sângerărilor și vindecarea rănilor în Grecia romană. Pe de altă parte, în medicina arabă, coada calului era folosită ca remediu împotriva problemelor de ficat.

Ce este coada calului

Coada calului este o plantă cunoscută pentru că aduce o mulțime de beneficii organismului și pentru că este bogată în siliciu. Utilizarea sa se întinde de la Grecia Antică până în prezent. Este un lucru obișnuit să găsești produse cosmetice care conțin coada calului sau unul dintre derivații săi, deoarece este cunoscut faptul că utilizarea sa este eficientă pentru îngrijirea părului, unghiilor și pielii. Coada calului are și alte beneficii multiple pentru organism, deoarece are proprietăți diuretice, purificatoare, astringente, cicatrizante și hemostatice.

Elimină retenția de lichide și ajută la slăbit

Consumul acestei plante sub formă de ceai sau infuzie acționează ca un diuretic natural, crescând cantitatea de urină eliminată de organism. Printre varietatea mare de componente, putem găsi potasiu, saponine și flavonoide, nutrienți care cresc semnificativ secreția de urină. Pe de altă parte, acești compuși contribuie și la ameliorarea posibilelor cistite, chiar și insuficiența renală, prin eliminarea toxinelor produse. Unii oameni sunt supraponderali din cauza unei probleme grave de retenție de lichide. Includerea infuziilor de coada calului în dieta lor ar putea fi un remediu bun pentru tratarea acestei probleme. Cu toate acestea, coada calului nu are niciun beneficiu asupra eliminării grăsimilor. Prin urmare, ar trebui să fie întotdeauna folosită ca o completare a unei alimentații sănătoase și a unui stil de viață sănătos, relatează 20minutos.es.

Te-ar putea interesa și: Alimentele la care Dana Săvuică a renunțat complet: „La recomandările medicilor”. Care sunt plăcerile nevinovate ale vedetei / video

Te-ar putea interesa și: Deserturile care nu ne pun în pericol silueta. Mihaela Bilic: „Faptul că e pufoasă și aerată ne dă impresia că mâncăm mult”

Îmbunătățește sănătatea părului

Conținutul ridicat de siliciu face această plantă un ingredient excelent pentru a îmbunătăți sănătatea părului. Siliciul se găsește în mod natural în păr, iar pierderea sau deteriorarea acestuia slăbește în mod semnificativ părul și îi reduce volumul. Consumul de coada calului conferă părului un aspect mai bun și îl umple de strălucire. De asemenea, coada calului contribuie la o bună hidratare a părului, ceea ce înseamnă o textură mai bună a părului. Se crede că utilizarea produselor de îngrijire a părului care conțin coada calului ajută la întârzierea apariției firelor albe.

Te-ar putea interesa și: Ce să mănânci după vârsta de 35 de ani. Carmen Brumă, top 3 sfaturi alimentare pentru femei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Sursă foto: Instagram/Dan Cruceru

Dan Cruceru nu vrea să mai audă de Survivor România! De ce refuză să mai prezinte celebrul reality show: „Este traumatizant. Nu merită”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 20 - 26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o mare reușită 

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Sursă foto: Youtube/ Radu Tibulca

Menajera lui Cătălin Botezatu, incident neplăcut în locuința designerului: „Nu am auzit-o țipând”. Femeia și-a dat demisia imediat 

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”

Captură video: Pro TV

Marilena Cuciurean, iubita lui Andrei Ciobanu, a răbufnit la adresa lui Zanni: „Aș vrea să fie eliminat. În acel exil a luat o altă traiectorie”

Captură video: YouTube/Românii au talent

La doar 11 ani, Maria Clara Postelnicu a cucerit inimile juraților de la Românii au Talent. Andra: „Prevăd un viitor extraordinar pentru tine” / VIDEO




pixel