„Și-a găsit o muză de 18 ani”. Teo Trandafir, reacție virală după ce ce Cătălin Botezatu și-a asumat relația cu Nicolle, iubita mai tânără cu 40 de ani
Turmericul a fost folosit din cele mai vehci timpuri în ceremonii relogioase și ca plantă medicinală, pentru proprietățile sale vindecătoare. Arheologii care lucrează în India au găsit reziduuri de turmeric în vase de lut care datează încă din anul 2500 î.Hr. De-a lungul istoriei omenirii, rădăcina galben-portocalie aurie, un membru al familiei ghimbirului, a fost apreciată pentru presupusele sale puteri de vindecare și pentru utilizarea în ceremoniile religioase.
Doar în ultimii 25 de ani medicina modernă a primit mai multă atenție. În acest timp, peste 3.000 de lucrări științifice au explorat potențialele beneficii medicinale ale turmericului, conform cărții Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects.
Iată ce spun unele studii recente despre ceea ce se poate întâmpla cu corp atunci când turmericul devine o parte a dietei. Pe scurt, cercetătorii cred că proprietățile antiinflamatorii și antioxidante ale turmericului fac din condiment un vindecător foarte puternic. La urma urmei, inflamația și stresul oxidativ sunt implicate în multe boli cronice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: beneficii sănătate turmeric
Consumul de apă, un gest atât...
Consumul de apă, un gest atât...