Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Carnea, ouăle, lactatele și peștele sunt singurele alimente care conțin proteine complete, necesare pentru refacerea celulelor umane. Aceste proteine sunt descompuse în aminoacizi în tractul digestiv, iar organismul folosește acești aminoacizi pentru a-și construi și repara celulele.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic avertizează că atunci când eliminăm proteinele de origine animală din alimentație poate apărea malnutriția.
„Malnutriția înseamnă lipsa proteinelor de origine animală din hrană. Celulele umane se reînnoiesc permanent. Nu reușesc fără proteine de origine animală din hrană. Dar prea multe proteine ne fac rău?”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine, de la Știril Pro TV.
Te-ar putea interesa și: Alimentele care te feresc de arsurile solare. Trebuie să le consumi mereu vara. Carmen Brumă: „Protejează pielea de interior”
Potrivit medicilor, proteinele din carne, pește, ouă și lactate ne ajută să ne refacem fiecare celulă. În lipsă, apare malnutriția.
„Organismul își ia cărămizile și aruncă ce nu-i mai trebuie. Acidul uric rezultă din acest proces. Un rinichi sănătos, care nu a fost afectat niciodată de nimic, elimină produșii care rezultă din proteine. Proteinele de origine animală produc niște aminoacizi pe care organismul uman nu are de unde să-i ia din altă parte. Dacă nu îi dai, în timp apare malnutriția, nutriția proastă, nu înseamnă că slăbești, ci că în interior celulele și țesuturile nu mai primesc ce au nevoie. Malnutriția este un important factor pentru moarte. Malnutriția nu e neapărat ceva ce se vede cu ochiul liber. Poți să ai malnutriție, fără să fii piele și os”, a spus Conf. Univ. Dr. Cristina Căpușă, medic primar nefrolog.
Te-ar putea interesa și: Mihaela Bilic consumă lactate expirate. Declarațiile controversate care vor fi contrazise de mulți: „Le cumpăr din frigiderul cu preț redus”
În concluzie, eliminarea proteinei animale din alimentație poate duce la malnutriție, afectând negativ sănătatea celulelor și țesuturilor. Totodată, suplimentele alimentare nu sunt întotdeauna o soluție sigură și pot cauza probleme suplimentare pentru rinichi și ficat, avertizează Prof. Univ. Dr. Laura Iliescu.
„Un tânăr care este obez, care are are un grad de afectare hepatică, are un grad de afectare renal și nu știe că nu se manifestă. Are o oarece sensibilizare de la obezitate, la sală ia suplimente, că îi prescrie antrenorul ce să facă. Suplimentele cu aminoacizi îți fortează și ficatul, și rinichiul. Se simt obosiți și atunci, ca să facă și mai mult sport, încep să ia suplimente de-a valma fără să știe că nu le fac bine și fortează rinichiul”, a precizat Prof. Univ. Dr. Laura Iliescu, medicină internă Institutul Clinic Fundeni.
Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă, alimentele periculoase pentru sănătate, dar și pentru dantură. Trebuie să le eviți neapărat
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Iată ce-ți rezervă astrele...
Anca Hâncu, doctor în...