Ce se întâmplă dacă elimini din alimentație proteinele din carne, ouă, lactate și pește. Cristina Căpușă: „Este un important factor pentru moarte”
Data publicării:
Medicii avertizează că eliminarea proteinelor de origine animală din dietă poate avea consecințe grave asupra sănătății. 

Carnea, ouăle, lactatele și peștele sunt singurele alimente care conțin proteine complete, necesare pentru refacerea celulelor umane. Aceste proteine sunt descompuse în aminoacizi în tractul digestiv, iar organismul folosește acești aminoacizi pentru a-și construi și repara celulele.

Ce se întâmplă dacă elimini din alimentație proteinele din carne, ouă, lactate și pește

Medicul nutriționist Mihaela Bilic avertizează că atunci când eliminăm proteinele de origine animală din alimentație poate apărea malnutriția.

„Malnutriția înseamnă lipsa proteinelor de origine animală din hrană. Celulele umane se reînnoiesc permanent. Nu reușesc fără proteine de origine animală din hrană. Dar prea multe proteine ne fac rău?”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine, de la Știril Pro TV.

Te-ar putea interesa și: Alimentele care te feresc de arsurile solare. Trebuie să le consumi mereu vara. Carmen Brumă: „Protejează pielea de interior”

De ce să nu excludem din dieta zilnică proteinele din carne, ouă, lactate și pește

Potrivit medicilor, proteinele din carne, pește, ouă și lactate ne ajută să ne refacem fiecare celulă. În lipsă, apare malnutriția.

„Organismul își ia cărămizile și aruncă ce nu-i mai trebuie. Acidul uric rezultă din acest proces. Un rinichi sănătos, care nu a fost afectat niciodată de nimic, elimină produșii care rezultă din proteine. Proteinele de origine animală produc niște aminoacizi pe care organismul uman nu are de unde să-i ia din altă parte. Dacă nu îi dai, în timp apare malnutriția, nutriția proastă, nu înseamnă că slăbești, ci că în interior celulele și țesuturile nu mai primesc ce au nevoie. Malnutriția este un important factor pentru moarte. Malnutriția nu e neapărat ceva ce se vede cu ochiul liber. Poți să ai malnutriție, fără să fii piele și os”, a spus Conf. Univ. Dr. Cristina Căpușă, medic primar nefrolog.

Te-ar putea interesa și: Mihaela Bilic consumă lactate expirate. Declarațiile controversate care vor fi contrazise de mulți: „Le cumpăr din frigiderul cu preț redus”

În concluzie, eliminarea proteinei animale din alimentație poate duce la malnutriție, afectând negativ sănătatea celulelor și țesuturilor. Totodată, suplimentele alimentare nu sunt întotdeauna o soluție sigură și pot cauza probleme suplimentare pentru rinichi și ficat, avertizează Prof. Univ. Dr. Laura Iliescu.

„Un tânăr care este obez, care are are un grad de afectare hepatică, are un grad de afectare renal și nu știe că nu se manifestă. Are o oarece sensibilizare de la obezitate, la sală ia suplimente, că îi prescrie antrenorul ce să facă. Suplimentele cu aminoacizi îți fortează și ficatul, și rinichiul. Se simt obosiți și atunci, ca să facă și mai mult sport, încep să ia suplimente de-a valma fără să știe că nu le fac bine și fortează rinichiul”, a precizat Prof. Univ. Dr. Laura Iliescu, medicină internă Institutul Clinic Fundeni.

Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă, alimentele periculoase pentru sănătate, dar și pentru dantură. Trebuie să le eviți neapărat

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate



Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop săptămânal 21-27 octombrie cu Mihai Voropchievici. Zodia care va străluci pe toate planurile

Sursă foto: Captură foto Instagram Mihai Bendeac/Theo Rose

Cum a reacționat Mihai Bandeac, după ce a aflat câți bani a dat Theo Rose pe rochia de mireasă. Actorul i-a transmis un mesaj

Sursa foto: Cristina Spătar, Instagram

Cristina Spătar, dezvăluiri despre relația cu Vicențiu Mocanu și neîmplinirea pe care o are: „De asta nu renunț”

Elena Udrea și Alexandrov Adrian, sursa foto Instagram

Adrian Alexandrov, mărturisiri emoționante despre Elena Udrea. Ce îi spune fetiței despre absența mamei

Sursă foto: Captură foto Instagram Lora/Ilinca Vandici

Lora, mesaj tranșant pentru Ilinca Vandici, după ce prezentatoarea TV a comentat despre nunta cântăreței: „Mi se pare penibil”

Sursă foto: Captură foto Podcast „În Oglindă”

Marian Mexicanu, declarații tranșante despre Paula Lincan. Ce spune artistul despre fosta soție: „ A fost o femeie rea. M-a gonit ca pe un câine”

Sursă foto: Instagram/ Oana Roman, Marius Elisei

Fiica Oanei Roman își câștigă singură banii, la doar 10 ani: „Câștigă de vreo patru ori mai mult decât primește pensia alimentară”

Andreea Bălan, Andreea Antonescu, captură video Youtube, Instagram

Săndel Bălan, adevărul despre absența Andreei Antonescu de la concertul Andreei Bălan. Ce dezvăluiri a făcut tatăl artistei: „Între ele s-a tăiat filmul”

Oana Roman, captură video Youtube, a7tv

Oana Roman a răbufnit, după ce a fost criticată dur că și-a cumpărat haine vintage: „Sunteți atât de ipocrite și de penibile”

Diana Matei și Marian Cleante/sursă foto: instagram Diana Matei

Diana Matei, secretele unei căsnicii de peste 20 de ani cu Marian Cleante. Cum au trecut peste opoziția familiei

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Iustina Loghin, de la Insula Iubirii, probleme neașteptate cu doar câteva zile înainte ca ea și Cornel să devină părinți: „Mi-am dat jos de la mână inelul de logodnă și verigheta”

Sursă foto: Captură foto Instagram Adrian Alexandrov

Cum s-au cunoscut Elena Udrea și Adrian Alexandrov: „A spus o chestie cu care mi-a atras atenția”




pixel