Ce se întâmplă dacă elimini din alimentație proteinele din carne, ouă, lactate și pește. Cristina Căpușă: „Este un important factor pentru moarte”
Data publicării:
Medicii avertizează că eliminarea proteinelor de origine animală din dietă poate avea consecințe grave asupra sănătății. 

Carnea, ouăle, lactatele și peștele sunt singurele alimente care conțin proteine complete, necesare pentru refacerea celulelor umane. Aceste proteine sunt descompuse în aminoacizi în tractul digestiv, iar organismul folosește acești aminoacizi pentru a-și construi și repara celulele.

Ce se întâmplă dacă elimini din alimentație proteinele din carne, ouă, lactate și pește

Medicul nutriționist Mihaela Bilic avertizează că atunci când eliminăm proteinele de origine animală din alimentație poate apărea malnutriția.

„Malnutriția înseamnă lipsa proteinelor de origine animală din hrană. Celulele umane se reînnoiesc permanent. Nu reușesc fără proteine de origine animală din hrană. Dar prea multe proteine ne fac rău?”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine, de la Știril Pro TV.

Te-ar putea interesa și: Alimentele care te feresc de arsurile solare. Trebuie să le consumi mereu vara. Carmen Brumă: „Protejează pielea de interior”

De ce să nu excludem din dieta zilnică proteinele din carne, ouă, lactate și pește

Potrivit medicilor, proteinele din carne, pește, ouă și lactate ne ajută să ne refacem fiecare celulă. În lipsă, apare malnutriția.

„Organismul își ia cărămizile și aruncă ce nu-i mai trebuie. Acidul uric rezultă din acest proces. Un rinichi sănătos, care nu a fost afectat niciodată de nimic, elimină produșii care rezultă din proteine. Proteinele de origine animală produc niște aminoacizi pe care organismul uman nu are de unde să-i ia din altă parte. Dacă nu îi dai, în timp apare malnutriția, nutriția proastă, nu înseamnă că slăbești, ci că în interior celulele și țesuturile nu mai primesc ce au nevoie. Malnutriția este un important factor pentru moarte. Malnutriția nu e neapărat ceva ce se vede cu ochiul liber. Poți să ai malnutriție, fără să fii piele și os”, a spus Conf. Univ. Dr. Cristina Căpușă, medic primar nefrolog.

Te-ar putea interesa și: Mihaela Bilic consumă lactate expirate. Declarațiile controversate care vor fi contrazise de mulți: „Le cumpăr din frigiderul cu preț redus”

În concluzie, eliminarea proteinei animale din alimentație poate duce la malnutriție, afectând negativ sănătatea celulelor și țesuturilor. Totodată, suplimentele alimentare nu sunt întotdeauna o soluție sigură și pot cauza probleme suplimentare pentru rinichi și ficat, avertizează Prof. Univ. Dr. Laura Iliescu.

„Un tânăr care este obez, care are are un grad de afectare hepatică, are un grad de afectare renal și nu știe că nu se manifestă. Are o oarece sensibilizare de la obezitate, la sală ia suplimente, că îi prescrie antrenorul ce să facă. Suplimentele cu aminoacizi îți fortează și ficatul, și rinichiul. Se simt obosiți și atunci, ca să facă și mai mult sport, încep să ia suplimente de-a valma fără să știe că nu le fac bine și fortează rinichiul”, a precizat Prof. Univ. Dr. Laura Iliescu, medicină internă Institutul Clinic Fundeni.

Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă, alimentele periculoase pentru sănătate, dar și pentru dantură. Trebuie să le eviți neapărat

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Starul filmelor pentru adulți, care a filmat 300 de scene în doar 6 luni, dezvăluie impactul brutal pe care l-a avut asupra corpului ei / video

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram/Shift. Sursă foto: Instagram/Ruby

JO a vrut să știe toată lumea asta despre Ruby și Shift. Artista a dezvăluit totul, în direct la TV 

Sursă foto: Captură foto Antena 1

De ce ar fi refuzat Diandra să plece împreună cu Andrei de pe insulă. Ispita Eric a dezvăluit adevăratul motiv

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Mircea Badea o face praf pe Dana Budeanu: Meltenism!

Sursă foto: Instagram/Karmen

Divorț șoc în lumea mondenă! Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu s-au despărțit, după 5 ani de căsnicie. Motivul pentru care au decis să-și spună „adio”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 9-15 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care își va întâlni marea dragoste

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram Karmen

Ioana Ginghină a vorbit public despre divorțul dintre Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu: „Mai vedem noi dacă rămân lucrurile așa, pe prietenie”

Captură video: Instagram/observatorantena1

Oana Ormenișan a fost cerută în căsătorie! Care a fost reacția prezentatoarei de la Observator când a văzut inelul de logodnă / Foto

Captură video: Pro TV

Zanni s-a despărțit de iubita lui! Câștigătorul Survivor All Stars s-a dat de gol: „Presimt că o să am o nevastă care merită totul”

Sursă foto: Instagram Karmen

Karmen Simionescu a presimțit divorțul de soțul ei! Ce declara în urmă cu câteva luni

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/Gând la gând cu Teo

JO s-a dat de gol și a spus asta despre Andrei Bănuță, în direct la TV. Artista nu s-a abținut: „Sunt foarte asumată”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Cristina Șișcanu, rețetă de maioneză cu de 5 ori mai puține calorii decât varianta clasică: „Se face doar din 3 ingrediente. E foarte gustoasă”




pixel