Silviu Prigoană ar fi fost otrăvit? Dan Diaconescu aruncă bomba în legătură cu moartea fostului om de afaceri: „Substanța pe care el ar fi ingerat-o la Bran se cheamă Novichok”
Fructele sunt esențiale într-o alimentație sănătoasă și variată, aducând numeroase beneficii pentru sănătate, vitamine, minerale și fibre, de aceea se recomandă întotdeauna consumul lor într-o formă cât mai naturală.
Deși sunt recoltate între august și octombrie, merele pot fi găsite pe piață pe parcursul întregului an, poate de aceea sunt umbrite de alte fructe care se găsesc doar la sfârșitul verii sau care au cel mai bun moment în toamnă, ceea ce face ca merele să nu primească recunoașterea pe care o merită. Fiind ușor de transportat, oferă la fel de multe beneficii ca alte fructe și sunt și sățioase, fără a menționa efectele pe care consumul unui măr pe zi le are asupra creierului nostru.
Deși se consideră că toate fructele sunt sănătoase, nu toate au aceleași beneficii pentru sănătate, iar în acest context, merele au devenit un aliment esențial în dieta noastră datorită aportului lor. Includerea unui măr pe zi în rutina noastră alimentară poate aduce mari avantaje, grație conținutului ridicat de fibre, alături de alte avantaje.
Te-ar putea interesa și: Anca Alungusei, terapeut în nutriție, face topul legumelor și fructelor. De ce nu recomandă pepenele roșu
Nutriționista Emily Hammon afirmă că unul dintre multe beneficiile pe care le aduce consumul regulat de mere este și cel mai puțin cunoscut de către majoritatea oamenilor, care nu realizează că un măr pe zi poate susține sănătatea cerebrală, un aspect pe care îl leagă parțial de quercetina pe care o conțin acestea. „Se știe că quercetina protejează celulele cerebrale și reduce riscul de deteriorare cognitivă asociată cu îmbătrânirea”, explică experta în alimentație. „Poți face un pas proactiv pentru a susține sănătatea cerebrală incluzând mere în dieta ta.” Quercetina are efecte antioxidante și antiinflamatorii și poate ajuta la prevenirea și tratarea bolilor cronice. Are numeroase efecte pozitive, îmbunătățește funcția imunologică și previne bolile cardiovasculare, de asemenea, poate fi utilă în allevierea simptomelor alergiilor sezoniere.
Pe lângă faptul că îngrijesc creierul, merele s-au dovedit a fi benefice pentru multe alte aspecte ale sănătății noastre. De exemplu, datorită cantităților mari de carotenoide și flavonoide, acestea întăresc sistemul imunitar. Diversele tipuri de fibre din mere ajută la rezolvarea problemelor intestinale și a durerilor de stomac, iar polifenolii ajută la prevenirea și controlul diabetului de tip 2. Datorită pectinei, merele scad absorbția grăsimilor, protejând astfel împotriva bolilor cardiovasculare. Merele ajută de asemenea la prevenirea cariilor dentare, deoarece cresc producția de salivă în gură, ceea ce reduce proliferarea bacteriilor. Evident, consumul de mere nu face miracole și nu împiedică îmbolnăvirea, dar ne poate ajuta să avem mai multă grijă de sănătatea noastră, atâta timp cât le consumăm în cadrul unei diete variate. În plus, în unele cazuri și pentru anumite soiuri de mere, consumul acestora nu este foarte recomandat, cum ar fi în cazul merelor mai acide și al persoanelor cu probleme gastrointestinale și ulcere, notează 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Anca Hâncu, doctor în...