Horoscop duminică, 5 ianuarie 2025. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
S-a demonstrat că anumite produse consumate frecvent, precum ciocolata cu lapte, alcoolul sau unele brânzeturi maturate, pot cauza dureri de cap ocazionale. Potrivit nutriționistei Marta Verona, alimentele fermentate, cum ar fi ciocolata, berea sau brânza maturată, dezvoltă amine biogene în timpul procesului de producție. Când aceste substanțe pătrund în organism, corpul încearcă să le degradeze și să le elimine.
Însă, uneori, acest proces nu funcționează corect, ceea ce duce la acumularea acestor substanțe, în special a histaminelor. Odată ce nivelul acestora devine prea ridicat, poate apărea migrena. Reducerea consumului acestor alimente poate contribui la diminuarea riscului de dureri de cap.
Te-ar putea interesa și: Mahmureala de sărbători: ce să faci și ce să eviți pentru a te simți mai bine. Recomandările unui nutriționist
Pe lângă produsele care pot declanșa dureri de cap, există și alimente care contribuie la prevenirea lor. Acestea se încadrează în trei mari categorii:
1. Condimente cu proprietăți antioxidante și antiinflamatoare
Turmericul și ghimbirul sunt două condimente remarcabile în prevenirea migrenelor.
Turmericul, adăugat în ceaiuri, pâine sau sosuri, conține curcumină, un antiinflamator puternic care calmează creierul.Ghimbirul este bogat în gingerol, o substanță cu efect antioxidant și antiinflamator. Studiile arată că o doză de 250 mg de pudră de ghimbir poate fi la fel de eficientă ca un medicament clasic pentru migrene, precum sumatriptanul.
2. Alimente bogate în omega-3
Acizii grași omega-3 reduc inflamația cerebrală și au numeroase alte beneficii pentru sănătate.
Surse recomandate: pește gras (două porții pe săptămână) și nuci (consumate cu moderație).
3. Resveratrol: un polifenol antiinflamator
Resveratrolul, un polifenol care combate inflamația, se găsește în coaja strugurilor, murelor și alunelor. Acesta contribuie la menținerea sănătății și la prevenirea durerilor de cap.
Te-ar putea interesa și: Medicul Mihail Pautov a spus cum se prepară și cum se bea corect ceaiul. Mulți greșesc, fără să știe
Pe lângă aceste categorii de alimente, consumul de proteine de calitate, precum carnea slabă sau leguminoasele, poate stimula producția de endorfine, hormoni care reduc stresul și durerea fizică. Aceste alimente conțin triptofan, un aminoacid esențial pentru producția serotoninei, cunoscută și ca „hormonul fericirii.” Totodată, hidratarea corespunzătoare și activitatea fizică regulată sunt esențiale pentru reglarea circulației și prevenirea disconfortului cauzat de „blocaje” în organism, conform 20minutos.es.
Te-ar putea interesa și: Planta care ajută la ameliorarea problemelor digestive și reduce colesterolul
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Loredana Tanase
Categorie: Sanatate
Iată ce-ți rezervă astrele...
Lotul echipei de fotbal Petrolul...
Așa cum există alimente,...
În perioada sărbătorilor unii...