Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Este apreciat de mii de ani atât pentru gustul său, dar și pentru proprietățile sale medicinale, iar știința modernă a confirmat acum ceea ce oamenii știau de mult timp.
Este vorba despre scorțișoară, un condiment care are mai multe beneficii dovedite pentru sănătate.
Scorțișoara este un condiment care se obține din scoarța interioară a copacilor cunoscuți științific sub numele de Cinnamomum. Scorțișoara este obținută prin tăierea tulpinilor copacilor de scorțișoară. Apoi se extrage scoarța interioară și se îndepărtează părțile lemnoase.
Mirosul și aroma distincte ale scorțișoarei se datorează părții uleioase, care este foarte bogată în compusul cinnamaldehidă, un compus despre care oamenii de știință cred că este responsabil pentru majoritatea efectelor puternice ale scorțișoarei asupra sănătății și metabolismului.
Există două tipuri principale de scorțișoară:
Scorțișoara de Ceylon: Cunoscută și sub numele de scorțișoară "adevărată".
Scorțișoara Cassia: Varietatea cea mai răspândită astăzi și la care oamenii se referă în general ca fiind "scorțișoară".
Acesta a fost folosit ca ingredient de-a lungul istoriei, datând încă din Egiptul Antic. Pe vremuri era rară și valoroasă și era considerată un cadou demn de regi. În prezent, scorțișoara este ieftină, disponibilă în orice supermarket și se găsește ca ingredient în diverse alimente și rețete.
Pe scurt, înainte de toate, scorţişoara accelerează arderea grăsimilor, reduce pofta de mâncare și oferă o senzație de sațietate pentru mai mult timp.
1. Scorțișoara, încărcată cu antioxidanți
Antioxidanții vă protejează organismul de daunele oxidative cauzate de radicalii liberi, iar scorțișoara este încărcată cu antioxidanți puternici, cum ar fi polifenolii.
Într-un studiu care a comparat activitatea antioxidantă a 26 de condimente, scorțișoara a ajuns să fie câștigătoarea clară, depășind chiar și "superalimentele" precum usturoiul și oregano.
De fapt, este atât de puternică încât scorțișoara poate fi folosită ca un conservant alimentar natural
2. Scorțișoara, proprietăți antiinflamatorii
Inflamația este incredibil de importantă. Ea ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și să repare leziunile tisulare.
Cu toate acestea, inflamația poate deveni o problemă atunci când este cronică și îndreptată împotriva țesuturilor proprii ale corpului tău.
Scorțișoara poate fi utilă în această privință. Studiile arată că acest condiment și antioxidanții săi au proprietăți antiinflamatorii puternice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: beneficii diete sanantate scortisoara slabit