Cum îți dai seama dacă ești deshidratat. Medicul Mihail Pautov a dezvăluit câteva semne: „Este foarte important să le recunoaștem”
Data publicării:
Medicul Mihail Pautov a dezvăluit câteva semne care îți indică dacă ești deshidratat. 

Deshidratarea apare atunci când corpul pierde mai multă apă decât primește, afectând astfel funcțiile normale ale organismului. În timpul verii sau activităților fizice intense, riscul de deshidratare crește semnificativ. Medicul Mihail Pautov a dezvăluit câteva semne importante care îți indică că ești deshidratat.

Cum îți dai seama dacă ești deshidratat. Medicul Mihail Pautov a dezvăluit câteva semne: „Este foarte important să le recunoaștem”

Primul semn al deshidratării este setea intensă. Este primul indiciu care îți arată că organismul are nevoie de apă. În plus, uscăciunea gurii și a gâtului reprezintă un alt semn clar de deshidratare. De asemenea, potrivit medicul Mihail Pautov, lipsa de salivă poate cauza uscăciunea în cavitatea bucală, iar corpul începe să reducă sau să oprească transpirația, afectând astfel capacitatea de termoreglare.

„Semnele deshidratării ușoare sau moderate. Este foarte important să recunoaștem aceste semne. În primul rând, setea intensă este unul dintre primele semne că organismul are nevoie de apă.

Un al doilea semn al deshidratării este uscăciunea gurii și a gâtului . Lipsa de salivă poate cauza uscăciunea în cavitatea bucală. Asta înseamnă că al tău corp nu o să mai facă față prin termoreglare la acea căldură pentru că el o să oprească acea transpirație sau să o reducă mult”, a spus medicul Mihail Pautov în mediul online.

Te-ar putea interesa și: Cum ne protejăm de alergiile solare. Medicul Mihail Pautov: „Mă afectează și pe mine și fac tot posibilul să previn”

Alte semnele care îți indică că ești deshidratat

Un alt semn important este urina de culoare închisă. Dacă urinezi rar sau urina are o culoare închisă, aceasta este un semn că organismul nu primește suficientă apă. Oboseala și slăbiciunea severă sunt alte simptome ale deshidratării, cauzate de lipsa apei, care afectează nivelul de energie și capacitatea de concentrare. De asemenea, deshidratarea poate duce la amețeală și vertij, din cauza scăderii tensiunii arteriale. 

„Un al treilea semn este urina de culoare închisă. Dacă nu faci pipi suficient este și acesta un semn al deshidratării. Oboseala și slăbiciune severă sunt cauzate de lipsa de apă. Lipsa de apă afectează nivelul de energie și capacitatea de concentrare.

De asemenea, vorbim despre amețeală și vertij. Deshidratarea poate cauza scăderea tensiunii arteriale, ducând la amețeală”, a mai precizat medicul Mihail Pautov în mediul online.

Te-ar putea interesa și: Creme pe care trebuie neapărat să le ai cu tine în vacanță. Medicul Mihail Pautov: „Acestea sunt cele pe care le folosesc eu”

Cum te protejezi de caniculă în zilele toride de vară

Și pentru că vara este în toi, iar temperaturile sunt ridicate, este esențial să luăm măsuri pentru a ne proteja de caniculă. Medicul Mihail Pautov a oferit câteva sfaturi importante pentru a face față căldurii.

„Măsurile de prevenție sunt cele mai importante. Cea mai importantă măsură este hidratarea. Oameni buni, când mergeți la mare, pe plajă, luați-vă apă cu voi, nu bere sau suc. Aceste băuturi deshidratează, cresc inflamația în corp, vă obosesc corpul. În al doilea rând, folosiți protecție solară, cremă cu SPF30+, cel puțin. Eu folosesc 50+, reaplicată la fiecare 2 ore. Pe lângă asta, purtați haine deschise la culoare, pălării cu boruri largi și ochelari de soare cu protecție UV.

În al treilea rând, evitați expunerea la soare la ore de vârf. Limitați timpul petrecut în aer liber între 10:00 și 16:00, când radiațiile UV sunt cele mai intense. În al patrulea rând, monitorizați semnele de suprasolicitare termică. Fiți atenți la semnele de epuizare și insolație. În al cincilea rând, adaptați activitățile pentru copii și seniori”, a spus medicul Mihail Pautov în mediul online.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Starul filmelor pentru adulți, care a filmat 300 de scene în doar 6 luni, dezvăluie impactul brutal pe care l-a avut asupra corpului ei / video

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram/Shift. Sursă foto: Instagram/Ruby

JO a vrut să știe toată lumea asta despre Ruby și Shift. Artista a dezvăluit totul, în direct la TV 

Sursă foto: Captură foto Antena 1

De ce ar fi refuzat Diandra să plece împreună cu Andrei de pe insulă. Ispita Eric a dezvăluit adevăratul motiv

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Mircea Badea o face praf pe Dana Budeanu: Meltenism!

Sursă foto: Instagram/Karmen

Divorț șoc în lumea mondenă! Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu s-au despărțit, după 5 ani de căsnicie. Motivul pentru care au decis să-și spună „adio”

Captură video: Instagram/observatorantena1

Oana Ormenișan a fost cerută în căsătorie! Care a fost reacția prezentatoarei de la Observator când a văzut inelul de logodnă / Foto

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram Karmen

Ioana Ginghină a vorbit public despre divorțul dintre Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu: „Mai vedem noi dacă rămân lucrurile așa, pe prietenie”

Captură video: Pro TV

Zanni s-a despărțit de iubita lui! Câștigătorul Survivor All Stars s-a dat de gol: „Presimt că o să am o nevastă care merită totul”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 9-15 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care își va întâlni marea dragoste

Sursă foto: Instagram Karmen

Karmen Simionescu a presimțit divorțul de soțul ei! Ce declara în urmă cu câteva luni

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/Gând la gând cu Teo

JO s-a dat de gol și a spus asta despre Andrei Bănuță, în direct la TV. Artista nu s-a abținut: „Sunt foarte asumată”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Cristina Șișcanu, rețetă de maioneză cu de 5 ori mai puține calorii decât varianta clasică: „Se face doar din 3 ingrediente. E foarte gustoasă”




pixel