Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Deshidratarea apare atunci când corpul pierde mai multă apă decât primește, afectând astfel funcțiile normale ale organismului. În timpul verii sau activităților fizice intense, riscul de deshidratare crește semnificativ. Medicul Mihail Pautov a dezvăluit câteva semne importante care îți indică că ești deshidratat.
Primul semn al deshidratării este setea intensă. Este primul indiciu care îți arată că organismul are nevoie de apă. În plus, uscăciunea gurii și a gâtului reprezintă un alt semn clar de deshidratare. De asemenea, potrivit medicul Mihail Pautov, lipsa de salivă poate cauza uscăciunea în cavitatea bucală, iar corpul începe să reducă sau să oprească transpirația, afectând astfel capacitatea de termoreglare.
„Semnele deshidratării ușoare sau moderate. Este foarte important să recunoaștem aceste semne. În primul rând, setea intensă este unul dintre primele semne că organismul are nevoie de apă.
Un al doilea semn al deshidratării este uscăciunea gurii și a gâtului . Lipsa de salivă poate cauza uscăciunea în cavitatea bucală. Asta înseamnă că al tău corp nu o să mai facă față prin termoreglare la acea căldură pentru că el o să oprească acea transpirație sau să o reducă mult”, a spus medicul Mihail Pautov în mediul online.
Te-ar putea interesa și: Cum ne protejăm de alergiile solare. Medicul Mihail Pautov: „Mă afectează și pe mine și fac tot posibilul să previn”
Un alt semn important este urina de culoare închisă. Dacă urinezi rar sau urina are o culoare închisă, aceasta este un semn că organismul nu primește suficientă apă. Oboseala și slăbiciunea severă sunt alte simptome ale deshidratării, cauzate de lipsa apei, care afectează nivelul de energie și capacitatea de concentrare. De asemenea, deshidratarea poate duce la amețeală și vertij, din cauza scăderii tensiunii arteriale.
„Un al treilea semn este urina de culoare închisă. Dacă nu faci pipi suficient este și acesta un semn al deshidratării. Oboseala și slăbiciune severă sunt cauzate de lipsa de apă. Lipsa de apă afectează nivelul de energie și capacitatea de concentrare.
De asemenea, vorbim despre amețeală și vertij. Deshidratarea poate cauza scăderea tensiunii arteriale, ducând la amețeală”, a mai precizat medicul Mihail Pautov în mediul online.
Te-ar putea interesa și: Creme pe care trebuie neapărat să le ai cu tine în vacanță. Medicul Mihail Pautov: „Acestea sunt cele pe care le folosesc eu”
Și pentru că vara este în toi, iar temperaturile sunt ridicate, este esențial să luăm măsuri pentru a ne proteja de caniculă. Medicul Mihail Pautov a oferit câteva sfaturi importante pentru a face față căldurii.
„Măsurile de prevenție sunt cele mai importante. Cea mai importantă măsură este hidratarea. Oameni buni, când mergeți la mare, pe plajă, luați-vă apă cu voi, nu bere sau suc. Aceste băuturi deshidratează, cresc inflamația în corp, vă obosesc corpul. În al doilea rând, folosiți protecție solară, cremă cu SPF30+, cel puțin. Eu folosesc 50+, reaplicată la fiecare 2 ore. Pe lângă asta, purtați haine deschise la culoare, pălării cu boruri largi și ochelari de soare cu protecție UV.
În al treilea rând, evitați expunerea la soare la ore de vârf. Limitați timpul petrecut în aer liber între 10:00 și 16:00, când radiațiile UV sunt cele mai intense. În al patrulea rând, monitorizați semnele de suprasolicitare termică. Fiți atenți la semnele de epuizare și insolație. În al cincilea rând, adaptați activitățile pentru copii și seniori”, a spus medicul Mihail Pautov în mediul online.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Iată ce-ți rezervă astrele...
Anca Hâncu, doctor în...