Oana Roman, revoltată după ce a testat cel mai scump sendviș din România. Prețul a stârnit o reacție acidă din partea vedetei
Deși această plantă moare după ce sezonul se termină, o singură plantă de ambrozie poate elibera peste un miliard de boabe de polen, care pot călători pe sute de kilometri la un moment dat, potrivit Asthma and Allergy Foundation of America (AAFA). Ca urmare, peste 75% dintre persoanele cu alergii sezoniere au reacții la polenul de ambrozie.
Mucegaiul este o altă sursă comună de alergii de toamnă. În timp ce mucegaiul se dezvoltă în camere umede și subsoluri pe tot parcursul anului, sporii de mucegai pot fi găsiți și în grămezile umede de frunze căzute pe jos, ceea ce se întâmplă de obicei la mijlocul toamnei.
Cum să tratați alergiile de toamnă
Indiferent de alergen, însă, alergiile de toamnă pot provoca o varietate de simptome neplăcute, inclusiv strănut, nas care curge, congestie, mâncărimi și lăcrimare a ochilor, tuse și dureri de cap, notează Prevention. De aceea, este important să vă luați măsurile de precauție necesare pentru a vă trata simptomele și a le ține la distanță.
De exemplu, vă puteți înrăutăți de fapt simptomele de alergie prin tragerea alergenilor în casă după ce ați petrecut timp în aer liber. "Sporii de mucegai și polenul se pot lipi de orice, inclusiv de păr, piele și îmbrăcăminte", a declarat pentru Prevention Dr. Rachna Shah, alergolog și membru al facultății de la Loyola School of Medicine. Din fericire, puteți contribui la reducerea riscului de a urmări alergeni în casă lăsând pantofii afară, schimbându-vă și spălându-vă hainele imediat ce intrați pe ușă și făcând un duș temeinic.
Deși luarea acestor măsuri poate ajuta cu siguranță la prevenirea unei potențiale înrăutățiri a alergiilor, acestea nu vor face nimic pentru a vă trata efectiv simptomele. Cu toate acestea, puteți reduce și atenua simptomele alergiilor de toamnă luând medicamente pentru alergii fără prescripție medicală, cum ar fi antihistaminicele și decongestionantele.
"Multe medicamente pentru alergii sunt sigure și sunt acum disponibile fără prescripție medicală, inclusiv spray-urile nazale cu steroizi, cum ar fi fluticasona și triamcinolonul, și antihistaminicele cu acțiune prelungită, nesedante, cum ar fi loratadina și cetirizina", a declarat doctorul alergolog Mark Aronica pentru Cleveland Clinic. "Aceste medicamente sunt, în general, foarte bune în gestionarea majorității alergiilor."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alergii sănătate simptome toamnă tratament
Anca Hâncu, doctor în...