Cum poți trece mai ușor peste alergiile de toamnă. Tratamentul care te scapă de cele mai neplăcute simptome
Dacă aveți alergii sezoniere toamna, poate vă întrebați ce le provoacă. Deși există mulți alergeni diferiți care circulă între lunile august și noiembrie, cel mai frecvent vinovat de alergiile de toamnă este ambrozia.

Deși această plantă moare după ce sezonul se termină, o singură plantă de ambrozie poate elibera peste un miliard de boabe de polen, care pot călători pe sute de kilometri la un moment dat, potrivit Asthma and Allergy Foundation of America (AAFA). Ca urmare, peste 75% dintre persoanele cu alergii sezoniere au reacții la polenul de ambrozie.

Mucegaiul este o altă sursă comună de alergii de toamnă. În timp ce mucegaiul se dezvoltă în camere umede și subsoluri pe tot parcursul anului, sporii de mucegai pot fi găsiți și în grămezile umede de frunze căzute pe jos, ceea ce se întâmplă de obicei la mijlocul toamnei.

Cum să tratați alergiile de toamnă

Indiferent de alergen, însă, alergiile de toamnă pot provoca o varietate de simptome neplăcute, inclusiv strănut, nas care curge, congestie, mâncărimi și lăcrimare a ochilor, tuse și dureri de cap, notează Prevention. De aceea, este important să vă luați măsurile de precauție necesare pentru a vă trata simptomele și a le ține la distanță.

De exemplu, vă puteți înrăutăți de fapt simptomele de alergie prin tragerea alergenilor în casă după ce ați petrecut timp în aer liber. "Sporii de mucegai și polenul se pot lipi de orice, inclusiv de păr, piele și îmbrăcăminte", a declarat pentru Prevention Dr. Rachna Shah, alergolog și membru al facultății de la Loyola School of Medicine. Din fericire, puteți contribui la reducerea riscului de a urmări alergeni în casă lăsând pantofii afară, schimbându-vă și spălându-vă hainele imediat ce intrați pe ușă și făcând un duș temeinic.

Deși luarea acestor măsuri poate ajuta cu siguranță la prevenirea unei potențiale înrăutățiri a alergiilor, acestea nu vor face nimic pentru a vă trata efectiv simptomele. Cu toate acestea, puteți reduce și atenua simptomele alergiilor de toamnă luând medicamente pentru alergii fără prescripție medicală, cum ar fi antihistaminicele și decongestionantele. 


"Multe medicamente pentru alergii sunt sigure și sunt acum disponibile fără prescripție medicală, inclusiv spray-urile nazale cu steroizi, cum ar fi fluticasona și triamcinolonul, și antihistaminicele cu acțiune prelungită, nesedante, cum ar fi loratadina și cetirizina", a declarat doctorul alergolog Mark Aronica pentru Cleveland Clinic. "Aceste medicamente sunt, în general, foarte bune în gestionarea majorității alergiilor."

Autor: Bianca Moldoveanu | Dată: 27 oct, 16:52

Petrica Mițu Stoian, captură video YouTube

Ce gest a făcut fosta soție a lui Petrică Mâțu Stoian la înmormântare. Nimeni se se aștepta la asta

Horoscop, sursa pixabay

Cele mai norocoase ZODII până în 2040! Câştiguri financiare şi noroc în dragoste

Horoscoper,, sursa pixabay/ autor Zigmars Berzins

Dacă ai următoarea ZODIE, pregătește-te pentru 2022! Ți se schimbă destinul

Unsplash.com/ autor Jenny Ueberberg

Zodiile și șofatul. Un studiu arată ce semn zodiacal se descurcă cel mai bine la volan

Horoscop 2022. Foto pixabay.com

Horoscop 2022. Avertismentul astrologului: Un an „incomod”. Care sunt zodiile care vor avea de suferit

Petrică Mâțu Stoian, sursa facebook

Cine va moșteni întreaga avere a lui Petrică Mîțu Stoian. Artistul era divorțat și nu a avut copii

Unsplash.com/ autor Kyle Johnson

Zodia în care s-au născut cei mai mulți criminali în serie. STUDIUL care te va surprinde

Horoscop, sursa pixabay

Semnele zodiacale care sunt lideri înnăscuți. Sunt cei mai grozavi șefi

Horoscop, sursa pixabay

Totul se SCHIMBĂ pentru o ZODIE în 2022. Vei crede că ai dat lovitura, dar mare atenție! ”Adevărul gol-goluț”

Misty și Keo, foto Instagram

Misty rupe tăcerea. Soția lui Keo, ținta răzbunărilor Andreei Bălan? „E prima oară când spun asta” EXCLUSIV

Mioara Roman și Oana Roman, foto Facebook

Oana Roman, momente de răsfăț alături de mama sa. Vedeta a dus-o pe Mioara Roman la un salon de înfrumusețare: „A fost foarte fericită” / FOTO

Matilda Pascal Cojocărița, sursa facebook

Care sunt cele trei alimente la care a renunțat definitiv Matilda Pascal Cojocărița. Are o regulă de aur