Cum să te recuperezi după un antrenament intens la sală. Sfaturile antrenorilor
Data publicării:
Cu toții am trecut prin asta. Fie că a fost vorba de un curs de spinning sau de o drumeție intensă - am făcut exerciții într-o zi, iar a doua zi, abia ne putem ridica picioarele pentru a ne ridica din pat. Este important să integrați zilele de recuperare în rutina dvs. de fitness. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că ar trebui să stați în pat toată ziua. Iată ce trebuie să știi despre recuperarea de fitness, precum și cele mai bune modalități de a o integra în rutina ta.

Recuperarea antrenamentului poate fi destul de dificilă. Dacă sunteți foarte pasionat de exerciții fizice, s-ar putea să fiți pe o linie pe care nu vreți să o întrerupeți. Pe de altă parte, dacă nu sunteți cea mai motivată persoană, săritul peste câteva zile între antrenamente v-ar putea arunca de pe drumul cel bun. Așadar, când este necesară o zi de recuperare și când este o scuză? Potrivit lui Luke Zocchi, care este antrenor, "Un semn bun că ai nevoie de o zi de recuperare este atunci când începi să nu mai performezi în sesiunile de antrenament. Dacă te simți obosit sau dacă începi să ai mici accidentări, acesta este corpul tău care îți spune că are nevoie de odihnă".

Cum să te recuperezi după un antrenament intens la sală

Așadar, dacă glezna ta se simte un pic înțepenită sau spatele tău este mai dureros decât de obicei, este timpul pentru o zi de recuperare. "Timpul de așteptare între antrenamentele intense depinde de cum te simți. Cât timp v-ați antrenat va avea, de asemenea, o mare legătură cu acest lucru. Dacă sunteți nou în antrenamente, s-ar putea să aveți nevoie de câteva zile de odihnă între antrenamente", spune Zocchi. "Dacă te antrenezi de mult timp, vei fi mai obișnuit cu antrenamentele intense. Dacă faci toate lucrurile corecte și te recuperezi corespunzător, ai putea să te antrenezi în fiecare zi. Eu ți-aș asculta corpul și l-aș folosi ca ghid pentru modul în care ar trebui să te antrenezi."

Recuperare activă

Nu există un singur mod de recuperare. Zilele de recuperare pot varia de la o persoană la alta. Dacă doriți să faceți o zi de recuperare activă după o sesiune de antrenament intens, puteți face o plimbare, de exemplu. Nu trebuie să fie ceva major. O plimbare moderată de douăzeci de minute în jurul cartierului dvs. în timp ce vă puneți la curent cu podcastul dvs. preferat poate face treaba. Atâta timp cât vă mișcați corpul și nu vă forțați. 

Amestecarea lucrurilor este un alt mod de a aborda recuperarea activă, cum ar fi să faceți niște yoga ușoară a doua zi după o alergare lungă. 

Întinderea

Întinderea este una dintre cele mai bune modalități de recuperare. Rețineți că, deși vă puteți întinde întregul corp pentru că vă simțiți bine, este important să vă concentrați pe zonele în care ați lucrat cel mai mult în timpul antrenamentului epuizant. "În mod normal, am o rutină care acoperă întregul corp și, în funcție [de] ce zonă este cea mai dureroasă și acord mai multă atenție acelei zone pentru a ajuta la accelerarea recuperării", spune Zocchi.

"Unele modalități simple de recuperare sunt întinderea cu curelele de întindere, apoi aș începe să simt ce părți ale corpului meu sunt dureroase", explică antrenorul. "Apoi, începeți să vă masați singuri zonele în care sunteți dureros. În funcție de ce părți ale corpului sunt dureroase, aș folosi o rolă de spumă sau una dintre bile”

Când să se recupereze

Nu uitați că recuperarea nu are loc doar în zilele în care nu faceți exerciții fizice. "Recuperarea începe cu adevărat imediat ce terminați antrenamentul. Ce mâncați după, dacă sunteți hidratat, cum dormiți, toate acestea vor juca un rol în modul în care vă recuperați după antrenament", explică Zocchi, potrivit realsimple.com 

El sugerează să vă faceți timp să vă întindeți și să vă relaxați după un antrenament intens pentru a ajuta la recuperarea mai rapidă a organismului. Astfel, va fi mult mai ușor să vă ridicați din pat a doua zi. "Dacă vă luați cinci minute pentru a vă regla respirația și a vă calma sistemul nervos central, veți pune organismul în modul de recuperare mai rapid. Așa că ia-ți timp, chiar dacă sunt doar câteva minute, pentru a te relaxa după o sesiune de antrenament."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto YouTube „Viața fără filtru”

Adriana Bahmuțeanu, prima reacție după ce copiii ei au fost luați de Protecția Copilului din vila lui Silviu Prigoană: „Este o veste bună că lucrurile încep să se miște”




pixel