Cum scăpăm de mahmureală, după Revelion. Medicul Tudor Ciuhodaru: "Sunt două legume care ne pot face foarte bine”
Data actualizării:
Data publicării:
Medicul Tudor Ciuhodaru a dezvăluit cum putem scăpa de mahmureală și oboseală, după Revelion. 

Băutura în exces îți poate da o mahmureală, sigur, dar o parte din motivul pentru care te simți atât de leneș și obosit după o noapte de băutură este pentru că ai un somn atât de groaznic. Este nevoie doar de câteva pahare pentru a-ți strica odihna, mai ales după noapte de Revelion, când toată lumea petrece și cinstește un pahar pentru noul an.

Cum scăpăm de mahmureală, după Revelion

În cadrul unu interviu acordat pentru Antena 3 CNN, medicul Tudor Ciuhodaru a împărtășit câteva sfaturi care te ajută să scapi de mahmureală și oboseală, de Revelion. Înainte de toate, celebrul medic a ținut să precizeze că nu este bine să facem excese, pentru a nu ajunge într-o stare gravă. 

"Vorbim iar despre educație pentru sănătate. Despre faptul că un vechi dicton medical spune că este mai ușor să previi decât să tratezi. Iar dacă va referiți la excese, și vorbim aici despre mahmureală, practic este cel mai simplu să nu bei, ca să nu ajungi într-o stare din aceasta dificilă. Prevenția este cea mai importantă", a subliniat medicul, la Antena 3.

Medicul Tudor Ciuhodaru: „Sunt două legume care ne pot face foarte bine în această perioada și sunt vedetele de iarnă”

"Timpul este singurul aliat în această lupta cu mahmureală, pentru că în 24 de ore, acele simptome neplăcute, durerea de cap, starea generală proastă, limba încărcată, dispar de la sine. 

Ceea ce ar putea să amelioreze această mahmureală ar fi o hidratare corespunzătoare. Beți multă apă, multe lichide, eventual dulci, pentru că ele favorizează această diureza osmotiva. Nu uitați că alcoolul este diuretic și toate aceste fenomene neurologice sunt legate în contextul deshidratării. Puteți încerca să mâncați carbohidrați, fructe și legume proaspete.

Sunt două legume care ne pot face foarte bine în această perioada și sunt vedetele de iarnă. Pe de o parte, ananasul crud, are acele enzime care favorizează digestia. Și sfecla roșie, fantastică în această peroada. Are multe fibre, poate fi gătită și în salate, și coaptă, în diverse combinații. Dar ajută foarte bine în această perioada critică.

Dacă avem afecțiuni digestive, cardiovasculare, neurologice, ar fi bine să respectăm regimul dietetic, indiferent că este Revelionul. Iar orice abatere va fi făcută cu consultarea în prealabil a medicului de familie. Și insist, nu întrerupeți medicația cronică doar pentru a putea mânca sau bea.", a explicat Dr. Tudor Ciuhodaru.

Ce se întâmplă dacă bem alcool și mâncam în exces

„Zeci de pacienți au nevoie de asistență medicală în fiecare an chiar din prima zi de Crăciun. Pentru prima dată patologia etilico-traumatică a echilibrat și chiar depăşit ca număr şi gravitate patologia digestivă. Chiar dacă afectiunile digestive cauzate de reluarea brusca a alimentației bogate în carne și grăsimi după perioada postului ocupă un segment important în patologia perioadei. Nu lipsesc colicile biliare, gastritele, ulcerele criza, pancreatitele si hemoragiile digestive ce necesită urgent evaluare clinică, imagistica si biologica si terapie de urgenta. O parte dintre acestia pot fi rezolvati doar chirurgical iar cazurile grave sunt internate la terapie intensiva. Cei mai multi pacienti preferă însă tratamentul ambulator şi continuarea petrecerii la domiciliu.

Unul din 10 pacienți a consumat alcool. Excesul de alcool rămâne o constantă a sezonului, valorile alcoolemie depăşind adesea 200, 300 sau chiar 500 mg. Excesul de alcool nu este benefic, iar comele etilice sau tulburările de ritm cardiac pot fi letale. Neatenția, graba pregătirilor, precum și asocierea consumului de alcool a făcut ca pacienți din Iași, dar și din Bârlad, Vaslui, Suceava, Botoșani să ajungă cu plăgi, fracturi deschise, iar accidentele rutiere, agresiunile, bătuții și înjunghiaţii, nu au lipsit nici măcar de aceasta dată”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, pentru fanatik.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel