Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
De sărbători ne abținem cu greu bucatelor tradiționale, astfel că riscăm să acumulăm câteva kilograme în plus. Carmen Brumă a adezvăluit cum să ținem kilogramele nedorite la distanță, în această perioadă.
Specialista a precizat că, indiferent de ceea ce alegem să mâncăm, este bine să începem cu o salată din legume proaspete, pe care o asezonăm cu ulei de măsline și două linguri de oțet de mere. Totodată, Carmen Brumă ne sfătuiește să nu ne așezăm în pat, imediat după ce am mâncat și să încercăm să facem puțină mișcare.
”Indiferent de ce alegi să mănânci, adaugă meselor tale, de preferabil la început, o salată din legume proaspete în care să pui ulei de măsline și două linguri de oțet de mere. Te va ajuta să reduci impactul glicemic al acelei mese și să neutralizezi o parte din efectul substanțelor nocive care există în unele alimente. Nu te întinde în pat imediat după ce ai mâncat. Încearcă să mergi, să faci treburi prin casă, să ieși afară la o plimbare și ideal la o oră/două distanță să poți face un antrenament moderat”, a explicat Carmen Brumă într-o postare pe rețelele de socializare.
„Am făcut o postare cu un cozonac și scris o fată ceva de genul: «Ei, lasă că mai bine mănânci o felie de cozonac decât șorici!» și mi-am dat seama că asta e percepția generală, dar realitatea nu e asta.
În realitate, mai bine niște șorici decât o felie de cozonac. Mai bine, dacă vorbim din punct de vedere al controlului glicemiei și din punct de vedere al îngrășatului, al acumulării de kilograme.
Deci mai bine mâncăm șorici care și din punct de vedere caloric cred că e tot cam pe acolo, pentru că 100 de grame de șorici au 500 și ceva de calorii, iar o felie de cozonac, din aceea cu ciocolată, nuci, rahat, cu de toate, tot pe la 500 de calorii ajunge, poate chiar mai mult", a spus Carmen Brumă pe rețelele sociale.
„Așa că, din punct de vedere caloric, ar fi la fel, dar din punct de vedere al impactului glicemic, situația este net favorabilă șoriciului care are grăsime vreo 35-40 de grame, are o cantitate foarte mare de proteină, peste 60 de grame de proteină la suta de grame și are foarte mult colagen. Șoriciul este o sursă naturală, alimentară, foarte bună de colagen, doar că nu poți să-l mănânci zilnic.
Șoriciul nu are deloc carbohidrați, are zero carbohidrați, pe când în cazul cozonacului, practic, avem doar carbohidrați. Așa că, dacă vorbim din acest punct de vedere, e preferabil să mănânci șorici, de fapt, 30 de grame de șorici. Cam asta ar fi porția corectă.
Șoriciul îți va da o senzație de sațietate mai mare care va persista pe parcursul zilei, spre deosebire de bucata de cozonac care îți provoacă un vârf glicemic, urmat de o scădere bruscă a glicemiei care se traduce, la nivelul senzațiilor corporale, printr-o nevoie de a mânca din nou tot ceva dulce. Zahărul cere zahăr, pe scurt", a mai precizat Carmen Brumă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Mi-Th Influencer, emisiunea...
Iată ce-ți rezervă astrele...