Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros
Piureul de cartofi este unul dintre cele mai consumate preparate de către români și nu numai. Acesta este un fel de mâncare simplu de preparat și extrem de gustos, care completează perfect o varietate de feluri principale. Popularitatea sa se datorează în mare măsură texturii sale fine și cremoase, care îl face un ideal pentru fripturi, chiftele, pește prăjit sau la grătar. Cu toate acestea, nu multe persoane știu că după ce este gătit, piureul trebuie ținut neapărat la frigider. Medicul Mihail Pautov a dezvăluit principalul motiv pentru care trebuie să facem asta.
Te-ar putea interesa și: Problemele grave pe care le provoacă sucurile asupra sănătății tale. Medicul Mihail Pautov: „E momentul să te oprești”
Mihail Pautov a dezvăluit pe rețelele sociale principalul motiv pentru care piureul de cartofi trebuie pus la frigider după ce a fost gătit.
„Cartoful este în principiu plin de amidon, însă acel amidon în condiții speciale poate să acționeze ca o fibră, pentru că atunci când noi gătim cartoful, amidonul acela se coace, se desface și este biodisponibil și gata de a fi digerat. Dacă în schimb iei un cartof din care faci piure, atenție, nu vorbim despre cartofi prăjiți care sunt o nenorocire, ci vorbim despre piure.
Dacă ți-ai făcut cartofi piure și mănânci mâncarea caldă, atunci o să absorbi majoritatea din acel amidon. Dacă, în schimb, iei acel piure și îl pui în frigider, atenție, nu sugerez că trebuie să gătim piureul de cartofi, să-l punem în frigider și să-l mâncăm a doua zi, dar dacă ți-a mai rămas puțin și de obicei îl aruncai, nu-l mai arunca”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.
Te-ar putea interesa și: Top alimente care păcălesc foamea și nu îngrașă. Mihaela Bilic: „Fericiți și cu burta plină, chiar se poate”
Te-ar putea interesa și: „Consumul de zahăr exagerat duce la diverse tipuri de cancere”. Dr. Mihail: „Toate studiile spun în unanimitate asta”
Dacă piureul de cartofi este pus la frigider și reîncălzit a doua zi, amidonul răcit se transformă în amidon rezistent, care acționează ca o fibră. Astfel, piureul de cartofi păstrat la frigider poate contribui la sănătatea digestivă, oferind beneficii suplimentare față de consumul imediat după preparare.
„Dacă pui acel piure în frigider și după aceea îl scoți a doua zi dimineața din frigider și îl reîncălzești, acele fibre de amidon care s-au răcit în frigider se vor transforma în amidon rezistent care o să acționeze fix ca o fibră, o să se absoarbă mai puțin și o să rămână mai multă mâncare pentru microbiomul tău. Deci, da, cartoful pus la frigider și mâncat a doua zi o să aibă mai mult amidon rezistent”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.
Te-ar putea interesa și: De ce este important să mănânci fibre. Dr. Mihail: „Te anunță că nu îți mai e poftă”
Te-ar putea interesa și: Riscurile consumului de carne procesată asupra sănătății. Medicul Mihail Pautov trage un semnal de alarmă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Anca Hâncu, doctor în...