Desertul copilăriei cu „efect garantat de calmare”. Mihaela Bilic: „Se face în câteva minute”
Data publicării:
Mihaela Bilic a dezvăluit care este unul dintre deserturile sale favorite.

Mihaela Bilic, doctor nutriționist, susține cât mai mult ideea de stil de viață sănătos, însă, în aceeași măsură, aceasta nu recomandă neapărat oamenilor să se „priveze” de micile plăceri și de felurile de mâncare ce le aduc un plus de confort și bucurie, chiar dacă aceste excepții trebuie să fie făcute conștiincios și în cantități reduse. Astfel, un desert pe care aceasta îl îndrăgește foarte mult este celebrul lapte cu fidea, cunoscut și drept desertul copilăriei. Dacă nu adaugi zahăr suplimentar în preparat, acesta poate fi o idee chiar potrivită de gustare, spune Mihaela Bilic, cu „efect garantat de calmare.”

„Nostalgia copilăriei în fidea cu lapte.
Știm cu toții că există preparate care ne hrănesc sufletul, cu ajutorul lor putem să ne întoarcem în timp și să scăpăm (fie și pentru scurt timp) de tristețea sau monotonia realității noastre de zi cu zi. Unii o numesc nostalgie, dar eu i-aș spune bucurie într-o lingură de mâncare!
Fideaua cu lapte este o astfel de bucurie simplă, care funcționează indiferent de vârstă și de vremea de afară. Se face în câteva minute, spre deosebire de orezul cu lapte care fierbe mai greu și se lipește de cratiță.
Mai nou există producători care au pus un strop de mălai în compoziție, așa că fideaua are culoare galben-aurie. Amestecul de lapte cu produse făinoase are efect garantat de calmare. Eu prefer varianta naturală, fără adaos de zahăr. Însă o “colorez” cu o lingură zdravănă de dulceață de cireșe amare… pentru o experiență senzorială de 5 stele!”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.

VEZI și: Carmen Brumă, rețetă rapidă pentru masa de prânz: „Una dintre salatele mele preferate”. Când trebuie adăugat usturoiul, pentru beneficii maxime

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Cel mai dietetic tip de brânză

În altă postare făcută pe rețelele de socializare, Mihaela Bilic a dezvălui beneficiile neștiute pe care le are urda. Chiar dacă nu se vorbește foarte mult despre aceasta, iar muți oameni nu o includ în meniul regulat, doctorul nutriționist spune că avem toate motivele pentru care să facem asta, întrucât este dietetică și extrem de ușor de integrat în multe preparate.

„Cine știe ce este urda?
Pe vremuri, când dietetic mâncau doar oamenii bolnavi, în meniul post-hepatită erai îndopat cu brânză de vaci. Era slabă, fără gust și fără sare, dar extrem de nutritivă și ușor de digerat. Iar pentru cei cu probleme de inimă și colesterol crescut era indicată urda, cea mai neobișnuită formă de brânză. 
Urda, o știu ciobanii, este un produs care se obține din coagularea zerului rămas după fabricarea altor forme de brânză (telemea, cașcaval, brânză de vaci). (... Obținută prin coagularea proteinelor rămase în zer, urda este considerată în prezent o super-brânză, cu virtuți ce sunt la mare modă: are multe proteine, puțină grăsime și sare mai deloc. 

In funcție de cât de bine e scursă, urda poate să fie fadă, sfărâmicioasă și aproape înnecăcioasă, de aceea de multe ori trebuie amestecată cu un pic de smântână sau unt. În varianta italienească se numește ricotta și este o bunătate de brânză, gustați și îmi veți da dreptate! 

Acum există și în România producători care fac urdă tip ricotta, are consistență untoasă fără să fie grasă, e fină și delicată, cu un gust de lapte fiert în tuci la foc de lemne. Fie că o mâncați ca atare sau pusă în paste, pizza sau prăjituri, cu ricotta o să aduceți pe masă gustul de lapte de la țară, cu miros de fum și fân… Încă o dovadă că povestea laptelui nu se termină niciodată!”, a transmis Mihaela Bilic pe Facebook. 

Citește și: Există vreo dietă rapidă pentru a încăpea în rochia de Revelion după masa de Crăciun? Cori Grămescu a dezvăuit ce ar trebui, de fapt, să faci / EXCLUSIV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 6 - 12 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care dau lovitura din punct de vedere financiar

Daniela Simulescu

Daniela Simulescu, previziuni în a doua jumătate a anului 2024 pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care vor fi pasionali și posesivi

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Top 3 zodii care își găsesc adevărata iubire după Paşte. Mihai Voropchievici: „Ar putea întâlni pe cineva care să le fure inima”

Captură video: Voyo

Concurenții de la Survivor All Stars nu s-au mai putut opri din plâns. Ce mesaje au primit de la familie / FOTO

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 4 mai - 11 mai 2024. Zodia care va primi cele mai multe răspunsuri la întrebările profunde

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Horoscop 6 - 12 mai 2024. Cea mai norocoasă zodie: „Voi sunteți cei mai bine aspectați”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”




pixel