Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
Mihaela Bilic, doctor nutriționist, susține cât mai mult ideea de stil de viață sănătos, însă, în aceeași măsură, aceasta nu recomandă neapărat oamenilor să se „priveze” de micile plăceri și de felurile de mâncare ce le aduc un plus de confort și bucurie, chiar dacă aceste excepții trebuie să fie făcute conștiincios și în cantități reduse. Astfel, un desert pe care aceasta îl îndrăgește foarte mult este celebrul lapte cu fidea, cunoscut și drept desertul copilăriei. Dacă nu adaugi zahăr suplimentar în preparat, acesta poate fi o idee chiar potrivită de gustare, spune Mihaela Bilic, cu „efect garantat de calmare.”
„Nostalgia copilăriei în fidea cu lapte.
Știm cu toții că există preparate care ne hrănesc sufletul, cu ajutorul lor putem să ne întoarcem în timp și să scăpăm (fie și pentru scurt timp) de tristețea sau monotonia realității noastre de zi cu zi. Unii o numesc nostalgie, dar eu i-aș spune bucurie într-o lingură de mâncare!
Fideaua cu lapte este o astfel de bucurie simplă, care funcționează indiferent de vârstă și de vremea de afară. Se face în câteva minute, spre deosebire de orezul cu lapte care fierbe mai greu și se lipește de cratiță.
Mai nou există producători care au pus un strop de mălai în compoziție, așa că fideaua are culoare galben-aurie. Amestecul de lapte cu produse făinoase are efect garantat de calmare. Eu prefer varianta naturală, fără adaos de zahăr. Însă o “colorez” cu o lingură zdravănă de dulceață de cireșe amare… pentru o experiență senzorială de 5 stele!”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.
View this post on Instagram
În altă postare făcută pe rețelele de socializare, Mihaela Bilic a dezvălui beneficiile neștiute pe care le are urda. Chiar dacă nu se vorbește foarte mult despre aceasta, iar muți oameni nu o includ în meniul regulat, doctorul nutriționist spune că avem toate motivele pentru care să facem asta, întrucât este dietetică și extrem de ușor de integrat în multe preparate.
„Cine știe ce este urda?
Pe vremuri, când dietetic mâncau doar oamenii bolnavi, în meniul post-hepatită erai îndopat cu brânză de vaci. Era slabă, fără gust și fără sare, dar extrem de nutritivă și ușor de digerat. Iar pentru cei cu probleme de inimă și colesterol crescut era indicată urda, cea mai neobișnuită formă de brânză.
Urda, o știu ciobanii, este un produs care se obține din coagularea zerului rămas după fabricarea altor forme de brânză (telemea, cașcaval, brânză de vaci). (... Obținută prin coagularea proteinelor rămase în zer, urda este considerată în prezent o super-brânză, cu virtuți ce sunt la mare modă: are multe proteine, puțină grăsime și sare mai deloc.
In funcție de cât de bine e scursă, urda poate să fie fadă, sfărâmicioasă și aproape înnecăcioasă, de aceea de multe ori trebuie amestecată cu un pic de smântână sau unt. În varianta italienească se numește ricotta și este o bunătate de brânză, gustați și îmi veți da dreptate!
Acum există și în România producători care fac urdă tip ricotta, are consistență untoasă fără să fie grasă, e fină și delicată, cu un gust de lapte fiert în tuci la foc de lemne. Fie că o mâncați ca atare sau pusă în paste, pizza sau prăjituri, cu ricotta o să aduceți pe masă gustul de lapte de la țară, cu miros de fum și fân… Încă o dovadă că povestea laptelui nu se termină niciodată!”, a transmis Mihaela Bilic pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Mi-Th Influencer, emisiunea...
Anca Hâncu, doctor în...