Anca Dimancea, horoscop chinezesc pentru noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Anca Dimancea vine cu...
Dr. Elena Nechifor a explicat de ce a ales chirurgia cardiacă, spunând că i se potrivește, că rezonează cu acest format al chirurgiei, dar că nu s-a visat niciodată chirurg: „Mi s-a părut că mi se potrivește. Eu nu m-am visat niciodată chirurg. În studenție m-am axat foarte mult pe cardiologie. Era un sistem încărcat de multă fizică, iar eu am făcut multă fizică în liceu. Mă și pricepeam la zgomote, compunerea vectorilor. În momentul în care am coborât în fața comisiei pentru a-mi alege specializarea, am avut o revelație. Am zis că mi se pare prea boring să stau cu stetoscopul după gât și să dau pastile. Vreau ceva mai antrenant, care să mă anime. Hai să fac chirurgie cardiacă, deși eu nu am intrat niciodată într-o sală de chirurgie cardiacă. Așa m-am trezit în chirurgia cardiacă, care mi-a plăcut foarte mult. Recunosc că este masculină, pentru că e multă tehnică acolo.”
Aceasta a explicat ce trebuie să facă oamenii ca să nu ajungă să se opereze pe inimă, dar și principalele motive care duc la boli ale inimii.
„Fumatul consider că este unul dintre principalii factori de risc care duc la formarea bolii aterosclerotice. Dăm bani ca să ne îmbolnăvim și să murim. Nu trebuie să ai toți factorii de risc pentru a dezvolta boala aterosclerotice, este suficient unul singur. Ori că ești fumător, ori că ești hipertensiv sau diabetic, este necesar doar unul singur. Cu cât factorii sunt mai mulți, cu atât și riscul de a face boala asta este exponențial. Exact ca țevile de apă din casă, pe care se depune calcar, așa se întâmplă și cu arterele, iar procesul este progresiv. Pacientul care deja se adresează serviciului de chirurgie cardiovasculară este un pacient puțin depășit. Oricât de multă prevenție am face unui astfel de pacient, deja s-a produs dezastrul. Trebuie campanii de informare în școală, să mergem la origini”, a spus Dr. Elena Nechifor, în cadrul podcastului „Acasă La Măruță”.
Te-ar putea interesa și: Sănătatea orală și impactul asupra sănătății generale. Dr. Mihaela Răescu: „Când nu este o dantură sănătoasă, avem probleme cu sănătatea întregului organism”
„Da, dar nici nu poți să renunți. Oricât de grea este operația, oricât de multe provocări ai în timpul efectuării manevrelor, nu poți să lași pacientul. Îți aduni toate forțele astfel încât să găsești până la urmă o soluție. Îmi amintesc de un tânăr de 21 de ani, când eram rezidentă, cu patologie acută de aortă, i s-a rupt în două cel mai mare vas al inimii și a fost transferat la un spital de provincie, unde pentru că apărea un lichid în sacul pericardic, cei ce acolo au încercat să îl dreneze și au băgat un ac și au văzut că aspiră sânge. Atunci, au lăsat acul pe loc și l-au transferat la București cu acul înfipt în el, iar noi ne-am trezit și cu o leziune de ventricul drept dată de vârful acului. Băiatul a trăit, i s-a cusut și plaga de ventricul drept, însă m-a marcat faptul că la 21 de ani a trebuit să treacă printr-o dramă”, a declarat Dr. Elena Nechifor.
Te-ar putea interesa și: Mit sau realitate? Medicul Mihail Pautov a dezvăluit dacă răceala poate fi cauzată de aerul condiționat
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Spectacola Team
Categorie: Sanatate
Anca Dimancea vine cu...
Halterofilul Tiberiu Ionuț Donose a obținut nu mai puțin...