Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Există mai multe lucruri pe care trebuie să le știi, pentru a te bucura de o viață sănătoasă pe termen lung. Astfel, chiar dacă nu ai avut dintotdeauna cele mai corecte obiceiuri și tabieturi, trebuie să știi că poți oricând să-ți modifici rutina, pentru a trăi cât mai bine pe termen lung. Dr. Marius Sava spune că s-au făcut extrem de remarcate cinci obiceiuri, care, odată adoptate, îți vor îmbunătăți considerabil calitatea vieții și te vor ajuta să trăiești mai mult.
„Prima metodă este să dormi între 7 și 10 ore, în timpul somnului creierul își revine, dar își revine și partea fizică, deci trebuie neapărat să dormi între 7 și 10 ore.
Al doilea lucru este să renunți la consumul de zahăr, cât mai puțin zahăr, pentru că el te predispune la obezitate, la diabet și te mai predispune și la avea boli cardiovasculare.
Al treilea lucru este să faci mișcare, să faci între 6000 și 10.000 de pași în fiecare zi, pentru că în felul ăsta crește capacitatea pulmonară și se promovează sănătatea cardiovasculară.
Al patrulea lucru este să nu fumezi, fumatul este foarte toxic pentru plămâni, pentru organele din interior și pentru vasele de sânge.
Ultimul lucru este să nu te stresezi, scapă cumva de stres.”, spune Dr. Sava în cadrul unui videoclip realizat pe rețelele de socializare.
View this post on Instagram
Când vine vorba de alimentație, este recomandat să elimini din meniul tău și câteva preparate care ți-ar putea dăuna destul de mult, consumate pe termen lung, spunea în trecut tot medicul Marius Sava. Este vorba despre alimentele gătite pre grătar, fie că ne referim la fripturi, legume, ori la alte ingrediente ce pot fi pregătite în acest fel. Astfel, în ciuda gustului lor extrem de bun, specialistul trage un semnal de alarmă serios și spune că ele nu ne fac deloc bine, consumate mai ales des.
„Este adevărat. Preparatele care sunt făcute la grătar pot conține hidrocarburi aromatice și chiar gudron. Așa că este foarte bine ca grătarul să fie făcut cu lemne, nu cu cărbuni.”, a dezvăluit Dr. Sava pe rețelele de socializare.
Citește și: Anca Alungulesei, alimentele care ajută concentrarea, energia și memoria. Sunt la îndemâna oricui
Cristian Mărgărit susține la rândul său această idee, cum că preparatele la grătar sunt nocive. Deși efectele nu se văd imediat, acestea se vor face extrem de vizibile pe termen lung, motiv pentru care trebuie să te ferești cât mai mult de acest gen de pregătire al alimentelor.
„Mare atenție ca atunci când preparăm ceva, să nu ardem alimentele, când facem un ardei copt, o vânătă coaptă, trebuie să înlăturăm părțile arse, ele sunt toxice, cancerigene. Temperaturile acelea foarte mari generează substanțe greu de descompus în organism și care sunt cancerigene, neurotoxice, foarte periculoase. Efectul nu este imediat, nu vei păți nimic, dar, în timp, acest efect se acumulează, vin și alte efecte, iar viața se scurtează, bolile foarte grave apar mai devreme decât ar fi cauzate în mod normal de procesul de îmbătrânire.”, a declarat Cristian Mărgărit în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Anca Hâncu, doctor în...