Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Pentru a vă oferi o verificare mai detaliată a realității, iată câteva dintre efectele secundare ale alcoolului pe care trebuie să le cunoașteți.
Probleme digestive
Băutura în exces poate avea un impact asupra sănătății dumneavoastră digestive. Aceasta poate împiedica intestinele să digere alimentele, să absoarbă eficient nutrienții și vitaminele. Mai mult, consumul excesiv de alcool poate provoca, de asemenea, gaze, balonare, diaree și plenitudine abdominală. alcoolul poate, de asemenea, să irite mucoasa stomacului, provocând formarea și acumularea de acizi în exces. Inflamația cronică poate duce la ulcere gastrice, care pot provoca hemoragii interne.
Tensiune arterială ridicată
Hipertensiunea arterială este atunci când forța sângelui asupra pereților vaselor de sânge este în mod constant prea mare. Alcoolul este, de asemenea, asociat cu probleme legate de inimă, ceea ce include tensiunea arterială ridicată. Consumul excesiv de alcool poate afecta mușchii din vasele de sânge, forțându-l să se îngusteze și deteriorându-l într-o măsură mai mare. Potrivit Clinicii Mayo, consumul a mai mult de trei băuturi într-o singură ședință crește temporar tensiunea arterială, în timp ce consumul excesiv repetat de alcool poate duce la creșterea pe termen lung a tensiunii arteriale.
Afectarea ficatului
După ce consumați alcool, acesta este absorbit în stomac. Apoi trece în fluxul sanguin și intră în ficat. Ficatul dumneavoastră este cel mai mare organ intern, care eliberează enzime pentru a descompune alcoolul. Cu toate acestea, consumul excesiv de mult alcool la un moment dat sau în timp poate îngreuna metabolizarea alcoolului. Acest lucru ar putea lăsa excesul să circule în organism, provocând un ficat gras. Acest lucru este asociat cu boala hepatică legată de alcool, care se referă la leziunile hepatice cauzate de consumul excesiv de alcool.
Probleme neurologice
Experții consideră că alcoolul încetinește substanțele chimice din creier, care sunt responsabile pentru mai multe funcții, inclusiv concentrarea, atenția, dispoziția și reflexele. Institutul Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolism din SUA explică: "alcoolul interferează cu căile de comunicare ale creierului și poate afecta modul în care acesta arată și funcționează. Acesta are un impact asupra sistemului nervos central în moduri care pot duce la simptome complicate, cum ar fi vorbirea greoaie, amorțeală și furnicături la nivelul picioarelor și al mâinilor și poate duce la probleme pe termen lung, cum ar fi probleme de memorie, incapacitatea de a regla emoțiile etc.".
Cum influențează alcoolul asupra pancreasului
Consumul excesiv de alcool poate provoca inflamarea pancreasului, ceea ce duce la pancreatită. Pancreasul este organul care produce enzime care ajută la digestie și hormoni care ajută la reglarea modului în care organismul procesează zahărul (glucoza), explică Mayo Clinic. Inflamația cronică la nivelul pancreasului poate crește, de asemenea, riscul de cancer pancreatic, potrivit timesofindia.com
Citește și: Cele mai bune sfaturi pentru a gestiona consumul de alcool în familie, în timpul sărbătorilor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alcool sănătate