La ce trebuie să fii atent, când îți alegi pâinea. Regulile importante peste care nu trebuie să treci
Data publicării:
Există mai multe lucruri care te pot îndruma spre alegerea unei pâini bune pentru sănătate, iar mai jos îți prezentăm câteva dintre ele.

Există extrem de multe tipuri de pâine pe rafturile magazinelor, iar de foarte multe ori poate părea chiar dificil să găsim acel sortiment care să fie ideal pentru sănătate și, de ce nu, chiar și pentru dietă. Astfel, un prim aspect căruia trebuie să-i oferi atenție este eticheta, spun specialiștii, care dezvăluie faptul că o pâine sănătoasă va conține întotdeauna o listă restrânsă de ingrediente.

Mai apoi, un alt criteriu la fel de important mai este și identificarea tipului de făină care s-a folosit pentru fabricarea tipului de pâine achiziționat. Spre exemplu, foarte multe produse care se identifică și se promovează ca fiind cu făină integrală sunt aduse, de fapt, în acest punct cu ajutorul coloranților, explică specialistul. 

„Indiferent despre ce discutăm, o pâine trebuie să fie simplă, să aibă apă, puțină sare, drojdie și neapărat făină. Ce tip de făină e important să ne uităm. Când alegem o pâine, nu trebuie să ne uităm neapărat la preț, ci să ne uităm, în primul rând, și la gramaj, fiindcă s-ar putea să vedem pâini care au aer, par la dimensiune la fel cu celelalte, dar la gramaj nu. 

De asemenea, dacă nu vrem o pâine albă, și vrem să fie neagră, trebuie să fie neagră, nu colorată. Poate să existe cu caramel, cu tot felul de lucruri care ar putea să îi dea o culoare mai altfel.”, a declarat un specialist în domeniu, în cadrul emisiunii MediCool, de pe Antena 1.

VEZI și: Pericolul ascuns în pâinea albă. Medicul Virgiliu Stroescu, avertisment pentru români: „Este dușmanul sănătății noastre”

Cum mai trebuie să fie pâinea ideală

Mai mult, la fel de important mai este să achiziționăm și acea pâine care vine ambalată din fabrică și nu care se află ca atare pe rafturile magazinelor. Dacă ne dorim să ne bucurăm de prospețimea sa o lungă perioadă de timp, specialistul recomandă să o depozităm în cele mai bune condiții acasă, astfel încât să nu se usuce sau să mucegăiască.

„Cumpărăm pâine ambalată, preambalată sau măcar într-o pungă, iar pe cealaltă parte ne uităm la termenul de valabilitate, dar și la modul de depozitare. Ca să putem să avem o pâine în conformitate cu ceea ce îți spune termenul ăla de valabilitate, trebuie să o și păstrăm conform.”, a continuat acesta.

Citește și: Greșeala pe care trebuie să o eviți, când prepari falafel. Chef Joseph Hadad: „Nu are nicio legătură cu originalul”

@doctor.mihail

Tu ce pâine preferi? Iată la ce trebuie să fii atent atunci când alegi o pâine. ☝????????????‍⚕️????????

♬ original sound - doctor.mihail

Cum se depozitează corect pâinea

Când vine vorba de depozitarea corectă a pâinii, există și aici mai multe reguli pe care trebuie să le știi, pentru a te bucura, astfel, de o pâine cât mai proaspătă mai multe zile în șir. Trebuie, de asemenea, să eviți și câteva greșeli comune, despre care a vorbit în trecut chiar chef Joseph Hadad. 

„Pâinea se păstrează în cameră în pungi de hârtie, învelită într-un șervet de bumbac sau în cutiile de pâine speciale, nu în pungi de plastic, pentru că acestea vor crește umiditatea internă a pâinii și o vor face să mucegăiască. Pe de altă parte, dacă vreți să o păstrați în frigider sau congelator, atunci umiditatea este necesară, așa că pungile de plastic sunt și ele necesare.

În plus, împiedică mirosurile din mediu să intre în pâine. La congelator, cel mai bine este să păstrați pâinea gata feliată, astfel încât să scoateți la decongelat fix atâta cât aveți nevoie. Regula de păstrare se aplică și altor produse de panificație și patiserie.”, a scris în trecut Joseph Hadad, pe blogul său personal.

VEZI și: Ceaiurile care susțin sănătatea ficatului: „Este organul cel mai solicitat, care nu se plânge niciodată”. Cum trebuie să le consumi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel