La ce trebuie să fii atent, când îți alegi pâinea. Regulile importante peste care nu trebuie să treci
Data publicării:
Există mai multe lucruri care te pot îndruma spre alegerea unei pâini bune pentru sănătate, iar mai jos îți prezentăm câteva dintre ele.

Există extrem de multe tipuri de pâine pe rafturile magazinelor, iar de foarte multe ori poate părea chiar dificil să găsim acel sortiment care să fie ideal pentru sănătate și, de ce nu, chiar și pentru dietă. Astfel, un prim aspect căruia trebuie să-i oferi atenție este eticheta, spun specialiștii, care dezvăluie faptul că o pâine sănătoasă va conține întotdeauna o listă restrânsă de ingrediente.

Mai apoi, un alt criteriu la fel de important mai este și identificarea tipului de făină care s-a folosit pentru fabricarea tipului de pâine achiziționat. Spre exemplu, foarte multe produse care se identifică și se promovează ca fiind cu făină integrală sunt aduse, de fapt, în acest punct cu ajutorul coloranților, explică specialistul. 

„Indiferent despre ce discutăm, o pâine trebuie să fie simplă, să aibă apă, puțină sare, drojdie și neapărat făină. Ce tip de făină e important să ne uităm. Când alegem o pâine, nu trebuie să ne uităm neapărat la preț, ci să ne uităm, în primul rând, și la gramaj, fiindcă s-ar putea să vedem pâini care au aer, par la dimensiune la fel cu celelalte, dar la gramaj nu. 

De asemenea, dacă nu vrem o pâine albă, și vrem să fie neagră, trebuie să fie neagră, nu colorată. Poate să existe cu caramel, cu tot felul de lucruri care ar putea să îi dea o culoare mai altfel.”, a declarat un specialist în domeniu, în cadrul emisiunii MediCool, de pe Antena 1.

VEZI și: Pericolul ascuns în pâinea albă. Medicul Virgiliu Stroescu, avertisment pentru români: „Este dușmanul sănătății noastre”

Cum mai trebuie să fie pâinea ideală

Mai mult, la fel de important mai este să achiziționăm și acea pâine care vine ambalată din fabrică și nu care se află ca atare pe rafturile magazinelor. Dacă ne dorim să ne bucurăm de prospețimea sa o lungă perioadă de timp, specialistul recomandă să o depozităm în cele mai bune condiții acasă, astfel încât să nu se usuce sau să mucegăiască.

„Cumpărăm pâine ambalată, preambalată sau măcar într-o pungă, iar pe cealaltă parte ne uităm la termenul de valabilitate, dar și la modul de depozitare. Ca să putem să avem o pâine în conformitate cu ceea ce îți spune termenul ăla de valabilitate, trebuie să o și păstrăm conform.”, a continuat acesta.

Citește și: Greșeala pe care trebuie să o eviți, când prepari falafel. Chef Joseph Hadad: „Nu are nicio legătură cu originalul”

@doctor.mihail

Tu ce pâine preferi? Iată la ce trebuie să fii atent atunci când alegi o pâine. ☝????????????‍⚕️????????

♬ original sound - doctor.mihail

Cum se depozitează corect pâinea

Când vine vorba de depozitarea corectă a pâinii, există și aici mai multe reguli pe care trebuie să le știi, pentru a te bucura, astfel, de o pâine cât mai proaspătă mai multe zile în șir. Trebuie, de asemenea, să eviți și câteva greșeli comune, despre care a vorbit în trecut chiar chef Joseph Hadad. 

„Pâinea se păstrează în cameră în pungi de hârtie, învelită într-un șervet de bumbac sau în cutiile de pâine speciale, nu în pungi de plastic, pentru că acestea vor crește umiditatea internă a pâinii și o vor face să mucegăiască. Pe de altă parte, dacă vreți să o păstrați în frigider sau congelator, atunci umiditatea este necesară, așa că pungile de plastic sunt și ele necesare.

În plus, împiedică mirosurile din mediu să intre în pâine. La congelator, cel mai bine este să păstrați pâinea gata feliată, astfel încât să scoateți la decongelat fix atâta cât aveți nevoie. Regula de păstrare se aplică și altor produse de panificație și patiserie.”, a scris în trecut Joseph Hadad, pe blogul său personal.

VEZI și: Ceaiurile care susțin sănătatea ficatului: „Este organul cel mai solicitat, care nu se plânge niciodată”. Cum trebuie să le consumi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




pixel